Otizm Eksiklik Değildir, Farklılıktır!

Demirci Kaymakamlığı ve Demirci İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile ilçemizde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Otizm Eksiklik Değildir, Farklılıktır!

Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol, eşi Oya Akyol, Belediye Başkanı Selami Selçuk ve İlçemiz Kurum Amirleri eşliğinde gerçekleşen etkinlik için Demirci Çereşe Meydanında bir araya gelindi. Demirci Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İbrahim Ethem Akıncı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, özel eğitim sınıfı öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı yürüyüşte broşür dağıtılarak halkımız bilgilendirildi.
Demirci İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. Müberra Duran konuşmasında Otizmin bir eksiklik olmadığı sadece bir farklılık olduğu konusunda vurgu yaparak, İlçemiz 1. Basamak Aile Hekimliği Birimlerinde 2018 yılı içerisinde 0-3 yaş grubu 1200 çocuğumuza otizm taraması yapılmış olup, risk tespit edilen çocukların yönlendirilmesinin yapıldığını belirtti. Dr. Duran Otizm tanılı çocukların ve ailelerinin yaşam kalitelerinin arttırılması, desteklenmesi ve özel eğitimin önemi konusunda bilgi verdi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2019, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER