Genç Yazarın Eşi Hayatını Kararttı

Bir kadının hayatını karartan erkek şiddeti bir drama yol açtı. Yazar olan 34 yaşındaki iki çocuk annesi Sibel Köse, yıllardır süren şiddete dayanamadı ve yaşadığı Yozgat’tan 2 ay önce arkadaşlarının yanına Manisa’ya geldi.

Genç Yazarın Eşi Hayatını Kararttı

11 ve 14 yaşındaki çocuklarını da yanında getiren Sibel Köse, 19 Temmuz akşamı parkta eşinin pompalı saldırısına uğradı. Yozgat’tan Manisa’ya gelen 39 yaşındaki M.K., valizinden çıkardığı pompalı tüfekle Sibel Köse’yi iki bacağından vurdu, Köse’nin 14 yaşındaki ilk evliliğinden olan oğluna da silah doğrulttu. Sol bacağı hafif şekilde yaralanırken, sağ bacağındaki damarları kopan Sibel Köse, hastanede tedavi altına alındı, boşanmak istediği eşi ise polis tarafından gözaltına alınıp hapse gönderildi. İki ameliyat geçiren Sibel Köse’nin diz kapağı parçalanan ve damarları zarar gören sağ bacağı kesildi.

ŞEHİR DEĞİŞTİRDİ, AMA KURTULAMADI

1,5 aylık hastane sürecinin ardından taburcu edilen Sibel Köse, arkadaşının evine sığındı. Yaşadıklarını anlatan genç kadın, hem maddi hem de manevi olarak büyük bir çöküş yaşadığını söyledi. Sibel Köse, “ 12 yıllık sıkıntılı bir evliliğim vardı, sürekli tehdit ediliyordum. 12 yıl bekledim, ama daha fazla dayanacak gücüm kalmamıştı. Bu yüzden evliliğimi normal şartlarda bitiremediğim için iki çocuğumu da alıp evden çıktım. Aynı şehirde bulunmamak için Manisa’ya geldim. Ama burada da peşimi bırakmadı. Ayrılmak istediğim eşim tarafından tehdit edildim. 19 temmuz akşamı Fatih Parkı’nda çocuğum ve arkadaşımla birlikte oturuyorduk. Eşimin ailesi arayıp ‘seni vurmak için geliyor, elinde pompalı tüfek var’ dedi. Ama birden arkamda belirdi ve iki bacağıma pompalı tüfekle ateş etti” diye konuştu.

“EN AĞIR CEZAYI ALSIN”

Kasten adam öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla boşanmak istediği eşinin yargılanacağını anlatan Sibel Köse, eşinin kendisini yaraladıktan sonra da tehditlerine devam ettiğini söyledi. Sibel Köse, “İfadesinde ‘pişmanım demiş, namus için yaptım’ demiş. Ben kocamı hiç aldatmadım. Cezasını hafifletmek için namus diyor. Beni öldürmeye teşebbüs eden, bacağımın kesilmesine neden olan bu kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. 3-5 yıl yatıp çıkmasın. Birçok kadın bu olayı yaşıyor. Namus deyip cezası düşmesin. Artık bu suçu işleyen kişiler hafife alınmasın. Çıktığında yarım bıraktığı işi tamamlamasın. Hapse girene kadar hala ‘benim işim yarım kalmayacak’ gibi ifadeler kullanmış” dedi.

YAZARAK İYİLEŞİYOR

Bir bacağının kangren olduğu için kesildiğini ve hastanede çok zamanlar geçirdiğini dile getiren Sibel Köse, yazarak hayata tutunmaya çalıştı. 5 kitabı olduğunu ve 10 yıldır yazdığını kaydeden Sibel Köse,”Bu zamana kadar yazılarımda hep kadına şiddet, çocuk istismarı olaylarını yazmıştım, şimdi de benim başıma geldi. Ama yazmak benim ruhumu iyileştiriyor. Hayata küsmememi sağlıyor. Bacağım kesildikten sonra da altıncı kitabımı yazmaya başladım” diye konuştu.

Çocukları için hayatta kalmak zorunda olduğunu anlatan Sibel Köse, maddi olarak hiçbir gelirinin olmadığını belirterek, “Çocuğumun okul ihtiyaçlarını bile karşılayamadım. Arkadaşımın yanına sığındım. Başımı sokacak bir yerim yok. Koltuk değneklerine de henüz alışamadım. Hastaneye gidecek olsam gidecek gücüm yok. Maddi olarak destek istiyorum, tekerlekli sandalyeye ihtiyacım var. Param olmadığı için avukat bile tutamadım” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER