Tevfik Diker'in hayrat çeşmesine yine saldırıldı, halk tepkili ve soruyor " Alaşehir'de devlet yok mu?"

Manisa’nın Alaşehir Devlet hastanesi ve AKP’de D.B. isimli kadının iddialarıyla ortaya çıkan seks skandalı iddiaları, yolsuzluk ve usulsüz atamaları, süresi dolmuş ilaçların hastaların üzerinde kullanılması iddialarını kamuoyu ve ilgili kurumlarla paylaşan Tevfik Diker’e saldırı ve tehditler sürüyor.

Tevfik Diker'in hayrat çeşmesine yine saldırıldı, halk tepkili ve soruyor " Alaşehir'de devlet yok mu?"

Geçtiğimiz günlerde ilçenin Uluderbent Mahallesi yolu üzerindeki Tevfik Diker hayrat çeşmesi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kullanılamaz hale getirilmiş, ilçe jandarma Komutanlığı bu çeşme saldırısı ile ilgili olarak soruşturma başlatmıştı.

Geçen süre içinde Alaşehir halkının desteğini arkasına alan Diker, kendisine gelen skandal iddialarla ilgili belge, bilgi ve itirafları sosyal medya paylaşımları yanı sıra ilgili bakanlıklar ve kurumlarla resmi başvurularıyla paylaşmıştı.

Can güvenliği konusunda Emniyetin özel olarak korumaya aldığı Diker, bu mücadeleden geri adım atmadan, temiz Bir Alaşehir ve temiz siyaset inancıyla bu yolsuzlukların ve skandal iddiaların adalet ile tecelli edene ve hak yerine kavuşuncaya kadar mücadele edeceğini açıklamıştı.

HAYRAT ÇEŞMESİNE İKİNCİ SALDIRI

Tevfik Diker Hayrat Çeşmesi saldırısının ardından çeşme için bu saldırıyı duyan Diker sevenleri ve dostları çeşmeyi yeniden yaptırma kararı almıştı. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’da çeşmenin yeniden yapılması için Diker’e destek vereceğini de açıklamıştı.

Yeni çeşmenin yapımına geçtiğimiz gün başlanmış, demirleri döşenmiş, kalıpları atılmış ve beton ile dondurulması tamamlanmıştı. Dün gece aynı çeşme ikinci kez saldırıya uğradı. Balyoz darbeleriyle zarar verildiği sanılan çeşmenin yeni yapılan beton kısımları yine kullanılamaz hale getirildi.

Günün erken saatlerinde bu ikinci kez hayrat çeşmesine yapılan saldırıyı haber alan Diker sosyal medya hesabından saldırı sonrası zarar görmüş çeşme fotoğraflarıyla birlikte şu mesajı paylaştı.

"5 Eylül günü açılışını yapacağımız hayratı dün gece yine parçalamışlar.

Ey Alaşehirli Hemşehrilerim neden sessiziniz? Ey medya neden ilginizsiniz? Ey siyasi partiler ve STK lar neden bir tek kelimeyle olsun tepki koymuyorsunuz? Ey Devlet neden koruyamıyorsunuz?"

ALAŞEHİR’DE ORTAYA ÇIKAN SKANDALLAR SONRASI MUHALEFET PARTİLERİ VE AKP SUSKUNLUĞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR

İddialar sonrası ilgili kurumları harekete geçirmek için sürekli müracaatlarını yapan Tevfik Diker, olaylarla ilgili soruşturma başlatıldıktan sonra da kendisine gelen yeni iddia ve belgeleri kamuoyuyla ve ilgili makamlarla paylaşmaya devam etti.

Manisa’daki iktidar partisi AKP ve muhalefet partileri de suskunluklarını halen sürdürüyor.

ALAŞEHİR HALKI TEPKİLİ VE SORUYOR " ALAŞEHİR'DE DEVLET YOK MU?"

Diker'e ulaşan belgelerle ortalığa dökülen hastane ve AKP'de ortaya çıkan skandal iddiaların ardından Alaşehir halkı Diker'e destek vermiş ve ilçelerinin temizlenmesi ve böyle yanlış uygulama ve haksızlıkların giderilmesi için tepkilerini de göstermişlerdi.

Alaşehir ilçesinde bu iddiaların ortaya çıkmasının ardından güç gösterisine dönüşen ve iddiaların merkezinde kalan isimlerin tehditlerine ve saldırılarına maruz bırakılan Diker'in korunması için harekete geçen bakanlık gerekli tedbirleri alırken, Alaşehir ilçesinde bu saldırılarla ilgili ortaya bir şey çıkmamasını eleştiren halk soruyor " Alaşehir'de devlet yok mu?".

Son saldırıdan sonra Alaşehir ilçesinde ilgili kurumların ne yapacakları merakla bekleniyor.

HABER-Mustafa Temiz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER