Yeniden Üreten Ve Adil Bölüşen Bir Türkiye’yi Hep Birlikte İnşa Edeceğiz

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin son bir yıldır yaşadığı ekonomik ve işsizlik sıkıntısını değerlendirdi.

Yeniden Üreten Ve Adil Bölüşen Bir Türkiye’yi Hep Birlikte İnşa Edeceğiz

Türkiye’nin 17 yıldır iktidar partisinin yanlış politikalar ile yönetildiğine değenin CHP’li Balaban, Türkiye’nin özellikle son bir yıldır cehenneme döndüğünü ifade etti. CHP’li Balaban yazılı açıklamasında, “17 yıldır AK Parti’nin uyguladığı yanlış ekonomik politikalar sonucu ülkemiz insanlar için tam bir cehenneme döndü. Bir avuç insan ülkemizde mutlu azınlık olarak yaşarken, milyonlar geçim sıkıntısını en net şekilde hissederken ülkemiz toplu intiharların yaşandığı bir cehenneme dönüştü’’ ifadelerini kullandı. 
“İŞSİZLİK TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU OLMAYA DEVAM EDİYOR’’
CHP’li Balaban yazılı açıklamasında. Özellikle son 1 yılda işsizlik ordusuna yeni işsizlerin katıldığının altını çizerek, işsizlik sorunun giderek büyüdüğünü belirtti. CHP’li Balaban yaptığı açıklamada, “Üretime dayamayan, sadece bina yapımına, inşaata dayalı bir ekonomik politikalar sonucu ülkemizde ekonomik anlamda da deniz bitti. İşsizlik Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olmaya devam ediyor. Son 1 yılda işsiz sayısı 980 bin artarak rekor kırdı. Resmi rakamlara göre 4 milyon 650 bin kişi işsizler ordusunu oluşturuyor. Üniversite mezunu işsiz sayısı yüzde 17’lere ulaştı. Yüzde 21 olan genç işsizlik ise yüzde 27’lere tırmandı. Yediemin otoparkları ülkedeki ekonomik krizin en önemli göstergelerinden biri oldu. Binlerce araç çürümeye terk edildi. Yediemin depoları artık hacizli araçlara yetmiyor.  Bütçe açığı ilk 10 ayda 100 milyar oldu. Ülkemizde ekonomik krizin ne kadar derin olduğunu kanıtlayan başka bir olguda icra dosyalarındaki artış olmuştur. 2019 Ocak-Ekim döneminde toplam 1 milyon 205 bin 253 vatandaş daha bankalara olan kart ve kredi borcunu ödeyemediği için icra takibine alındı. Son 5 yılda takibe alınan ve borcu halen devam eden vatandaş sayısı ise 3 milyon 667 bin 827 oldu. Takipteki krediler ise 140 milyar Lira’ya ulaştı’’ ifadelerini kullandı. 
“BAHANELER ÜRETEREK GÜNÜ GEÇİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR’’
CHP’li Balaban yazılı açıklamasında, işsizlik ve ekonomik sıkıntılar yüzünden toplumun psikolojisinin bozulduğunu ifade ederek, “Türkiye’mizde insanların maalesef çoğu mutsuz, işsizlik ve ekonomik sorunlar nedeniyle insanlarımızın psikolojileri bozuldu. Bireysel intiharlardan toplu intiharlara yönelim başladı. İnsanlar mutsuzluktan, yoksulluktan, borçlardan ve çaresizlikten ailecek intihar etmeye başladı. Ülkemiz tarihinde ilkkez yaşanan kötü örnekler insanlık adına bizi utandırdı. Ne yazık ki ülkenin bugünlere gelmesinde önemli rol oynayan AK Parti’li yöneticiler pişkince açıklamalarla, bahaneler üreterek günü geçiştirmeye çalışıyorlar. Sözün özeti 17 yıllık AKP iktidarı ülkeyi yoksulluğa, yolsuzluğa, işsizliğe, açıklığa ve bunalıma mahkum etti’’ ifadelerini kullandı. 
“CHP İKTİDARINDA YENİDEN ÜRETEN VE ADİL BÖLÜŞEN BİR TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ’’
CHP’li Balaban yazılı açıklamasında son olarak, Türkiye’nin yaşanan işsizlikten ve ekonomik sıkıntıdan CHP’nin politikalarıyla kurtulacağını belirterek, “Bu yaşadıklarımız kader değildir. Bu açmazdan kurtulmanın alternatif çözümü CHP iktidarıdır. Tüm kaynak israfının önlenerek, yeniden bir üretim seferberliği başlatıp, tarımda ve hayvancılıkta üreticilere doğrudan destek politikalarıyla köylünün, üreticinin kazanmasını sağlamak temel hedeftir. Üretici kazanırsa, mutlu olursa topraklarını terk etmez, köyden kente göç etmez. Tarımsal üretim ve hayvancılık bu ülkenin olmazsa olmazıdır. Küçük işletmelere ve esnafa doğrudan destekle ekonomik sorunlar ciddi bir şekilde çözülür. Üreticisi, esnafı, köylüsü kazanan bir toplumda sorunlar azalır. İnsanlarımız umutsuz olmasın CHP iktidarında yeniden üreten ve adil bölüşen bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER