jeotermal Enerji Tesisleri İle Tarıma Zarar Verecekler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ahmetli İlçe Başkanı Halil Buran, ”Türkiye’nin her yerini sanki yok etmek istiyorlar. Bölgede sıcak su jeotermal enerji ile kuyular açmak istiyorlar. Bu da tarıma büyük zarar veriyor. Biz buna karşıyız” dedi.

Manisa Son Haber
jeotermal Enerji Tesisleri İle Tarıma Zarar Verecekler

JEOTERMAL ENERJİ TESİSLERİ İLE TARIMA ZARAR VERECEKLER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ahmetli İlçe Başkanı Halil Buran, ilçede jeotermal enerji ile açmak istedikleri kuyulara karşı olduklarını belirtti. Bu tür işlemlerin tarıma zarar verdiğini belirten başkan Buran 11 Haziran’da büyük bir eylem yapacaklarını belirterek şöyle konuştu:

“Bölgemiz tarım ve hayvancılığa yönelik bir bölge olduğu için kendi kendine yeten ülkemizde, sıfırlanan bir gümrük vergileri ile ithal edilen ürünler yüzünden diğer ülke çiftçileri ile rekabet edemez duruma düştü. Bu yüzden sanayi anlamında gelişmiş İzmir ve Manisa’ya göç vermeye başladık. Bu kadar sıkıntılar varken bir de bizim burada jeotermal enerji tesisleri ile bölge tarımına büyük darbeler vurulmaktadır. Şimdi çet raporu almak isteyen bir firma daha var. Bölgede sıcak su jeotermal enerji ile kuyular açmak istiyorlar. Bu da tarıma büyük zararlar veriyor. Aydın örneği gözümüzün önünde. Bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Biz buna karşıyız. Buna karşı 11 Haziran’da büyük bir eylem yapma hazırlığı içerisindeyiz. Bu sıkıntılar sadece Türkiye’de belkide bizim burada yok. Rize İkizdere’de olanlar Türkiye’nin her yerinİ sanki yok etmek için uğraşıyorlar. Bu insanların geçim kaynaklarını ellerinden alarak, tarlalarını alarak yada ürünlerinin yok olmasına sebep oluyorlar.”

KUŞ CENNETİ GÖL KURUMAKLA YÜZ YÜZE

Kuş cenneti olan Marmara gölünün de kuruma yok olma noktasına geldiğini ancak kimsenin ilgilenmediğini belirten Başkan Buran, “Şimdi bizim burada birde başka sorunumuz yeraltı sularımızın beslenmesine katkı veren Marmara Gölü var. Gölü besleyen çayın baraja aktarılması ile göle gelmiyor. Bu da kurumakla, yok olmakla yüzyüze... Bu gölün acilen kurtarılması gerekiyor. Orda balıkçılık yapılıyordu, tarım sulaması yapılıyordu. Ve yeraltı suyunu besliyordu. Milletvekilerimizle gidip gölde incelemelerde bulunduk. Burada Ahmetli çayında, Gediz nehrinde incelemeler yapıldı. Enerjisi yüksek olmadığından oradan su basmak istemiyorlar. Milletvekillerimiz mecliste önergeler sundu ama tabikide reddediliyor. İlgilenilmiyor. Kuş cennetin göl kurumakla yüz yüze şuanda “dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER