İçişleri Bakanı Soylu Alaşehir'deki olaylara el koydu

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaşanan olaylarda bu sabah saatlerinde şok gelişme yaşandı. Günlerdir kamuoyunun gündeminde olan AKP Alaşehir ve Alaşehir Devlet Hastanesinde ortaya çıkan seks skandalı iddialarını kamuoyu ve ilgili bakanlıklarla paylaşan 19 ve 20. dönem Manisa Milletvekili ve araştırmacı yazar Tevfik Diker’i İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aradı.

İçişleri Bakanı Soylu Alaşehir'deki olaylara el koydu

Diker ile bir süre görüşen Bakan Soylu’nun olaylara el koyduğu ve başta ilçe kaymakamı olmak üzere bütün yetkililere talimat verdiği öğrenildi.

D.B. isimli kadının iddialarıyla ortaya çıkan seks skandalı, yolsuzluk ve usulsüzlükler zinciri yanı sıra karanlık ilişkileri kendisine ulaştırılan belge, bilgi ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan, ilgili bakanlıkları harekete geçiren Diker’e Alaşehir halkı da sahip çıktı.

Temiz bir Alaşehir ve temiz bir siyaset için bu mücadelesini sürdürdüğünü her fırsatta tekrarlayan Diker’e tehdit ve saldırılarda bu dönemde meydana geldi.

HAYRAT ÇEŞMESİNE İKİNCİ SALDIRI OLAY OLDU

Tevfik Diker tarafından yıllar önce Alaşehir ilçesine bağlı Uluderbent Mahallesi yolu üzerinde yapılan hayrat çeşmesi Alaşehir’deki skandalların patlaması ve Diker’in ısrarla olayların üstüne gitmesi sonrasında kimliği hala belirlenemeyen kişi ve ya kişilerce gece yarısı zarar verilerek kullanılamaz hale getirilmişti.

Daha sonra Diker’e saldırı sonrası sevenleri ve özellikle Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve başkan yardımcıları da destek vermişler ve zarar verilen hayrat çeşmesinin yeniden yapılmasına karar verilmişti.

Geçtiğimiz günlerde yeniden yapımına başlanılan ve etrafı da mesire sahası olarak düzenlenerek halkın hizmetine sunulması planlanan hayrat çeşmesinin demirleri döşenmiş, kalıpları çakılarak betonları da atılmıştı. 2 gece öncesi inşaat halindeki hayrat çeşmesi yine henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce zarar verildi. Hayrat çeşmesine balyozlarla zarar verildiği gün ışıkları ile ortaya çıkmıştı.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI DEVREDE

İlk saldırının ardından başlatılan soruşturma ve saldırının yenilenmesi üzerine Jandarmanın güvenlik sağlayacağı bölgede kalan hayrat çeşmesi ile ilgili gelişmeler de devam etti.

Jandarma Genel Komutanlığı üst düzeyde devreye girip, şüphelilerin tespiti ve adli kovuşturmanın bir an önce başlatılması için düğmeye  basıldı.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU DİKER’İ ARADI

Bu sabah saatlerinde flaş gelişme yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Tevfik Diker’i telefonla arayarak olaylarla ilgili detayları öğrendi.

Diker yaşanılanların kısa bir özetini Soylu ile paylaştı. Soylu başta Alaşehir Kaymakamı olmak üzere tüm kurumlara talimat vereceğini ve mutlaka gereğinin yapılacağını söyledi.

MANİSA SON HABER HALKIN VE HAKKIN YANINDA HABER SİTESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Günün erken saatlerinde ortaya çıkan saldırının ardından Manisa Son Haber hayrat çeşmesine yapılan bu saldırıyı habere taşıdı.

Günlerdir suskunluğunu sürdüren, iktidar ve muhalefet partisi yetkililerinin yanı sıra Manisa ve Alaşehir’deki yerel medya ise olayı görmezden geldi.

HAYRAT AÇILIŞI İÇİN SEFERBERLİK YAPILACAK

İkinci saldırının ardından 5 Eylül 2019 günü açılışı yapılması planlanan Tevfik Diker hayrat çeşmesi için erteleme kararı alınsa da, Diker’in sevenleri ve özellikle olayları yakından izleyen Alaşehir halkı, bu saldırı sonrası ertelemenin yapılmaması ve çeşmenin planlanan gün ve saatte açılması için seferber olunmasına karar verildi.

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve başkan yardımcıları yanı sıra Diker’in çeşmesinin yapılması için her türlü maddi ve manevi desteğini vereceğini açıklayan yurttaşlar çeşmenin planlanan gün için bir an önce yapılması için gece gündüz çalışılması kararına vardılar.

Hayrat Çeşmesi için ekipler harekete geçti. Hayrat Çeşmesi ikinci saldırıya rağmen hızlı ve ekip takviyesi ile bitirilecek, planlandığı gibi 5 Eylül 2019 günü saat 15.00’da da açılacak.

HABER-Mustafa Temiz-Demirci

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2019, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER