Kahveci Esnafı Tüp ve Elektrik Zammından Sonra Odun Ateşine Geri Döndü

Manisa’nın Demirci ilçesinde kahveci esnaf tüp ve elektrik fiyatlarının zamlanması sonucu eskiye dönüş yaparak yedek kazanlarını odun ateşiyle ısıtmaya başladı.

Kahveci Esnafı  Tüp ve Elektrik Zammından Sonra Odun Ateşine Geri Döndü

İlçenin Cumhuriyet Meydanında uzun yıllardır kahvecilik yaparak yaşamını sürdüren ve günün ilk saatlerinde esnafa demli çayı yetiştiren İsmail Sönmez tüp ve elektriğe gelen son zamlardan sonra işin içinden çıkamadığını belirterek eskiye döndü ve yedek kazanını odun ateşiyle ısıtmaya başladı.

SON ZAMLAR ESNAFIN BELİNİ BÜKTÜ

Kahveci esnafının eski düzen odun ateşine dönmesi ilçede önce tebessümle karşılanırken, “son zamlardan esnafların etkilendiğini yetkililerin görmesi gerekiyor” diye ifade eden de Demirci Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akay oldu.

“Esnaflarımızın çare ürettiğini çaresizlik içinde izliyoruz” diyen Akay sözlerine şöyle devam etti. “ Kahveci esnaflarımız çok önemli bir hizmet veriyorlar. Sabahın ilk ışıklarıyla hayatın akışı içinde içilecek bir bardak çay için bir özen ve zaman gerekiyor. Tüp ve Elektrik harcamalarının giderleri esnafın belini büktü. İsmail Beyin odun ateşine dönmesi aslında hizmeti devam ettirmek ve direnmek anlamına da geliyor. Yetkililer son zamlardan sonra bu manzarayı görünce acaba ne diyecekler. Seçimler öncesinde verilen hiçbir vaat tutulmadı, yeni ekonomik paketler açıldı ama esnaf ve millet için tam bir hayal kırıklığı oldu “.

Odun ateşiyle çay demlemeye başlayan tüp ve elektrik zammından etkilenen ancak hizmete devam eden İsmail Sönmez ise odun ateşinde çay için müşterilerine ve yetkililere şu çağrıyı yaptı.

“Odun ateşinde demli çay için buyurun bekliyoruz”

HABER-Mustafa Temiz-Demirci

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2019, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER