Alaşehir Devlet Hastanesindeki Seks Skandalı iddialarında ismi geçen AKP'li Baybatur açıklama yaptı

Manisa’nın Alaşehir ilçesi Devlet Hastanesinde ortaya çıkan seks skandalındaki iddialar bitmek tükenmek bilmiyor. İddialar basına da düşünce, açıklama üstüne açıklama yapılıyor.

Alaşehir Devlet Hastanesindeki Seks Skandalı iddialarında ismi geçen AKP'li Baybatur açıklama yaptı

Türkiye Havadis.Com internet haber sitesinde Yekta Yakır imzasıyla yayınlanan habere göre, olay bir hastane çalışanının darp edilmesiyle ortaya çıktı.

Alaşehir Devlet Hastanesinde çalışan A.B. isimli çalışan yine aynı hastanede görevli A.Ü. ve A.A. isimli çalışanlarca darp edildi.

Yine iddialara göre, bu darp olayının perde arkasında, A.B. ‘nin Alaşehir AKP Eski ilçe başkanı Rıza Peker’in âşık olduğu, D.B. isimli dul bir kadınla birlikte yaşıyor olması vardır.

Darp olayının hemen ardından, kendisini darp eden hastane çalışanlarının siyasilere yakın olması nedeniyle, her istediklerini yaptırarak, işten çıkarma tehdidi ile bunalıma giren, A.B. cezaevine düşer. Cezaevinden çıktıktan sonra da intihara kalkışan A.B. son dakikada yapılan tıbbi müdahalelerle hayata tutunur. Cezaevi sürecinden önce ise iddialar arasında birlikte olduğu kadın, sevgilisinin işten çıkarılmasını Manisa Milletvekili Murat Baybatur’a ulaşarak durdurur.

Çaresizlik içinde kaldıklarını söyleyen A.B ve birlikte yaşadığı D.B. konuyu DYP’den 19.ve 20. dönem milletvekilliği de yapan, araştırmacı yazar Tevfik Diker’e anlatırlar.

Mahkemeye sunulan belgelerle birlikte Diker’e yaşadıklarını anlatan A,B ve D.B. 2014 yılında AKP Alaşehir İlçe Teşkilatında yaşanan skandal denilebilecek iddialarını sıralarlar.

Veteriner Hekim olan H.B. isimli kadın AKP Alaşehir İlçe Başkanlığında iş bulamadığı için sekreterlik yapmaya başladığını, bu sırada dönemin ilçe başkanı Rıza Peker’in kendisine sürekli beraber olmak için tekliflerde bulunduğunu anlattı. Başkan Peker’in bu yaklaşımı karşısında, H.K. isimli şahıstan boşandığını ve dul olduğunu, başkan Peker’den sakladığını söyleyen D.B. bu sırrının da Belediye Meclis üyeliğine aday yapılınca ortaya çıktığını söyledi.

Alaşehir AKP’de partiye işe girmek için gelen kadınlara sürekli cinsel tacizde bulunulduğunu da iddia eden D.B. isimli kadın, kendisinin Veteriner Hekim olduğunu,  amacının İlçe Tarım Müdürlüğünde göreve başlamak olduğunu, başkan Peker’in,  kendisine sürekli mesaj atarak askıntı olduğunu, kendisiyle yatmadığını, yatsa o dönem İlçe Tarım Müdürlüğüne Müdür olarak bile atanabileceğini de iddialarına ekledi.

Bu süreçte Alaşehir Devlet Hastanesi Bilgi işlem servisinde çalışmaya başladığını anlatan D.B. aynı hastaneye İstanbul’dan tayini çıkarak gelen, A.B. isimli şahısla tanıştığını ve kendisinden hoşlandığını, dul bir kadın olarak hür iradesiyle bu kişiyle birlikte yaşamaya başladığını da anlattı. Bu beraberliği öğrenen Başkan Peker’in kendisinin döneminde işe başlayan ve adeta bir militan gibi sözünden çıkmayan, Manisa Milletvekili ve MYKY üyesi Murat Baybatur’un adamı olduklarını söyleyen, diğer hastane çalışanlarınca A.B.’nin baskıya uğradığını ve darp edildiğini de iddia etti.

Akıllara durgunluk verecek birçok iddiasını sıralayan D.B. iddialarının arasına çeşitli zamanlardaki görüşme yaptığı isimler olarak, AKP’li tanınır birçok ismi de açıkladı.

Haberin yayınlanmasının ardından bu skandal iddiaları dinleyen ve yargı kurumlarına sunulan belgeleri de inceleyen eski Milletvekili ve yazar Tevfik Diker sosyal medya aracılığıyla bu skandalın ortaya çıkarılması için çağrıda bulundu.

BAYBATUR AÇIKLAMA YAPTI

AKP MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybaturdan’dan açıklama geldi. Baybatur: “Manisa Eski Milletvekillerinden Sayın Tevfik Diker’in sosyal medya hesabında yer verdiği konularla ilgili tarafıma bilgi ulaşmasının ardından haberim oldu.   Bunun üzerine yetkililerle yaptığım görüşmede; bahse konu olan iddiaların "Yargıya İntikal ettiği", ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da "İdari Soruşturma" başlatıldığı bilgisi tarafıma iletildi.   Olayı aydınlatacak, çirkin iddialarda sorumluluğu bulunanları ortaya çıkaracak ve gerekli cezayı verecek olan yüce Türk adaletidir.   Sayın Diker’in paylaşımlarındaki "Bahse konu kişi ile ilgili de herhangi bir tasarrufum olmamıştır."   Öte yandan; Sayın vekilin, Adli ve idari soruşturma başlatılmış olan ve hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz vahim iddialara ilişkin paylaşımlarında şahsımı ilişkilendirme çabası içerisine girmesi, mindere çekme gayretinin ise dikkatlerden kaçmadığını vurgulamak isterim.”  dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2019, 11:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
mustafa
mustafa - 5 yıl Önce

işe alımlarda mülakat olursa ard niyetli insanlara bu tür rezalettlerin yolu açılmış olur. tüm belediyelerde işe alımların son 5 yılda nasıl olduğu na bakılmalı akp nin düşüşe geçmesinin en önemli sebeplerinden biride zamansız olarak bazı mevkilerde bulunan insanların makama layık olmamaları liyakat sahibi olmadıkları halk tarafından anlaşılmış, parti yönetimi tarafındansa el üstünde tutulmuş olmasıdır.

SIRADAKİ HABER