Kurban Bayramı öncesi Demirci'de bundan önce hiç yaşanmamış ilginç gelişme

Manisa’nın Demirci ilçesinde Kurban Bayramı öncesinde bir kırsal mahalle muhtarının yaptığı girişim Manisa ‘da gündem oldu. Yaklaşık 4 yıl önce AKP’li Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’un başında olduğu belediye ilçede kurulu bulunan hayvan pazarını yıktı. Aradan yıllar geçmesine rağmen yeni hayvan pazarı ile ilgili bir girişim yapılmayınca, çevrede ve kırsal mahallelerde hayvan yetiştiriciliği yapan ve Kurban Bayramında bu hayvanları satarak geçimini sağlayanlar yeni hayvan pazarının olmaması nedeniyle mağdur oldular.

Kurban Bayramı öncesi Demirci'de bundan önce hiç yaşanmamış ilginç gelişme

Demirci ilçesine bağlı Kılavuzlar Mahallesi Muhtarı Mesut Özçelik hayvan yetişticilerinden gelen bu talepleri ilgililerle değerlendirdi ve hayvan pazarı kurmaya karar verdi.

Yapılan istişarelerden sonra ilk Pazar Demirci’deki geleneklere uygun olarak geçtiğimiz Cuma günü kuruldu ve oldukça da rağbet oldu. Bugün yine Kılavuzlar Mahallesinde hayvan pazarı kuruldu, Geçtiğimiz haftaya göre daha yoğun bir gün yaşandı. Çevre ilçe kırsal mahallelerinden de çok sayıda hayvanın pazara getirildiği gözlendi.

Demirci ilçe merkezi ve çevre ilçelerden de kurbanlık almak için çok sayıda vatandaş Kılavuzlar Hayvan pazarına akın etti. Piyasa şartlarına göre fiyatların uygun olduğunu söyleyen vatandaşlar kurbanlıklarını alarak ödemelerini de yetiştiricilere ödediler.

DEMİRCİ BELEDİYESİ VE BAŞKAN SELÇUK’A TEPKİLER DİNMİYOR

Demirci ilçe merkezinde bulunan ve Başkan Selçuk’un talimatıyla yıkılan hayvan pazarının ardından Kılavuzlar Mahallesinde yetiştiricilerin çaresizlikten kurduğu pazar sonrasında konu Manisa Son Haber’de manşetten verildikten sonra, Demirci'de yıllardır hiç yaşanmayan bu ilginç gelişme  Manisa merkezde yayınlanan yerel günlük gazetelerde de manşetten haber oldu.

Haberlerde başkan Selçuk’a hayvan yetiştiricileri ve vatandaşların tepkileri de yansıdı. Tepkiler karşısında Demirci Belediyesi deyim yerindeyse akşamdan sabaha, yasak savar bir çalışma ile yeni bir hayvan pazarı düzeneği hazırladı. Demir boruların çakıldığı yere, üstüne ağ gerilerek, baştan savma bir işçilik örneğiyle güya Hayvan Pazar yapıldı. Kurban Bayramına 16 gün kala yapılan bu derme çatma hayvan pazarının yapılması bile vatandaşları mutlu etmedi. Kurban bayramı arifelerinde yoğun olması beklenen hayvan pazarının korunaksız olması, bu günlerde yağış olması halinde hem hayvanları, hem yetiştiricileri, hem de kurbanlık ihtiyacını gidermek için pazara gelen insanları zor durumda bırakabileceği ilçede konuşuluyor.

Geçtiğimiz gün Demirci Belediyesince başka bir örneği olmayan bir mimari ve düzenekle oluşturulan mobil hayvan pazarının fotoğrafları da sosyal medya da alay konusu oldu. Sosyal medya paylaşımlarında bu düzeneğin önüne asılan pankart ile adeta kimlik tamamlaması yapılan sözde hayvan pazarı için espriler yapıldı, konu tiye alındı.

YENİ HAYVAN PAZARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Demirci’de Kurban Bayramı öncesinde yıllardır Kurban Bayramına en az 40 gün kala Cuma günleri ve bayrama yaklaştıkça da her gün kurulan hayvan pazarı geleneğinin dışına çıkılarak  bu yıl basında yer alan tepki haberlerinden sonra apar topar yapılan basit bir düzenekle hayvan pazarı kurmaya çalışan Demirci Belediyesi ve Başkan Selami Selçuk’a  vatandaşlar soruyor. “Başkan yeni hayvan pazarını ne zaman yapacaksın?, “Başkan madem yenisini yapmayacaktın, o güzelim hayvan pazarımızı niye yıktın?, “ Başkan yıkılan hayvan pazarının demir aksamlarını nasıl değerlendirdin?, bir yerde depoladın mı?, Sattın mı?, kime sattın?, Kaç liraya sattın?” sorular tükenmiyor.

MUHTAR ÖZÇELİK VATANDAŞLARDAN TAKDİR TOPLADI

Bayram öncesinde ilçede yaşanan bu hayvan pazarı krizine rağmen yetiştiricilerin kendi imkânlarıyla kurdukları Hayvan pazarı yanı sıra, kurmay bir kafa yapısıyla bu hamleyi başlatan Kılavuzlar Mahallesi Muhtarı Mesut Özçelik’e de vatandaşlar takdir sözleriyle destek veriyorlar. Müslümanların dini vecibelerini yerine getirmesi için kesecekleri kurban ibadetinde ihtiyaç olan hayvan talepleri yerine getiren bu girişim için, vatandaşlar “ Allah muhtar beyden ve sebep olanlardan razı olsun, müslümanız, muhafazakar demokratız diye gelip, bir dini bayram öncesi bu tedbiri alamayanları da Allah’a havale ediyoruz” dediler.

HABER-Mustafa Temiz-Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2019, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER