Tevfik Diker Parkı açıldı

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yapılan bir parka Alaşehir’li 19 ve 20. dönem Manisa Milletvekilliği yapan Tevfik Diker’in ismi verildi.

Tevfik Diker Parkı açıldı

Memleketi Alaşehir’e günün erken saatlerinde gelen Diker Alaşehirlilerin ilgisi ve sevgisiyle karşılandı. Son günlerde ortaya çıkardığı Alaşehir Devlet Hastanesi ve AKP Alaşehir Eski ilçe Başkanının da karıştığı iddia edilen,  “Seks Skandalı” iddialarının ardından merakla beklenen Alaşehir ziyareti öncesinde Diker’in bu iddiaların ardından tehdit aldığını söylemesi üzerine Bakanlık ve Valilik talimatlarıyla özel korunmalı olduğu da açıklandı.

İlçenin Gümüşpala Caddesi üzerinde Alaşehir Belediyesi tarafından yaptırılan “Tevfik Diker Parkı” açılışından önce vatandaşlara belediye hizmet binası önünde etli pilav ikramı yapıldı.

Diker ve eşi Sevim Diker Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Öküzcüoğlu” Seçim öncesi yaptığımız çalışmalarda, Alaşehir’e geçmiş dönemlerde hizmet etmiş ve emek vermiş kişilerin isimlerini ilçemizdeki çeşitli noktalarda kullanacağımızı belirtmiştik. Bu kapsamda yapılan çalışmaların ilkini bugün Tevfik Diker Parkını açarak gerçekleştirdik, memleketimize ve ülkemize bu denli hizmetlerde bulunan Sayın Tevfik Diker’e yaptığı tüm çalışmalar ve hizmetler için şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Daha sonra Tevfik Diker Parkı’nın açılışı yapıldı, Diker burada Başkan Öküzcüoğlu ve katılan misafirlerle birlikte kendi adına yapılan parkın açılış kurdelesini da kesti.

TEVFİK DİKER KİMDİR?

1947 yılında Alaşehir’de doğan Tevfik Diker, ilk ve ortaokulu Alaşehir’de okudu. 1967 yılında Asteğmen rütbesiyle girdiği askeriyeden Yarbay rütbesiyle emekli oldu. Emekli olduktan sonra DYP saflarında siyasete giren Diker, 1991'de yargı denetiminde yapılan ön seçime katıldı bir oyla 3 milletvekili seçilecek bölgede 4. oldu 20.000 tercih oyuyla milletvekili seçildi.

19 ve 20. Dönem milletvekilliği yapan Diker, DYP’de Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulundu. Birçok gazetede köşe yazarlığı da yapan Tevfik Diker, ülkemizde ilk kez bir parlamenter tarafından kurulan, Yolsuzlukla Mücadele Derneği kurucu Genel Başkanıdır.

HABER-Mustafa Temiz-Alaşehir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER