Başkan Öküzcüoğlu talimat verdi! Ortahan Cemevi yeniden açılıyor

Ortahan Cemevi maddi imkansızlıklar sebebiyle atıl duruma gelmişti. Kaderine terk edilen Cemevi geçtiğimiz yıllarda sürekli haberlere konu olarak gündeme gelmişti. Alaşehir belediye başka Ahmet Öküzcüoğlu gelen istek ve taleplere duyarlılığını gösterdi ve talimatı verdi. Cemevi yeniden açılıyor.

Başkan Öküzcüoğlu talimat verdi! Ortahan Cemevi yeniden açılıyor

Alaşehir'in ilk ve tek Cemevi olan Ortahan Cemevi, 28 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 14:30'da yapılacak törenle açılıyor. Açılış törenine tüm Alaşehir halkı davet edildi.

Geçtiğimiz Eylül ayında Alaşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları yapılan Ortahan Cemevi, resmi olarak Cumhuriyetin 100.Yıldönümü sebebiyle 28 Ekim Cumartesi günü Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'nun katılımıyla açılacak.

Daha önceki yıllarda 2007 yılında ilk olarak açılışı gerçekleşen Cemevi maddi imkansızlıklar sebebiyle atıl duruma gelmişti. Kaderine terk edilen Cemevi geçtiğimiz yıllarda sürekli haberlere konu olarak gündeme gelmişti. 

Ortahan Kültür ve Dayanışma Derneği (Cemevi) Başkanı Ender Teker ve Kültür İşleri Sorumlusu Veli Kaya'nın girişimleriyle 
Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'nun binayı yerinde görerek talimatıyla başlanan tadilat ve yenileme işlemleri tamamlandı. 

Cemevi Sorumlusu Ender Teker, “Ülkemiz ve dünyamız zor günler yaşıyor. Bu zor günlerde, bir arada olmanın güzelliği kadar kalpleri birbirine bağlayan pek az şey vardır. Açılışımıza katılın. Hepimizin evi olan Cemevi'nde birlikte olalım.Cem yürütelim, barış ve dostluk dolu inancımızla kucaklaşalım” dedi.

Kültür Sorumlusu Veli Kaya ise ; Ben bu köyde doğdum burada büyüdüm. Eşim ve oğlum'da öyle. Herkesin olduğu gibi benimde köyüme bir vefa borcum vardı. Cemevimizin atıl vaziyetini gördükçe üzülüyor çare arıyordum.Sık sık halini belgeleyip gündemde tutmak adına haber yapıyor ses arıyordum. Geçtiğimiz aylarda Dernek Başkanımız Ender Teker ile tanımaktan büyük mutluluk duyduğum Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Erol Kaçar'a konuyu bildirdik. Kendisi konuya titizlikle davrandı. Geçtiğimiz ay'da Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'nun talimatıyla Cemevimizin yenileme çalışmalarına başlandı. Tadilat sonrası Cemevimiz son derece şık bir görünüme büründü. Emek veren Personel arkadaşlarıma, Ortahan halkı adına çok teşekkür ederim. Cemevi'nin yapımının yanında bir başka mutluluğumda Köyümüze Atatürk büstü'nün dikilmesidir. Ricam üzerine Cemevi bahçemize Atatürk büstü dikiliyor. Cumhuriyetimizin 100.yılında köyümüze hayırlı olsun"dedi.

Açılışı yapılacak Cemevi'nde Alevi İnanç yaşamına göre bundan sonraki süreçte Cuma Gecesi, Cem Töreni, Hıdırellez ve Geleneksel Atatürk Şenlikleri yapılacağı ve aktif olarak çalışmalarına devam edeceği öğrenildi. 

28 Ekim Cumartesi günü kapılarını açacak olan, Ortahan Cemevi'nin Açılış etkinliği'nde Alevi Dedeleri'nin katılım sağlayacağı, Saz ve söz eşliğinde sanatçıların türkü ve deyişler söyleyeceği bilgisi alındı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER