Alaşehir Devlet Hastanesinde şimdi de "Köpek Skandalı" ortaya çıktı

Manisa’nın Alaşehir ilçesi geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan seks skandalı iddialarıyla ülke gündeminde yerini korurken, hastane ve çalışanların gayri yasal işleriyle ilgili yeni iddialar ve ihbarlar da gelmeye devam ediyor.

Alaşehir Devlet Hastanesinde şimdi de "Köpek Skandalı" ortaya çıktı

Seks skandalı ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili soruşturma açıldığı açıklansa da, hastane ile ilgili ortaya çıkan belgeler, ses kayıtları ve bilgilere rağmen açılan soruşturma sonrası bile , sürekli gelen ihbarlar ve itiraflar gün geçtikçe katlanarak sürüyor.

İddiaları ortaya koyan 19. ve 20. dönem Manisa Milletvekili ve Araştırmacı Yazar Tevfik Diker sosyal medya hesabı üzerinden, bu yeni iddiaları, ihbarları ve itirafları da kamuoyuyla paylaşarak, yetkilileri göreve davet etmeyi de sürdürüyor.

Alaşehir’den hastaneyle ilgili gün geçmiyor ki yeni iddialar, belgeler ve itiraflar ortaya çıkmasın. Diker gün boyunca kendisine gelen telefonlara cevap verirken, kendisine gönderilen belgeleri, fotoğrafları, videoları da duruma göre bazen sosyal medya hesabından paylaşırken, kimilerini de devletin yetkili kurumlarına göndererek, yasal sürecin başlaması için ihbarlarını sürdürüyor.

Diker’in sosyal medya hesabından kamuoyunun gözünün önüne serdiği ihbarlardan biri de bu gece yayınlandı.

Diker’e Alaşehir’de yaşayan bir vatandaşın gönderdiği fotoğraflarda da açıkça görüldüğü üzere, Alaşehir Devlet Hastanesinin en riskli birimi olan acil ve müşahade odalarının bulunduğu koridorda köpek geziyor. Hastaneye nasıl girdiği bilinmeyen köpek, tüm mikrop ve bakteri riskine rağmen, hastane koridorunda adeta cirit atıyor.

Uzun süre bu köpeğe kimsenin müdahale etmemesi üzere, hastane koridorunda sırada bekleyen vatandaş cep telefonuyla bu köpeğin resmini çekerek, Diker’e gönderiyor.

Alaşehir Devlet Hastanesinde ortaya çıkan skandalları ve usulsüzlükleri, gayri yasal uygulamaları ve rüşvet çarkını ortaya çıkaran Diker’e Alaşehirlilerden destek de her geçen gün artarak devam ediyor.

Diker’in paylaşımlarına göre, Alaşehir Devlet Hastanesinde açılan soruşturmaya rağmen ortaya dökülen pisliklerin ortadan kaldırılması için, için içinde büyük gayretler gösteriliyor. Eski bir Parlamenter, Yolsuzluklarla mücadelesi herkesçe bilinen, Araştırmacı Yazar yönüyle de bu konularda halka verdiği güven ile tüm bu bilgilerin toplanma merkezi haline gelen Diker, hastane başhekimi O.K.’nin ortaya çıkan tüm bu skandallara rağmen nasıl görevinin başında kalabildiğine de dikkat çekerek, “O.K.’yi kim ve neden koruyor?” diye de yetkililere soruyor, vatandaşlara da bu bilgiyi veriyor.

İDDİALARDA ADI GEÇEN SİYASİLER SUSKUNLUĞUNU SÜRDÜRÜYOR

Diker’in ortaya koyduğu belgeler arasında, hastanede ortaya çıkan yolsuzluk iddialarının merkezinde kalan isimlerin AKP’de flaş isimlerle fotoğraflarının da ortaya çıkması, fotoğrafların ortaya çıkmasından önce yapılan açıklamaları da itibarsızlaştırıyor. Son süreçte bu siyasiler, idari soruşturma açıldı demekle yeni gelişmeler karşısında suskunluklarını da sürdürüyor. Manisa Son Haber olarak kendisine telefonla ulaştığımız A.Ü. hiç bir konuda açıklama yapmak istemediğini, yargı ve hukukun kararlarına saygılı olduğunu, herşeyin soruşturma aşamasında ortaya çıkacağını, Türkiye Cumhuriye vatandaşı olarak yasalara saygılı bir şekilde susma hakkını kullanacağını ve süreci bekleyeceğini beyan etti.

A.Ü.’NÜN BİR PERSONELE YAPTIĞI AÇIK TEHDİTİN SES KAYITLARI SAVCILIĞA VERİLİYOR

Diker’e ulaşan iddialar arasında personel üzerinde bazı siyasilere yakınlığıyla bilinen A.Ü. isimli çalışanın personele baskı uyguladığı ve gayri resmi yollarla bazı çalışanları işiyle tehdit ettiği iddiaları da yine ifade ediliyor.

Diker konuyla ilgili kendisini arayan bayan ve yine başka bir isimle olayı teyit etmek maksatlı yaptığı görüşmeleri de yazarak, konunun doğrulandığını da belirtiyor.

Diker paylaşımında şu ifadelere yer veriyor.

Gizli numaradan bir bayan aradı.

Eski hastane çalışanlarındanmış.

Mahkemede gizli tanıklık yapmaya hazır olduğunu söyledi.

İsminin bu pislikler içinde anılmasını istemiyor.

Anlattığı aynen şu;

"A.Ü. beni tehdit ederken' bak Berk Mersinli kim il başkanı, ben kimim onun en samimi arkadaşı, eskiden Manisa'nın abisi kimdi, Bülent Arınç onun yerine şimdi kim geldi, Murat Baybatur.

Murat Baybatur kim, benim en samimi arkadaşım'

 Bu olayı AK Parti İlçe başkanı Murat Ertürk e anlattım.

Onun söyledikleri daha da manidardır ona aynen şöyle dedi akıllı ol.

A. demek ben demek, ben demek A. demek. Yani medrese yapacaksın. Ona yapılan yanlış bana yapılmış demektir."

Dedi.

Bu iddiaları olayların içindeki bir önemli kişiye de sordum.

Hepsi doğru dedi.

İddiada adı geçenlerin varsa bir diyecekleri açıklamalarını bana göndersinler aynı şekilde paylaşırım.

Bu konuda isminin saklı tutulmasını isteyen bayanın Diker’e ulaştırdığı ses kayıdı, Diker tarafından Bakana, Valiye ulaştırılırken, tehdit edildiğini iddia eden eski hastane çalışanı tarafından da Alaşehir Cumhuriyet Savcılığına verilip suç duyurusunda bulunulacak.

Diker Manisa Aktif Haber internet sitesindeki köşesinde de bu konuları okurlarıyla paylaşmayı, ardına kamuoyu desteği almayı da halen sürdürüyor.

Alaşehir’de ortaya çıkan bu skandalların ardından, Diker’e Manisa merkez ve diğer ilçelerden de buna benzer ihbarlar ve belgelerde gelmeye devam ediyor.

Diker bu ihbarlarla ilgili de yine sosyal medya hesabından “Manisa ve ilçelerinde bir hafta içinde çok şey olacak ve duyulacak, görülecek. Deşifre olmayan kalmayacak.” İfadeleriyle takipçilerine şimdiden bilgi verdi.

Diker Alaşehir Devlet Hastanesi ve AKP teşkilatında ortaya atılan Seks iddiaları sonrası mahkeme süreci yaşanırsa gizli ve görünen birçok tanığın mahkemede ifade vereceğine vurgu yaparak şöyle dedi. “Alaşehir Devlet Hastanesi SEX OLAYI bir nedenle mahkemelik olursa gizli ve açık tanık rekoru kırılacak”.

SORUMLU YAYINCILIĞIMIZ GEREĞİ, MANİSA VALİSİNİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Alaşehir Devlet Hastanesinde ortaya çıkan son olaylar ve iddiaların etki alanı genişliyor, bazı olumsuzluklarda ortaya çıkıyor, bu iddiaların yarattığı gergin ortam hastanenin çalışanları ve hizmet alan vatandaşları da yakından ilgilendirir hale geldi.

Haberimizde de görüldüğü üzere hastane içinde bir otoritesizlik, disiplinsizlik hüküm sürüyor.

Sitemizin Whatsapp ihbar hattına da bu konuda ihbarlar geliyor. Vatandaş şu anda hastaneden yeterli hizmet alınamadığını, doktorlar ve çalışanların gergin ve işlerinde dikkat azlığı çektiğini, hastalara karşı hırçın olduklarını söylüyorlar. Haberimizde yer alan bir köpeğin hastane koridorlarını arşınlaması, acil ve müşahade bölümü gibi hijyen, dezenfektasyon ve mikrop açısından özel bir bölüm olan yerde "bu köpeğin ne işi var" sorusunun sorulması ile başlanılması, vatandaşlardan gelen bu tür ihbarların da sıcağı sıcağına değerlendirilmesi gereğini ortaya çıkarıyor.

İl Sağlık Müdürünün Alaşehir konusunda neyi beklediğini doğrusu ya merak ediyoruz.

İlgililerden gelecek resmi açıklamaları da yine etik yayıncılığımız gereği, virgülüne bile dokunulmadan aynen yayınlanacağımızı beyan ederiz.

HABER-Mustafa Temiz(MSH)

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2019, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER