71 yaşındaki Çoban 3 Gündür Bulunamadı Ekipler Gece Gündüz Onu Arıyor

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 3 gün önce hayvan otlatmaya gidip kendisinden ve hayvanlarından haber alınamayan çoban için teyakkuza geçen arama ekipleri her yerde onu arıyor.
Turgutlu ilçesine bağlı Kayrak Mahallesi'ndeki evinden 3 gün önce hayvanlarını otlatmaya çıkan 71 yaşındaki Ali Arı geri dönmedi. Eşi 62 yaşındaki Nazmiye Arı eşini hergün döndüğü saatte dönmeyince aramaya çıktı. Ancak bulamadı ve oğluna haber verdi. 45 yaşındaki Cevdet Arı yanına aldığı Kayrak Mahallesi sakinleriyle birlikte babasını aramaya çıktı ancak bulabileceği muhtemel yerlerde bulamadı.
Turgutlu ilçe Jandarma Komutanlığına kayıp başvurusunda bulunan aile 3 gündür haber alınamayan Ali Arı'yı merakla bekliyor.
Kayrak Mahallesi yakınlarındaki dağlık arazide jandarma, AFAD ve kurtarma ekipleri bitki örtüleri ve her kayanın altında bile didik didik yaşlı çobanı arıyor. Hem kendisinden hem de yanında otlatmaya götürdüğü hayvanlardan şu ana kadar bir ize rastlanılmadı. Ekipler gün ışığından olabildiğince yararlanarak her yerde Arı'yı arıyor.


MANİSA SON HABER BEKLEYİŞİ SÜRDÜREN AİLEYE ULAŞTI
Manisa Son Haber 3 gündür kayıp olan Ali Arı 'nın arama çalışmalarını sıcağına sıcağına takip ederken, kayıp çobanın Kayrak Mahallesindeki evine de ulaştı.
Büyük bir merak içinde eşini bekleyen Nazmiye Arı Manisa Son Haber'den Ali Atan'a " eşim kimseyle küs değildi, muhabbeti dinleşilir biriydi. Düşmanımız yok. Her gün yaptığı gibi hayvanları otlatmaya gitti bir daha geri dönmedi. Kendim aramaya çıktım, bulamadım oğluma haber verdim bir türlü bulunmayınca Jandarmaya haber verdik" dedi. Eşinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Nazmiye Arı "geçtiğimiz Mart ayında yapılan muayenede eşimde şeker çıktı, fakat sağlık durumunu etkilemiyordu. Eşim oldukça dinç ve rahat hareket edebilen biriydi" diyerek sözlerine devam etti. Ali Arı'nın cep telefonunun bulunmadığını, telefon kullanmayı da bilmediğini belirten Nazmiye Arı "yetkililerden eşimin bulunmasını istiyorum, 3 gündür ses seda yok, arama çalışmalarından da sonuç alınamadı" dedi.


OĞLU CEVDET ARI "DEVLET BÜYÜKLERİMİZDEN RİCAMIZ BİZE YARDIMCI OLSUNLAR"
Kayıp çobanın 45 yaşındaki oğlu Cevdet Arı " 3 gündür babamla ilgili bir iz bulabilir miyiz diye ümitle bekliyoruz. Babamın 4 torunu var, çocuklar dedelerini çok merak ettiler. Üzgünüz, ekiplerden Allah razı olsun arıyorlar, devlet büyüklerimizden rica ediyorum, babamla ilgili çalışmalar sona erdirilmesin, bulununcaya kadar devam edilsin" dedi.


ARAMA KURTARMA EKİPLERİNE STK'LARDAN DESTEK
Kayıp çobanın 3 gündür süren arama çalışmalarına katılan ekiplere destek de sürüyor.
Turgutlu Lokantacılar Odası arama ve kurtarma ekiplerine gıda desteğinde bulundu. Turgutlu Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akkoyun ilçede arama çalışmaları büyük bir dikkatle takip edilen kayıp Ali Arı'nın arama çalışmalarına katılan arama ekiplerine oda olarak destek olduklarını belirtti.


TURGUTLU BELEDİYE BAŞKANI AKIN ARAMA ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEYİP BİLGİ ALDI
Turgutlu belediye Başkanı Çetin Akın beraberinde eşi Sabriye Akın'la birlikte Kayrak Mahallesini ziyaret etti. Kayıp Ali Arı'nın ailesine "geçmiş olsun" temennisinde bulunan Akın ailesi üzütnülü aileyi teselli etti. Kayrak Mahallesi Muhtarı Cevat Önder'le de görüşen başkan Akın Muhtardan olayın detayları ile ilgili bilgiler aldı. 7/24 yardım halinde belediye olarak desteklerinin olacağını belirten Akın, arama çalışmaları hakkında da bilgi aldı.
Arama ekiplerine gıda desteğinde de bulunan başkan Akın, "Kayrak Mahallemizde ikamet eden ve Perşembe sabahından beri kayıp olan Ali Arı'nın arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipleri Eşim Sabriye Akın ile birlikte ziyaret ettik. Mahalle Muhtarımız Cevat Önder'den son durum hakkında bilgi aldık. Kayıp vatandaşımızın bir an önce sağ salim bulunup ailesine kavuşması en büyük dileğimiz." dedi.

 

YORUM EKLE