Eski Milletvekili Diker Alaşehir'deki Seks Skandalı iddialarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde D.B. isimli bir kadının Alaşehir AKP ilçe Başkanlığında sekreter olarak çalışmasından sonra yaşanılan ve yaşadıklarını iddia ettiği olayların anlatıldığı ses kaydının ardından ilçede “ seks skandalı” patlamıştı.

D.B.’nin aşk yaşadığı A.B. ile aralarında geçen konuşmanın ses kayıdında AKP’li birçok siyasi ismin yanı sıra, milletvekili ve AKP’de üst düzey yönetici ve bakanların isimleri de yine bu olay ses kaydında D.B. tarafından ifade edilen iddialar olmuştu.

Olayların ortaya çıkması ise D.B. isimli olay kadının yasak aşk yaşadığı hastane çalışanı A.B.’nin, 19. ve 20. Dönem Manisa Milletvekili ve araştırmacı yazar Tevfik Diker’e bu yaşanılan skandal iddiaları ve ses kayıtlarını ulaştırmasıyla ortaya çıkmıştı. Diker başka kaynaklardan da kendisine gelen aynı skandal iddialarla ilgili, bilgi ve belgeleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Diker bu skandal iddiaları sosyal medya hesabından paylaştıktan sonra birçok internet haber sitesi ve Manisa’da yayın yapan bir gazetede olayı manşetten vermişti.

İddiaların ve seks skandallarının ortaya çıkmasının ardından, olaylarda adı çok sık geçen A.Ü. isimli hastane çalışanının, görevini kötüye kullandığı, AKP’deki güçlü isimlerle yakınlığını ve bulunduğu yerin gücünü kullanarak, şaibeli bir yaşantının yanı sıra, yaşa dışı yollarla da kendisine haksız kazanç sağladığı da yine Diker’e gelen iddialar arasındaydı.

Diker, kendisine her gün yağmur gibi gelen ihbar, iddia, belge, ses kayıtları ve videoları ilgili bakana ve Manisa Valisine göndererek, ilgililerin devletin hukuk ve yaptırım gücüyle Alaşehir’de yaşanan bu kirli ilişkilerin ve ahlaksız olayların üstüne gidilmesini istedi.

Diker, ayrıca kendisine gelen bu ihbar ve belgelerle ilgili Manisa’nın tüm milletvekillerine çağrıda bulunarak, Alaşehir’de yaşanan bu seks skandalı ve yolsuzluk iddialarının TBMM’ye taşınmasını talep etti.

Neredeyse her gün, sosyal medya hesabından, gelişmeleri duyurmaya ve ilgilileri görevlerini yapmaya davet eden Diker, bu paylaşımlarının ardından Alaşehir’de yaşanılan bu skandal iddiaları bilen, duyan ve yaşayan birçok insandan da yine belgeler ve bilgilerin kendisine gelmeye devam ettiğini açıkladı.

DİKER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİ

6 Temmuz 2019 günü Diker, Artı TV’de Erk Acarer’in hazırlayıp sunduğu  “Haber Peşinde” programına canlı olarak internet video görüntüsü aracılığıyla bağlanarak, yine ülke gündemine düşecek açıklamalarda bulundu.

Acarer’in skandal iddialarla ilgili sorularına açık açık cevap veren Diker, yaşanılan bu kokuşmuş siyaset ve seks skandallarının birbirine girmişliğinin altını çizdi. Siyasi anlamda AKP’nin kanunlara göre kurulmuş bir siyasi parti olduğunu, seçim kazanarak iktidar olmuş bir tüzel kişilik parti ile bir sorununun olmadığını söyledi.  AKP içinde yer tutmuş Alaşehir’deki seks skandalları ve yolsuzluklara bulaşmış bu kişilerin partinin adını ve imkânlarını kullandığını, AKP’nin bu kişiler yüzünden seçmen gözünde ve vicdanında güven yitirmesine bile yol açtığının önemine vurgu yaptı. Bu kişilere “ AK/KARALAR” diye isim koyan Diker, program sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenerek, bu yaşanılan skandalların üstünü örtmek için gayret gösterenlerin, olayda isimleri geçmesine rağmen suskunluklarını sürdüren siyasilerinde AKP içinden için için korunduklarını söyledi.

Bu güne kadar sosyal medya hesabından yayınladığı her türlü vesika ve bilgilerin D.B. ve A.B.’ye ait iddialar olduğunun altını çizen Diker, bu iddialardan sonra kendisine ulaşan birçok bilginin içinde tuzun bile koktuğuna benzetme yaparak, bir Alaşehir çocuğu ve Alaşehir’in yetiştirdiği bir insan, milletvekili, yazar ve Yolsuzlukla Mücadele etmek için dernek kuran tek parlamenter olduğunun altını da çizerek, bu pisliklerden Alaşehir’in temizlenmesi için mücadeleye devam edeceğini söyleyerek “ Tevfik Diker olarak korkmuyorum, ben Allah’tan başka kimseden korkmam, ben bugüne kadar nelerle mücadele ettim, ben kendimin Allah tarafından korunduğuna inanan biriyim” dedi.

Diker olay yaratan açıklamalarının yer aldığı programdan hemen önce skandal iddiaların birçok yerinde adı geçen A.Ü. isimli hastane çalışanının özel gizli numaralarla kendisini aradığını, kendisiyle konuşmak istemediğini, Pazartesi günü avukatı aracılığıyla A.Ü. hakkında dava açacağını, bugüne kadar sosyal medyadan birçok kez kendisini açıklamaya davet ettiği, ancak susmayı tercih eden A.Ü.’nün programa yarım saat kala kendisini aramasını da manidar bulduğunu belirtti.

HABER-Mustafa Temiz (MSH)

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2019, 03:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER