Başkan Selçuk yıktı, vatandaş başının çaresine baktı

Manisa’nın Demirci ilçesinde ilçe belediyesi hayvan pazarını yıkınca, hayvan yetiştiricileri ilçeye bağlı Kılavuzlar Mahallesinde kendi çabalarıyla hayvan pazarı kurup satışlara başladı.

Başkan Selçuk yıktı, vatandaş başının çaresine baktı

Mahallinde edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz yıllarda AKP’li Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’un idaresindeki Demirci Belediyesi ilçede bulunan hayvan pazarını 4 yıl önce yıktı.

Hayvan Pazarı yıkıldıktan sonra, hiçbir çalışma yapılmadı ve alternatif bir formülde bulunmadı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Demirci merkez ve kırsal mahallelerinde hayvan yetiştiriciliği yapan ve ürettikleri ve yetiştirdikleri hayvanları satmak için çare arayan vatandaşlar, başkan Selçuk’un bu konuda hiçbir şey yapmaması üzere kendi çözümlerini aramaya başladı.

Kendi aralarında bir araya gelen hayvan yetiştiricileri ilçeye bağlı Kılavuzlar Mahallesinde hayvan pazarı kurmaya karar verdi. Alınan bu kararın ardından Demirci ilçesinde yıllardır kurulan hayvan pazarının kurulduğu gün, bugün Cuma günü satışlar başladı.

HAYVAN PAZARI KURULMASI İLE İLGİLİ İLAN BELEDİYEDEN YAPTIRILMADI İDDİASI

Hayvan yetiştiricilerinin Kılavuzlar Mahallesinde Cuma günü hayvan pazarı kurma kararının ardından bunu çevre kırsal mahallelere ve ilçe merkezine duyurmak için Demirci Belediyesinin ilan bürosundan ilan verdirilmek istendi. Yetiştiricilerin bu talebi iddialara göre Demirci Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Ünlü tarafından yerine getirilmedi.

Üreticiler kendi çabalarıyla Kılavuzlar Mahallesinde Cuma günü hayvan pazarının kurulacağını ve kurbanlık hayvan satışlarının yapılacağını, uzun uğraş ve aramalarla telefon ederek hayvan yetiştiricilerini konudan haberdar etmeye çalıştı.

KILAVUZLAR HAYVAN PAZARI İLK GÜN ÇOK RAĞBET GÖRDÜ

Demirci ilçe merkezinde bulunan hayvan pazarının Başkan Selçuk tarafından yıkılmasının ardından kurbanlık hayvan satışı için kendilerince çare üreten hayvan yetiştiricilerinin kurduğu Kılavuzlar Hayvan pazarına ilk gün vatandaşlar çok rağbet etti.

KURBANLIK ALMAK İÇİN KILAVUZLAR MAHALLESİNE GİDEN VATANDAŞLARDAN BAŞKAN SELÇUK’A TEPKİ

Kurban Bayramı öncesinde ilçe merkezindeki hayvan pazarının yıkılmasının ardından, kurbanlık için ne yapacağını düşünen vatandaşlar, Kılavuzlar Mahallesinde kurulan hayvan pazarına giderek, kurbanlıkları inceledi ve fiyatları öğrendi.

Kurban fiyatları yanı sıra ilçe merkezinde yıkılan hayvan pazarı içinde Başkan Selçuk’a tepki gösteren Demircili vatandaşlar “ Başkan yapamayacağı hayvan pazarını madem niye yıktı, burası yıkılalı 4 yıl oldu, elini tutan mı var niye yeni hayvan pazarı yapmadı. Madem yapmayacaktı, niye pazarı yıktı “ ifadelerinde bulundular.

Yakınlarının araması ve sosyal medyada Kılavuzlar Mahallesinde ilçede hayvan pazarı olmadığı için mecburiyetten kurulan pazarla ilgili gördükleri paylaşımlarla haberdar olan vatandaşlar, mevcut hayvan pazarının yıkılması keza, bu konuda belediyeden anons ettirilmemesini de eleştirdi, başkan Selçuk’u Kurban bayramı öncesinde vatandaşı mağdur ettiğini ifade eden Demircililer, başkan Selçuk’u göreve davet etti.

BAŞKAN SELÇUK'UN YIKTIĞI VE YERİNE YAPMADIĞI DEMİRCİ HAYVAN PAZARININ ARŞİVLERDE KALAN GÖRÜNTÜLERİ

HABER-Mustafa Temiz-Demirci

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2019, 22:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER