Kadınların orgazm olma sürelerinin ortalaması belli oldu

The Journal of Sexual Medicine dergisi son sayısında ilginç bir araştırmaya yer verdi. Bilimsel çalışmaya göre kadınların orgazm olma sürelerinin ortalamaları bulunmaya çalışıldı.

Kadınların orgazm olma sürelerinin ortalaması belli oldu

Bu bilimsel çalışmanın ortaya koyduğu sonuç ise oldukça ilginç. Dergi kadınların ortalama 13 dakika 25 saniye içinde orgazma ulaştıklarını yazdı.

Uluslararası Cinsel Sağlık Derneği adına yayınlanan hakemli dergi The Journal of Sexueal Medicine’da (JSM) yayınlanan araştırmada, 21 ülkeden 645 kadın yer aldı.

Ekim 2017-Eylül 2017 arasında gerçekleştirilen araştırmada kadınlara bir süre ölçer verildi ve bunu önce uyarıldıklarında çalıştırmaları, ardından zirveye ulaştıklarında bir kez daha çalıştırmaları istendi.

Hindistan’daki Kadave Institute of Medical Sciences’tan bir ekip tarafından kotarılan bilimsel çalışma sonucunda, cinsel birleşme sırasında araştırmada yer alan altı kadından biri hiç orgazm olmadığını söyledi. Geri kalanlarda ise bu süre 5 dakika 42 saniye ile 21 dakika olarak değişti.

Araştırmaya kadınların yaş ortalaması 30 olurken, kadınların yaşının ya da partnerleriyle birlikte oldukları sürenin, orgazm oldukları süre üzerinde kayda değer bir etkisi belirlenmedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2019, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER