Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Manisa Şubesi 2019-2020 sezonuna merhaba dedi

Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından Canuyar Sera Park’ta gerçekleşen geleneksel kahvaltı etkinliğine CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Cemile Bora, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Manisa Şubesi 2019-2020 sezonuna merhaba dedi

CKD Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan, Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin 1997 yılında Ankara’da kurulduğunu, Manisa Şubesinin ise 20069 yılından ise faaliyette olduğunu kaydetti, derneği 90 şube 10 binden üyesiyle Türkiye’nin en büyük kadın derneklerinden biri olduğunu belirtti. 
Başkan Ayhan, “Kurulma amacı ulusal Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet devrimleri ile kazanılmış olan ekonomik ve siyasal bağımsızlığın özgürlük, demokrasi ve aydınlanmanın korunması, savunulması, ülke ve halk yararına geliştirilmesi için kurulmuştur. Kurulduğumuz günden bu yana birçok etkinliğe imza attık. Ülke gündemiyle ilgili basın açıklamaları yaptık. Atatürkçü ve cumhuriyetçi, maddi durumu yetersiz üniversite okuyan kız öğrencilerimize burs desteği sağladık. Kadınları sosyal hayata katmak için çeşitli kurslar, seminerler, paneller, kermesler, konserler düzenledik” dedi. 


Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin ‘Çocuklarımızın geleceği bugündür’ anlayışını benimsediğini vurgulayan Ayhan, “Bu anlayışla 2 Ağustos 2019 tarihinde Ankara’da yapılan genel merkez ve şube başkanları toplantısında ‘Uyuşturucuya karşı anneler hareketini başlatmıştır. Dernek olarak bugünümü ve geleceğimizi tehdit eden uyuşturucuya karşı ‘hayata tutun hayatta tutun( sloganıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biliyoruz ki bir anne tüm dünyayı değiştirebilir.

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi dünyada her şey kadınların eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorsa erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdır. Hepinizi vatanımıza, cumhuriyetimize, haklarımıza sahip çıkmaya, eşitlik mücadelesinde omuz omuza ilerlemeye çalışıyoruz.

Cumhuriyete ve bağımsızlığımıza yönelik tehditlere karşı ortaçağ ilişkilerine, gericiliğe, kadına yönelik her türlü şiddete ve ayrımcılığa hayır demek için gelin Manisa Cumhuriyet Kadınları Derneği’nde birleşelim. Gelin geleceğimizi elimize alalım” diye konuştu. Etkinlikte dernek sağlamak adına çekiliş düzenlendi.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2019, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER