Manisa İl Sağlık Müdürlüğünün açıklamasının ardından yeni iddialar ortaya atıldı

Manisa’nın Alaşehir ilçesi Devlet Hastanesinde ortaya çıkan Seks Skandalı iddialarının ardından, D.B. isimli hastane çalışanı kadının ortaya çıkan ses kayıtlarında ismi sık sık geçen Ayhan Ü. hakkında sosyal medyada çıkan paylaşımlar üzerine Manisa İl Sağlık müdürlüğü, dün bir açıklama yaptı. Sosyal medyada çıkan paylaşımlarda iddia edildiği gibi Alaşehir Devlet Hastanesinde çalıştığı öğrenilen ilkokul mezunu Ayhan Ü.’nün hastane müdürü değil işçi olduğu açıklandı.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğünün açıklamasının ardından yeni iddialar ortaya atıldı
selcuk

Manisa İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle;

"İlkokul mezunu Ayhan Ünal’ın Alaşehir Devlet Hastanesi’ne müdür olarak atandığına yönelik bazı sosyal medya hesaplarında asılsız paylaşımlar yapılmasından dolayı kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamaya gerek duyulmuştur.  Bahse konu olan Ayhan Ünal Alaşehir Devlet Hastanemiz de işçi kadrosunda çalışan personelimizdir. Kişinin herhangi bir yöneticilik görevi bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bu açıklamaların ardından kamuoyunu uzun süredir meşgul eden,  Alaşehir Devlet Hastanesindeki Seks skandalı iddialardan devlet kademelerindeki ilgili tüm kurumları ve bakanlıkları da bu konu da bilgilendiren Manisa eski milletvekili ve araştırmacı yazar Tevfik Diker sosyal medya hesabından yeni belgeleri de yayınladı.

D.B. isimli kadın hastane çalışanının ses kayıtlarından anlaşıldığı üzere Ayhan Ü.’nün Alaşehir AKP eski ilçe başkanı, Manisa milletvekili ve il başkanı ile çok yakın olduğu, bu siyasi yakınlıklarını hastane içinde bir güce dönüştürerek, cinsel zafiyetlerini ön plana çıkararak, yasak ilişkilere girdiği de iddia ediliyor.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN AÇIKLAMASI İLE HASTANENİN BELGELERİ BİRBİRİNİ TUTMUYOR

Ayhan Ü.’nün Manisa İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasında ilkokul mezunu ve işçi olduğu açıklaması yapılsa da, Alaşehir Devlet Hastanesinden sızdırılan,  Alaşehir Devlet Hastanesi Acil Poliklinik ve Hasta kayıt nöbet listesi çizelgesinde düzenlenen bu listeyi tanzim eden olarak imzası bulunan Ayhan Ü.’nün unvan kısmında da “Personel Şefi” ifadesi,  gözlerden kaçmıyor.

MANİSA SON HABER İHBAR HATTINA DA İHBARLAR YAĞDI

Diker’in ortaya çıkardığı bu belgeler ve Manisa İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı açıklamaların ardından ihbarlar ve iddialarda gelmeye devam ediyor. Manisa Son Haber ihbar hattına gelen bilgiler arasında yine Manisa İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı açıklama ile çelişen bazı iddialar da var.

Gelen ihbar iddialarda Ayhan Ü.’nün D.B. ile ilşikisi ortaya çıkan Ali B.’ yi darp etmesinin hemen ardından başlatılan yargı süreci içinde, mahkeme kayıtlarında gelirini 5.000 TL olarak beyan ettiği, Manisa İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı açıklamada olduğu gibi işçi çalışan geliriyle,  bu mahkeme kayıtlarındaki Ayhan Ü.’nün kendi ağzından çıkan rakamın,  tutmadığına dikkat çekiliyor.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre işçi olarak açıklanan Ayhan Ü.’nün kurum içi görevlendirme ile Personel şefi olarak çalıştırıldığını iddia eden ve adının açıklanmamasını isteyen bir Alaşehir Devlet Hastanesi çalışanı, kurumsal bilinen bazı bilgileri de iddia olarak Manisa Son Haber’e ihbar etti.

İddialar şöyle; “İşçi statüsünde çalışan Ayhan Ü. siyasi yakınlıklarını hastane içinde gerek yöneticiler, gerekse personel üzerinde güç olarak kullandı. Şef olarak biliniyor. Belgelere attığı imzalarının tamamında şef ünvanı vardır, bu kayıtlar hastanede duruyor.

Personel şefi için yasal olarak üniversite mezunu (4 yıllık) ya da alanıyla ilgili meslek lisesi, ya da 2 yıllık okul mezun olması gerekiyor.

Bu şartlar var ise maaş ödemelerinde şefler yüzde 30 ile 50 arasında maaşlarını diğer personele göre farklı alırlar.

Esas mesele burada, Ayhan Ü. ilkokul mezunu olarak kurum içinde personel şefi olarak çalıştırılabilir, ancak tahsili yetmediği için personel şefi maaşını alamaz. 4D öncesindeki taşeron firmaya ödenen hak ediş ve puantajlarda bu durum ortaya çıkacaktır”

Ayhan Ü. ile ilgili işçi maaşının üstündeki gelirlerle mal varlığı edindiği gibi iddialar da sıralanıyor, hastane ile ilgili alım ve satımlarda, personellerin işe başlamalarında da bu şahsın ön planda olduğu, bu imkânları da kendi avantajına çevirebileceği ifade ediliyor.

DİKER’E BELGELER BİLGİLERLE BİRLİKTE TEHDİTLER VE SALDIRILAR DA GELİYOR

Alaşehir Devlet Hastanesi ile ilgili idari soruşturma sürerken, iddiaların ortaya çıkmasının hemen ardından Diker’e belgelerle birlikte tehditler de gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün hayrat çeşmesi parçalanarak kullanılamaz hale getirilen Diker, can ve mal güvenliğinin sağlanması için yetkili mercilere de başvurduğunu belirtiyor. Alaşehir Jandarması çeşmeye zarar veren kişi veya kişilerin tespit edilmesi için soruşturma başlattı. Diker şüpheli olarak yine bazı isimleri de yetkili makamlara bildirdi.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğünün Diker tarafından ortaya sürülen bu yeni belge ve iddialardan sonra yeni bir açıklama yapıp yapmayacağı, seks skandalı ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili sürdürülen idari soruşturmanın, bu yeni iddiaları da kapsayacak şekilde yapılıp yapılmayacağı tüm kamuoyunca merakla bekleniyor.

AYHAN Ü.'NÜN YENİ GÖREV YERİ DEMİRCİ DEVLET HASTANESİ

İddiaların merkezinde kalan hastane çalışanı Ayhan Ü.'nün yeni görev yerinin Demirci Devlet Hastanesi olduğu ve Demirci ilçesine görevlendirildiği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

HABER-Mustafa Temiz-Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2019, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER