Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi

Temiz ve sağlıklı bir çevrenin bütün canlıların yaşayabilmesi için temel koşul teşkil etmesi ve bunun ancak sağlıklı ve temiz bir çevre ile mümkün olmasından hareketle, vatandaşlık görevlerimizden biri olan, paylaştığımız yaşam alanlarının, doğanın temiz tutulması, sahip çıkılması, çevre temizliğinin sağlanması ve doğanın korunması amacıyla Bakanlıkça; 26-29 Ağustos tarihleri arasında "Temiz Çevre Projesi" başlatıldı.

Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi

Bu proje ile Türkiye genelinde denetimli serbestlik infaz uygulamalarından kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma diğer adıyla kamu hizmeti cezası kapsamında piknik alanları, yeşil alanlar ve mesire alanları gibi uygun görülen yerlerde temizlik çalışmalarının gerçekleştirilmesi planlandı.

Proje kapsamında Salihli Belediyesi ile işbirliği yapılarak Salihli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde kamu hizmet cezası kapsamındaki yükümlüler tarafından Kurşunlu Vadisi'nde bulunan piknik alanlarında temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen etkinliğe Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Habib Ekrem Teker, Cumhuriyet Savcısı Günay Erkan Salihli Denetimli Serbestlik Müdürü Abdullah Yılmaz ve kurum personeli katıldı.

Salihli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ayrıca ;

* 2019-2020 eğitim öğretim yılına hazırlık sürecinde şu ana kadar ilçemizde bulunan 22 okulda temizlik boya/badana, bakım/onarım ve bahçe düzenleme çalışmaları gerçekleştirdi.

* Yine bu yaz tatili sürecinde Salihli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile yapılan ortaklaşa çalışmalarda hayata geçirilen "El Ele Projesi" kapsamında ilçemizde bulunan 12 okulun bahçesinde oyun alanlarının oluşturulması sağlandı.

* Dezavantajlı olarak değerlendirilen okullarda bugüne kadar yapılan çalışmalarda yaklaşık 7500 adet sıranın zımparalama ve tamirat işleri gerçekleştirilmiş olup yeniden öğrencilerin kullanımına sunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER