Deniz'in beyin ölümü gerçekleşti

Hayatının baharında bir trafik kazası sonucu ağır yaralanan 15 yaşındaki Deniz Temizyürek'in beyin ölümü gerçekleşti.Genç kızın organları 6 kişiye yeni bir yaşam sunacak.

Deniz'in beyin ölümü gerçekleşti
Genç kız için hayat sona ererken,ondan alınan organlar 6 kişiye yeni bir yaşam kaynağı olacak.Antalya'da tatilini geçiren Yeşim Yılmaz'ın (23) otomobili ile seyir halindeyken Konyaaltı sahilinde Belediye caddesi üzerinde çarptığı lise öğrencisi Deniz Temizyürek'in (15) tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Deniz'in Ankara'dan gelen babası Müslim Yılmaz, kızının tüm organlarını bağışladı. Ailesinin, "O şimdi bir melek oldu" dediği Deniz, Ramazan Bayramı'nda 6 kişiye yaşam hediyesi oldu. Deniz'in kalbi, karaciğeri, iki böbreği ve iki korneası alındı. 


HAYALİNDEKİ TATİL 
Ankara Sincan Darülşifa Sağlık Meslek Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Deniz Temizyürek'in, sınıfını başarı ile bitirdikten sonra hayalindeki tatili geçirmek için yakınları ile birlikte Antalya'ya tatile geldiği belirtildi. 13 Temmuz günü yakınları ile birlikte denize giderken genç kıza Yeşim Yılmaz'ın kullandığı 16 K 9292 plakalı otomobil Konyaaltı sahilinde çaptı. Başından darbe alan dünyalar güzeli Deniz, ambulans ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı ve 5 saat süren ameliyata alındı. Ameliyat sonrası bitkisel hayata giren ve doktorların bütün çabasına rağmen tedaviye yanıt vermeyen genç kızın beyin ölümü önceki gece gerçekleşti. 


ORGANLARINI BAĞIŞLADI 
Kızının acı haberini aldıktan sonra Antalya'ya koşan baba Müslim Temizyürek, biricik kızı Deniz'in başka insanlarda yaşaması için tüm organlarını bağışladı. Gelişmelerin ardından Deniz'in kalbi, iki böbreği, karaciğeri ve iki korneası Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi doktorları tarafında alındı. Deniz'in iki korneası Korne Bankası'nda beklemeye alınırken, kalbi Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören 11 yaşındaki Sıla Bora'ya, bir böbreği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 3 yıldır diyalize giren 10 yaşındaki Şeynanur Tekin, diğeri de 5 yıldır diyalize giren 15 yaşındaki Mahinur Külhan'a nakledildi. Deniz'in karaciğeri için uygun hasta aranıyor. 


CENAZE BEYPAZARI'NA 
Tatilinin ilk günü trafik kazasında yaşamını yitiren Deniz'in cenazesi Ankara Beypazarı'nın Kanşar mahallesinde yaşayan annesinin isteği üzerine buraya gönderildi. Organları bağışlanan Deniz'in yakınları artık onun melek olduğunu söyledi. Anne ve babası ayrı yaşayan Deniz'in cenazesini amcası teslim alırken duygusal anlar yaşandı. 


SÜRÜCÜ YALVARMIŞTI
Deniz Temuzyürek'e 16 K 9292 plakalı otomobili ile çarpan Yeşim Yılmaz, kazanın ardından olay yerinde gözyaşı dökerek, "Allah'ım ne olur ölmesin. Allah'ım ne olur yaşasın" diye yalvarmıştı. Duaları Deniz'i yaşatmaya yetmeyen ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Yılmaz'ın tutuklanması bekleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2015, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER