Akhisar Belediyesi’nden esnafa destek devam ediyor

Akhisar Belediyesi koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süredir hizmet veremeyen artık tam zamanlı olarak hizmet vermeye başlayan kahvecilerin ardından şimdi de lokantacı ve tatlıcı esnaflara destek oluyor.

22 Mart tarihinde İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınladığı genelge kapsamında içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri müşteri almadan hizmet vermeleri öngörülmüştü. 1 Haziran’dan itibaren yeni normalleşme kapsamında yeniden müşteri kabul eden işletmelere destek olmak amacıyla Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun talimatları doğrultusunda kahvecilere yapılan yardım paketi ardından şimdi de tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerine yardım paketi dağıtıldı. Özellikle Akhisar Belediyesi’nin kendi mahsullerinden ürettiği unları da işletmelere hediye etti.

1 Haziran’dan itibaren yeni açılan tüm işletmeleri ayrıca dezenfekte ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Yeni normalleşme sürecinde şehrimizde ilk olarak hizmet vermeye başlayan Berber ve Kuaförler işletmelerini tek tek dezenfekte ederken işletmelerinde kullanacakları malzemelerden oluşan hediye paketlerini tümüne ulaştırdık. Yine Kahvehane ve kafelerin açılması ile hiç vakit kaybetmeden tüm işletmelerimizi dezenfekte ederek ilk aşamada zorluk yaşayacak işletmelerimize malzeme desteğinde bulundu. Şimdi ise lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerini dezenfekte ederken ana hammaddeleri olan kendi mahsullerimizden ürettiğimiz unları hediye ettik.

Akhisarlıların verdiği vergilerle tüm yatırımlarımızı yine şehrimize kazandırmak adına vargücümüzle çalışıyoruz. Bizlere verilen bu emaneti yine sonuna kadar bu şehre harcamaya devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE