65 yaş üstü sıcaklardan şikayetçi

Koronavirüs pandemi salgını nedeniyle yaklaşık 50 gün evlerinde kalan 65 yaş ve üstüne iki haftadır verilen yürüyüş izini saatleri bu hafta 12.00 ile 18.00 saatleri arasındaydı.
Günlerdir evlerinde kalan 65 yaş üstü vatandaşlar izin saatleri içinde evlerinden çıkarak yürüyüş yapma nefes alma imkanı yaşadılar. Yürüyüşe çıkan vatandaşların maske takmaya ve eldivenle dışarı çıkmaya özen gösterdikleri tespit edildi.
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar da evlerinden çıkarak yeşil alanlara ve parklara  oturdular. Vatandaşların en büyük şikayeti izin saatleri olan saat 12.00 ile 18.00 saatleri arasında mevsim şartlarından dolayı hava sıcaklığıydı. Daha genç insanların da bu saatler içinde sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen sokaklarda olmasını eleştiren 65 yaş üstü vatandaşlar ayrıca Bilim Kurulu Üyelerine ve yöneticilere de seslendi. Günlerce evde oturmak zorunda kaldıklarını ifade eden yurttaşlar, " bizim yaş grubumuzun izin saatleri havaların ısınmasından dolayı günün en sıcak saatlerine denk geliyor, yöneticilerimiz bizim izin saatlerini biraz daha havanın serinlediği ve güneşin dik ışınlarının olmadığı saatlere alırlar ise daha mutlu olacağız, zira sıcak havada bizim gibi yaşlı insanların dışarı çıkması oldukça sıkıntılı oluyor. Çoğumuz tansiyon ve şeker hastasıyız, sıcak havada vücudumuz sıvı kaybediyor, daha serin saatlerde  yürüyüş izninden daha çok keyif alacağız" dediler.

YORUM EKLE