Manisa'da su zammı mahkemeye taşındı

Manisa’da suya yüzde 34 zam yapılması vatandaşların tepkisini çekerken, Manisa Yurttaş İnisiyatifi üyesi 25 kişi tarafından su zammının iptali için dava açıldı.

Manisa'da su zammı mahkemeye taşındı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin tepki çeken su zammı mahkemelik oldu. Manisa Adliyesi önünde toplanan Manisa Yurttaş İnisiyatifi üyeleri önce basın açıklaması yaptı, ardından Manisa İdare Mahkemesi’ne su zammının iptali için dava açıldı. Basın açıklamasına CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve CHP’li meclis üyeleri de katılarak destek verdi. Manisa Yurttaş İnisiyatifi adına konuşan Uğur Doğan, “MASKİ’nin 2019 yılı su ücret tarifelerine yaptığı ve 1 Haziran’dan itibaren geçerli olan zam kararının yürütmesinin durdurulması ve yargılama sonucu iptali isteminde bulunduğumuz davamızı Manisa İdare Mahkemesi’ne açıyoruz. Manisa Yurttaş İnisiyatifi olarak Manisa halkının en temel hakkı olan suya erişim hakkından olumsuz etkilendiğini düşündüğümüz bu karara karşı başlattığımız Anayasal hak arama ve hukuk mücadelesinde 25 Manisalı olarak avukatımıza vekaletlerimizi verdik. Yargılama sonucuna güveniyoruz” dedi.


Su zammının iptalini isteyen vatandaşların avukatı Ahu Tahmilci de,vatandaşın suya erişim hakkının kısıtlanamayacağını belirterek, “Vatandaşlara hizmet için yola çıkan belediyelerin su gibi ihtiyaçları mümkünse en ucuza ulaştırmayı başarması gerekiyor.Su gibi temel bir ihtiyaçta ücretlendirmede artırmaya gidilmesi hukuksuz bir durumdur. Alınan kararda usulen çok ciddi aykırılıklar bulunmaktadır.Bunları dava dilekçemizde belirttik. Usul yönünden kararın iptali için başvuruda bulunuyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER