Diker " Bakanlığın İmar Barışı Kanununu bile kötüye kullanmışlar"

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde geçtiğimiz 6 ay öncesinde Alaşehir Devlet Hastanesindeki seks skandalı, yolsuzluk iddiaları ile darp ve gasp olaylarında iddiaların merkezinde olan A.Ü. 'nün bu kez de kaçak yapı yaptığı ortaya çıktı.

Diker " Bakanlığın İmar Barışı Kanununu bile kötüye kullanmışlar"

Bu iddiaları ısrarla kamuoyuyla paylaşan 19 ve 20. Dönem Manisa Milletvekili ve Yolsuzlukla Mücadele Derneği Kurucu Başkanı Tevfik Diker, günlerdir sosyal medyadan duyurduğu tüm iddiaları devletin idari ve adli kurumlarına da göndererek, gereğinin yapılması konusunda taleplerde bulunmuştu.
Yaklaşık 2 hafta önce yine A.Ü.'nün oğlu ile birlikte Alaşehir'li işadamı K.D. ve annesini de darp etmesiyle meydana gelen olaydan sonra Tevfik Diker'e A.Ü.'nün kaçak yapı yaptığını söyleyen K.D.'nin bu iddiasının da peşine düşen Diker, A.Ü.'nün eşi S.Ü.'ye ait olduğu öğrenilen evin  kaçak yapıldığını ortaya çıkardı.
DİKER BU KONUDA SADECE MANİSA SON HABER'E KONUŞTU
Alaşehir ilçesinde kendisine gelen bu bilgileri ilgili yerlere ihbar ederek, temiz bir Alaşehir için mücadelesine devam edeceğini belirten Diker, bu konuda sadece Manisa Son Haber'den Mustafa Temiz'e açıklamalarda bulundu.  "Devletin çıkardığı imar barışı kanununu bile kötüye kullanmışlar" diyen Diker bu konuda şunları söyledi.
" A.Ü. Alaşehir Devlet Hastanesinde ilkokul mezunu olmasına rağmen, hastaneye siyaseten personel şefi yapılmış birisi. Engelli kadrosundan işe başlatılmış, hastanede olan biten ne kadar usulsüz ve ahlaksız iş var ise merkezinde hep A.Ü. var. Elime geçen belgeleri ve bilgileri ilgili kurumlarla paylaştım. Bir türlü bitirilemeyen bir soruşturma süreci halen devam ediyor. Bu süreçte tarafıma A.Ü.'nün kaçak inşaat yaptığına dair bilgiler geldi. Bunları da paylaşarak, Alaşehir Belediyesinden  bu konuda bilgi istedim, Alaşehir ilçesinde 18 adet bu tür binanın olduğunu, bunlardan birinin de A.Ü.'nün eşi S.Ü.'ye ait olduğu bilgisine ulaştım. Belediye bu konuda bakanlığın talimatları konusunda gereğini yapmış, tebligat gerçekleştirmek istemiş, ancak tebligat yapılamamış, zira A.Ü. bunu imza karşılığı almamak için sürekli kaçarak saklanıyormuş. Muhataplarının hiç haberi olmadan iktidar partisindeki bir kaç kişinin ismiyle, olmayacak hukuksuzluklar yapan A.Ü.'nün son marifeti de bu kaçak inşaat. Bakanlığın imar barışı kanununu bile kötüye kullanmak istemişler, gereği derhal yapılmalıdır" 

Öte yandan Alaşehir Belediyesinin kaçak tespiti yapılan inşaatlarla ilgili çalışmalarını sürdürdüğü, bakanlığın talimatı gereği kaçak yapılan binaların yıkılacağı öğrenildi.
 

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2019, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER