Başkan Selçuk'lu Demirci Belediyesi yine manşetlerde yer buldu

Demirci Belediyesince 4 yıl önce yıkılan ve yenisi yapılmadığı için hayvan yetiştiricilerinin ve kurban ihtiyacı olan vatandaşların ilçeye bağlı Kılavuzlar Mahallesinde kendi çabalarıyla kurduğu hayvan pazarı haberi büyük ilgi gördü. İlk kez Manisa Son Haber’de yayınlandıktan sonra, Manisa’nın en saygın günlük gazetelerinden olan Manisa’da Denge Gazetesinin 23 Temmuz 2019 tarihli sayısında da, aynı haber manşet oldu.

Başkan Selçuk'lu Demirci Belediyesi yine manşetlerde yer buldu

“Belediye yapmayınca, vatandaşlar yaptı” başlığıyla haberi manşetten veren Manisa ‘da Denge gazetesi hayvan pazarı kurulmayan ve kurban bayramı öncesinde hayvan yetiştiricileri ve kurbanlık almak isteyen vatandaşların Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’a tepki gösterdiğini de haberde yayınladı.

HAYVAN PAZARI KILAVUZLAR MAHALLESİNDE BU HAFTA CUMA GÜNÜ DE KURULACAK

Demirci Belediyesi çıkan haberlere rağmen sessizliğini korurken, Cuma günleri Demirci’de yıllardır Kurban bayramı öncesinde aylar öncesinden geleneksel olarak her Cuma günleri kurulan hayvan pazarının Kılavuzlar Mahallesinde önümüzdeki Cuma günü de yeniden kurulacağı öğrenildi.

Haberin Manisa’daki günlük bir gazetede manşetten verilmesinin ardından, Demirci Belediyesi ve Başkan Selçuk’a eleştiriler dinmiyor.

Manisa’da Denge gazetesi gün içinde Demirci ilçesinde de dağıtıldı. Gazetenin dağıtıldığını gören vatandaşlar gazeteyi okuyabilmek için, kahve, berber gibi işyerlerinde sıraya girdi.

Manisa’da Denge Gazetesinde Caner Kılıç imzasıyla yayınlanan haber şöyle;

Manisa’nın Demirci ilçesinde, belediye tarafından 4 yıl önce yıkılan hayvan pazarının yerine yenisi yapılmayınca, vatandaşlar kendi çabalarıyla hayvan pazarı kurup satışlara başladı. Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz yıllarda AK Partili Demirci Belediyesi ilçedeki hayvan pazarını 4 yıl önce yıktı. Hayvan Pazarı yıkıldıktan sonra, hiçbir çalışma yapılmadı ve alternatif bir formülde bulunmadı. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Demirci merkez ve kırsal mahallelerde hayvan yetiştiriciliği yapan ve hayvanları satmak için çare arayan vatandaşlar, Belediyenin bu konuda hiçbir şey yapmaması üzere kendi çözümlerini aramaya başladı. 
SATIŞLAR BAŞLADI 
İlçeye bağlı Kılavuzlar Mahallesi’nde hayvan pazarı kuran vatandaşlar, Demirci ilçesinde yıllardır kurulan hayvan pazarının kurulduğu gün, yani geçtiğimiz Cuma günü satışlar başladı. 


KENDİ ÇABALARIYLA DİĞER HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNİ BİLGİLENDİRDİLER 
Hayvan pazarının kurulmasının ardından vatandaşlar bunu çevredeki kırsal mahallelere ve ilçe merkezine duyurmak için Demirci Belediyesi’nin ilan bürosundan ilan vermek istediler. Yetiştiricilerin bu talebi, iddialara göre Demirci Belediyesi tarafından yerine getirilmedi. Üreticiler de kendi çabalarıyla kurduğu hayvan pazarında kurbanlık satışı yapılacağını, yine kendi çabalarıyla, telefon ederek hayvan yetiştiricilerine iletebildi. 


VATANDAŞLARDAN BELEDİYEYE TEPKİ 
Kılavuzlar Hayvan Pazarına ilk günden rağbet çok oldu. İlçe merkezindeki hayvan pazarının yıkılmasının ardından, Kurban Bayramı öncesinde belediyenin hiçbir girişimde bulunmadığını iddia eden vatandaşlar, belediyeye de tepki gösterdi.  Demircili vatandaşlar “Başkan Selami Selçuk madem yeni yer yapmayacaktı eski yeri neden yıktı? Eski yer yıkılalı 4 yıl oldu. Neden yeni hayvan pazarı yapmadı?“ şeklinde tepkilerini dile getirdiler. 
 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2019, 04:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER