CHP Manisa'da su zammına tepki gösterdi

CHP Manisa’dan su zammına tepki geldi. CHP Manisa'dan Büyükşehir Belediyesine TC ibaresinin asılması ile ilgili talebini de yeniledi.

CHP Manisa'da  su zammına tepki gösterdi
selcuk

Manisa’da CHP İl Başkanı Semih Balaban, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Ferdi Zeyrek ve Bülent Mersinli ile birlikte İl Başkanlığı’nda açıklama yaptı. Basın toplantısında konuşan İl Başkanı Semih Balaban, CHP’nin halkın sorunlarına duyarlı olduğunu belirterek, vatandaşların zamlar altında ezilmemesi için çalıştıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin suya zam yapmak istediğini kaydeden Balaban, CHP’li meclis üyelerinin bu zammın karşısında duracağını söyledi.

CHP SUYA ZAMMA HAYIR DİYECEK

CHP Belediye Meclis Üyesi Ferdi Zeyrek, hafta içinde yapılan MASKİ Genel Kurulu’nda suya zam konusunun gündeme geldiğini belirterek, CHP olarak suya zamma karşı olduklarını açıkladı. Zeyrek, “Kamuoyunda o günden sonra sanki bütün partililerin ‘Evet’ demiş onay vermiş gibi lanse edilmek istendi. CHP grubu olarak biz suya zamma kesinlikle ‘Hayır’ diyoruz. Pazartesi günkü toplantıda ise buna ‘Red’ oyu vereceğiz. Sayın Cengiz Ergün suya neden zam istedi. Çünkü bize şunu söyledi. MASKİ’ye her ay 7 milyon TL büyükşehir belediyesi para aktarıyor. MASKİ her 7 milyon TL zarar ediyor. Geçtiğimiz mecliste de 40 milyon TL borçlanma yetkisi istedi. Bir şirket her ay 7 milyon TL zarar ediyorsa, bunu araştırmak lazım. Cengiz Ergün’ün şirketi olsa ve her ay 7 milyon TL zarar etse bu şirketi daha ne kadar sürdürebilir. Bu borcu nereye kadar devam edecek. Sorduğumuz da ise bize ‘Altyapı çalışmaları devam ediyor. Altyapı çalışmaları bitmedi’ deniyor. Peki bu altyapı çalışmaları ne zaman bitecek. Bu şirket ne zarar ediyor? Personel mi fazla, yoksa takip edilmeyen ihaleler mi var? Yoksa teknolojimiz mi yetersiz suyu daha fazlaya mı üretiyoruz? Bunların kesinlikle irdelenmesi gerekiyor. Bu 7 milyon TL hepimizin parası. Ben biraz araştırdım ve gördüm ki bizim suyu üretmedeki teknolojimiz yetersiz. Şuanda suyu çok pahalıya mal ediyoruz. Pompalarımız verimsiz. Pompalarımız yüzde 40 verimlilikle çalışıyor. Kapalı olan kuyularımız var. Daha sonra Avrupa’da veya bazı büyükşehir belediyelerimizde bu iş nasıl yapılıyor şeklinde bir araştırma yaptım. Bir veri toplama sistemi var. Bu sistemden kuyudaki suyun vatandaşın evine gidinceye kadar bütün her aşamasını analitik veri olarak bizlere verebiliyor. Bu sistem sayesinde hangi noktada zarar veriyoruz, hangi noktada yeterince suyu alamadığınızı tespit edebiliyorsunuz. Öncelikle büyükşehir belediyemizin yapması gereken böyle bir sisteme geçmesi” dedi.

CENGİZ ERGÜN İMAMOĞLU’NU ÖRNEK ALSIN

Ülke genelinde birçok belediyenin suya indirim yaptığını, ancak Manisa’da suya zam yapılmak istendiğini savunan Ferdi Zeyrek, Cengiz Ergün’ün Ekrem İmamoğlu’nu örnek almasını istedi. Zeyrek, “Ekrem İmamoğlu tıpkı seçim sürecinde söz verdiği gibi koltuğa oturduğu ilk günde suya yüzde 40 indirim uyguladı. İstanbul gibi bir yerde bu kadar karmaşık yerde yüzde 40 indirim uygulanırken Manisamızda neden suya zam yapılıyor. Bunun araştırılması lazım. Sayın Cengiz Ergün eğer bu işin nasıl yapılacağını bilmiyorsa, sayın Ekrem İmamoğlu’nu örnek alsın. Gitsin baksın. İstanbul suyu 1-10 metreküp arasında 4.71 TL’ye kullanırken, Ekrem İmamoğlu’ndan sonra 2.86 TL’ye kullanıyor. Biz Manisamızda 2.90 TL’ye kullanırken, Cengiz Ergün’den sonra 3.91 TL’ye kullanmaya başladık. Daha önce 4.31 TL’ye kullandığı 11-20 metreküp su, 5.93 TL olacak. Suda en pahalı kullanan iller arasına girmiş durumdayız. Buna dur demek lazım. Bir belediye yaşamın en önemli ihtiyacı olan su için para talep ederken elini vicdanına koyması gerekir. Eğer bir belediye başkanı paranı otele, betona, spor kulüplerine aktarmak yerine, yeni sistemleri geliştirseydin vatandaştan böyle bir zam talep etmeyecektin. Bu ekonomik krizde vatandaş zor geçinirken, sofrasından bir ekmeğini daha almak hiçbir belediyecilik anlayışına yakışmaz. Şeffaf belediyecilik sözleri sadece lafta kalmaktadır. Eğer zarar ediyorsa bunun bilançolarını kamuoyuna açıklamak zorundadır. Eğer şirketiniz sizden kaynaklanan nedenlerle zarar ediyorsa, bu zararı vatandaştan karşılamamak gerekmektedir” diye konuştu.

AK PARTİLİ ÜYELERE ÇAĞRI

Başkan Bilgin Öğrencilerin Ödüllerini Verdi    Başkan Bilgin Öğrencilerin Ödüllerini Verdi
Su zamları konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile geçmişte tartışma yaşayan AK Parti’ye seslenen Ferdi Zeyrek, “İlçelere göre değişik zam oranları var. Zam oranın konutlarda yüzde 40 ile yüzde 60 arasında değişiyor. İşyerlerinde ise yüzde 140 kadar çıkabiliyor.Şimdi komisyonu sevk edildi. Tüm belediye meclis üyelerine çağrı yapan Zeyrek, “Bu bir kamuoyu vicdanıdır. Bu oylamayı yaparken partilerinden önce vicdanlarının sesini dinlemelerini gerekir. Biz CHP gurubu olarak ‘Hayır’ diyeceğiz” dedi.

BELEDİYE T.C İBARESİ BİR AN ÖNCE YERLEŞTİRİLSİN

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli de, Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda İYİ Parti grubunun verdiği önergeye dikkat çekti. Mersinli,” Salı günü gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi’nde iki tane önemli konu vardı. Birincisi su zammı ile ilgiliydi. İkincisi ise İYİ Parti’nin verdiği T.C. ibaresi ile ilgili. T.C. ibaresinin büyükşehir belediyesinin tabela, resmi evraklarda, logosunda ve resmi araçlarında kullanılması şeklinde önerge verdi. Bu önergeyi biz ortak bir önerge gibi gördük. CHP gurubu buna tam destek veriyor. Önümüzdeki Pazar günü ise 19 Mayıs’ı kutlayacağız. Pazartesi günü ise belediye meclis toplantısında ise ‘T.C.’ ibaresi olsun mu-olmasın mı diye oylama yapacağız. Bu durum çok utanç verici bir durum. Bu T.C. ibaresi için nice şehitler verdik. Bu ibare bize miras bırakıldı. Ancak ben şunu şöyle görüyorum şımarık, baba mirası yiyen çocuklar gibiyiz. Bunu yanlış bir düşüncedir. Büyükşehir belediye başkanımızın bu duruma önem göstermesini istiyoruz. Bunu oylama meselesi yapmasın. Bu gündem maddesi geldiğinde bir ara versin. Gruptan vekillerle bir toplantı yapsın. Bunu yapsın. T.C. ibaresi olsun mu-olmasın mı diye oylama yapılacak ve eğer toplantıda bu ülkeyi kuranlardan birisi izlese oradaki 89 belediye meclis üyesinin suratına tükürür. Çok acı bir durum. İnşallah bu hassasiyet  göz önüne alınır ve oylama gereği olmadan T.C. ibaresinin tabelalarda yerini almasını istiyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2019, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER