Egeli başarılı bilim insanı Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan’a önemli görev

Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'na bağlı Danışma Kuruluna Üye olarak seçildi.

Egeli başarılı bilim insanı Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan’a önemli görev
selcuk

Sağlık Bilimleri alanında 2015 yılı TÜBİTAK Bilim Ödülü Sahibi  Ege Üniversitesi  Eczacılık Fakültesi  Öğretim Üyesi Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, 2017 yılında kimya alanında önemli çalışmalar yapmış saygın bilim insanlarına verilen Royal Society of Chemistry – Fellow (FRSC) ünvanı  layık görüldükten sonra da artan bilimsel motivasyonu ile aynı hızda nanobiyosensörlerin geliştirilmesi ve uygulamalarına yönelik araştırmalarına Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde kurduğu laboratuvarda ekibi ile birlikte devam ediyor.

"Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri Bilimsel Değerlendirme Kurulu’na 2018-2024 dönemi için Bilimsel Değerlendirme Kurul Üyesi olarak seçilen ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli üyesi olan Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan,  2017 yılında TÜBA tarafından aday gösterildiği Asya Bilim Akademileri Birliği'nin (AASSA) ve Bilim ve Mühendislikte Kadın Komitesi’ne (WISE) üye seçilmesiyle, 2017 yılından bu yana AASSA-WISE komisyonu ile birlikte bu alanda çeşitli faaliyetlere aktif katkı veriyor. 

Başarılı bilim insanı Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan, bu yılın Mayıs ayında TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'na bağlı Danışma Kuruluna Üye olarak seçildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER