Başkan Selçuk’a tepkili Demircililer Mitinge gelmedi

Başkan Ergün’e Demirci’de Şok…! Başkan Selçuk’a tepkili Demircililer Mitinge gelmedi. Manisa ve ilçelerinde yaptığı seçim çalışmaları çerçevesinde Cuma günü akşam saatlerinde Demirci ilçesine gelen Cengiz Ergün geceyi Hisar Kaplıcalarında geçirdi. İlçe girişinde kalabalık bir konvoyla ilçe merkezine giren Cengiz Ergün’e vatandaşlar yol kenarında sevgi gösterilerinde bulundular.

Başkan Selçuk’a tepkili Demircililer Mitinge gelmedi

Bugün saat 11.30 ‘da Demirci 15 Temmuz Şehitler Meydanında yeni hizmete açılan Milliyetçi Hareket Partisi Demirci İlçe Teşkilatını açan Cengiz Ergün aynı meydanda Demircililere hitap etti.

DEMİRCİLİLER MİTİNGE İLGİ GÖSTERMEDİ

Cengiz Ergün parti binasının açılışının ardından miting için yeniden otobüse bindi. Miting alanında MHP’li seçmenler, Büyükşehir çalışanları ve aileleri ile birlikte çoğunluktaydı. AKP’li vatandaşların mitinge itibar etmediği görüldü. Meydanda vatandaşlara miting ile ilgili sorular soran gazeteciler “ Mitingin daha kalabalık olması için Selami Selçuk’un aday yapılmaması gerekirdi”, “ Beş sene Büyükşehir’in hizmet getirmesine engel olan Selçuk yüzünden insanlar buraya gelmedi”, “ 5 sene kendisi yönetemedi Başkan yardımcısı yönetti niye tekrar seçelim, üstelik ona da maaş ödemek zorunda kaldık “ , Yaptığı her iş kanunlara aykırı, yaptığı yerlerin hepsi kaçak, başkan Selçuk yeniden seçilmeyi hak etmiyor”, “bizi zillet diye ayırdılar ama ben Cengiz Başkana oy vereceğim Selçuk’a oy vermeyeceğim “  “Oy kullanmaya Cengiz Ergün için gideceğim, adam çalıştı ancak ötekine günahımı bile vermem Demirci’ye çok zarar verdi “ gibi cevaplarla karşılaştılar. Belediye Meclis üyeleri anons edilerek otobüsün üstüne çıkarıldı. Daha sonra ilçe başkanları anons edildi.

Mikrofona gelen Cumhur İttifakı Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, yaptığı hizmetleri sıraladı ve Millet İttifakı belediye başkan adayı Şenyurt’a yüklendi. Meral Akşener ve Koray Aydın’ın ziyaretleri ve mitinge katılanların bu mitingden daha az olduğunu iddia etti. Büyükşehir, hükümet ve Manisalı bakanlarla hizmet alınabileceğini söyleyen Selçuk, seçimlerin bir fırsat olduğunu söyledi.

BAŞKAN ERGÜN “ YAPTIĞIMIZ HİZMETLER HELALİ HOŞ OLSUN”

Mikrofona gelen Cengiz Ergün mitinge gelen az sayıda vatandaşın coşku ve tezahüratlarıyla konuşmasına başladı. Seçildikleri günden beri Demirci ve köylerine hizmet getirdiklerini söyleyen Ergün Demirci’ye 75 Milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

Başkan Ergün yapılan hizmetler "Demirci'ye helali hoş olsun" dedi.

Mitingin ardından Demirci Belediyesini ziyaret eden Ergün, Pazar yerinde vatandaşlardan destek istedi. Daha sonra Demirci’de organizesi yapılan tırmanma yarışının startını veren Ergün Demirci ilçesinden ayrılarak Köprübaşı ilçesine hareket etti.

HABERCİNİN YORUMU

Güneşli ve miting için tüm şartların var olduğu bir günde Cumhur İttifakının düzenlediği mitinge vatandaşların ilgi göstermediği meydana gelen herkes tarafından açıkça görüldü. Emniyet kaynaklarına göre mitinge yaklaşık 800 kişi katıldı.

AKP’li seçmenler aynı meydanda Ramazan ayında yapılan Hacivat- Karagöz gösterisine bile bugün miting alanını dolduran sayıya göre belki 2 kat hatta 3 kat daha fazla sayıda ilgi göstermişlerdi. Demokrasi nöbetleri sırasında o meydanın bugün görünenden 5 misli fazla insan tarafından doldurulduğuna şahitlik de etmiştik.

Burada sorun Selami Selçuk.

Demircili seçmen bunu meydanda açık seçik belli etti.

Büyükşehir gerçeğini yeni anladığı bu seçimde ortaya çıkan Selçuk’un, 5 yıldır Demircililere Büyükşehir ile ilgili söyledikleri ve yapamadıkları, yaptırmadıkları ile bugün Büyükşehir ile ilgili anlattıkları arasındaki çelişkiler yüzünden Selçuk’la vatandaşın gönül bağını kestiğini, hem siyasi kulislerde, hem kırsal mahallelerde hem ilçe merkezinde konuşulan o ki, halkın yanında karşılığının kalmadığıdır. Bunu duyduklarımızdan, gördüklerimizden, dinlediklerimizden, çelişkilerden, yalanlardan açıkça belirtebiliyoruz.

Bugün Cengiz Ergün için şansız bir gündü. Demirci’de Selami Selçuk gibi tartışmalı bir 5 yıl geçiren bir aday ile aynı otobüsün üstünde olmak çok kolay değildi.

5 yılın eksikliğini, çevre ilçelerdeki AKP’li ilçelerin bile yatırım ve hizmet almasını gören ve birebir yaşayan Demircililerin, Selçuk’a tepki göstermek için mitinge gelmemesi, Cengiz Ergün için başka bir şanssızlıktı.

Görülen o ki 8 gün sonra yapılacak seçimlerde, çalışanın hakkını her zaman vermeyi öncelikte tutan duyarlı Demircililer Cengiz Ergün’e yine oylarını verecekler.

Bu seçimin görünen bir diğer yüzü ise, başkan Selçuk’un seçimi kaybedeceğine dair emarelerin günlerdir görülen belirtilerinin bugün mitingden sonra daha da belirgenleştiğiydi.

Sandıktan çıkan oylara dikkat edelim.

Bence Cengiz Ergün, Selami Selçuk’tan daha fazla oy alacak..Bekleyip göreceğiz.

HABER-Mustafa Temiz

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2019, 23:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER