Alaşehir'de köpeği dövene ağır ceza verildi, köpek ise bakım evinde tedaviye alındı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşayan bir esnafın bir sokak köpeğini fırça sapıyla dövmesi ve hemen ardından yaşananlar ülke gündemine bomba gibi düştü.
Gün içinde ulusal haber yapan gazete ve internet medyası da Alaşehir'de yaşanan insanlık dışı olayı sütunlarına taşıdılar ve okurlarıyla paylaştılar.
Köpeğe şiddet uyguladığı için karşı çıkan ve köpeğin daha fazla dayak yemesine mani olan kasap esnafa köpeğe şiddet uygulayan H.A.'nın bıçak çektiği ve araya girenler tarafından bunun önlendiği de çevredeki mobese kamera görüntülerinden sosyal medyada gün içinde en çok izlenen video oldu.
Kasap esnafın şikayetiyle Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü H.A.'yı gözaltına alarak resmi işlem başlatılmıştı. Gün içinde ülke gündeminde yer alan bu konuda Manisa Valilliği de gün içinde basın açıklamalarıyla kamuoyuna duyurdu. Akşam saatlerinde yapılan açıklamada şahsın emniyette sorgusunun devam ettiği açıklanmıştı. Son yapılan açıklamada ise şöyle denildi ; 
BASIN AÇIKLAMASI
01/06/2020 Pazartesi günü İlimiz Alaşehir İlçesinde H. A. (1980 D) isimli şahıs tarafından sokak köpeğine yapılan kötü muameleyle ilgili olarak; İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından şahıs yakalanarak mahkemeye sevk edilmiş, şahıs mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Şahsa, Alaşehir Kaymakamlığı tarafından Umumi Hıfzıssıhha Kanununa muhalefet etmekten 3.156 TL, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından 5199 Sayılı Kanunun 14/a maddesi gereğince hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmaktan 947 TL, Zabıta Müdürlüğü tarafından 392 TL olmak üzere toplam 4.495 TL idari para cezası uygulanmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
DÖVÜLEN KÖPEK İÇİN ALAŞEHİR BELEDİYESİ DEVREYE GİRDİ
Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, dün şiddete maruz kalan sokak köpeğinin, olayın hemen ardından Belediye ekipleri tarafından geçici bakım evi’ne getirildiğini ve tedavisine başlandığını açıklayarak ;“Artık canımız baba ocağında güvenli ellerde” dedi.
Ahmet Öküzcüoğlu, Pencere TV’ye yaptığı açıklamada, olayın ardından Alaşehir Belediyesi olarak seferber olduklarını ve eziyet gören köpeğin hemen geçici hayvan barınağına getirildiğini söyledi.
Görevli veteriner hekimler tarafından yapılan muayenesinde köpeğin genel sağlık durumunun iyi olduğunun gözlendiğini belirten Öküzcüoğlu, şiddet mağduru köpeğin bir süre burada konuk edilerek gözlemleneceğini ve yeniden sosyalleşmesi için çalışılacağını kaydetti.
Alaşehir Belediye Başkanı, olayın ardından sadece Alaşehir’den değil tüm Türkiye’den üzüntü dolu mesajlar ve telefonlar aldıklarını ifade ederek,  “Sağolsunlar bize her türlü desteğe hazır olduğunu bildiren vatandaşlarımız oldu. Toplumsal duyarlılığın bu denli çok olması bizi çok mutlu etti. Alaşehir Belediyesi olarak biz de özellikle sokak hayvanlarının korunması konusunda son derece duyarlıyız ve imkanlarımız da yeterli. Şundan emin olsunlar ki, eziyet gören canımız güvenli ellerde ve veterinerlerimiz tarafından tüm bakımları yapılıyor” dedi.
Şüpheli gözaltında Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, köpeğe saldıran şüphelinin Emniyette gözaltında olduğunu açıklayarak, gerekli adli ve idari işlemin yapıldığını bildirdi.
Öküzcüoğlu, “inşallah böyle üzücü olayları bir daha yaşamayız. Bu üzücü olayın ardından bir daha seslenmek istiyorum ki, Hayvan Hakları Yasası’nı artık Meclisimiz gecikmeden çıkarsın ve bu olayları bir daha hiçbir yerde yaşamayalım.” diye konuştu.

YORUM EKLE