Alaşehir Devlet Hastanesiyle ilgili yeni şok iddialar ve ses kayıtları ortaya çıktı

Alaşehir Devlet Hastanesinde ortaya çıkan “Seks Skandalı” iddialarının hemen ardından idari soruşturma başlatılmıştı. Yapılan soruşturmanın yeni safhasında Bakanlığın da, bu iddiaların araştırılmasıyla ilgili müfettiş görevlendirdiği ortaya çıktı.

Alaşehir Devlet Hastanesiyle ilgili yeni şok iddialar ve ses kayıtları ortaya çıktı

Skandalı D.B. nin olay ses kayıtları ve iddialarıyla kamuoyuyla paylaşan 19. ve 20. dönem Manisa eski Milletvekili ve araştırmacı yazar Tevfik Diker’e olayın patlamasının hemen ardından her gün onlarca ihbar ve bilgi akışının da devam ettiği Diker tarafından açıklandı.

Sosyal Medya hesabından gelen tüm bilgi ve belgeleri kamuoyuyla paylaşan Diker, soruşturması devam eden skandal ve iddialarla ilgili bu belge ve bilgileri de devletin yetkili mercilerine ileterek, gereğinin yapılması konusunda uyarılarını da sürdürüyor.

DİKER’E BİLGİ VE BELGE YAĞIYOR

Olayın ortaya çıktığı ilk iddialar soruşturması devam ettiği süreçte, basına da yansıyan Alaşehir Devlet Hastanesindeki iddialar ve seks skandallarında, AKP ye yakınlığıyla bilinen ve AKP döneminde bir yerlere getirilmiş kişiler hakkındaki yolsuzluk, ahlak dışı ve yasak aşklarla ilgili belgelerde ortaya çıkıyor.

DİKER’E ULAŞAN ŞOK İDDİA!

Alaşehir Devlet Hastanesi ile ilgili ortaya atılan şok iddialar, duyanların “ hadi canım, bu kadar da olmaz” diyeceği türden iddialar.

Diker bu iddiaları da yine sosyal medya hesaplarından paylaştı ve ilgili bakanlığa, müdürlüğe ve Valiliğe de bilgi verdi.

Diker’in ifadesiyle şok iddia şöyle;

Alaşehir Devlet Hastanesiyle ilgili korkunç bir iddia ortalıkta dolaşıyor.

Eğer bu iddialar doğru ise, Alaşehir Devlet Hastanesinde 4-5 yıl boyunca miladı geçmiş KİTLER (Biyokimya cihazlarında kullanılan solüsyonlara KİT deniliyor. Bunlarla kandaki Üre, Kolestirol, Şeker vs. oranları ölçülüyor.) Kullanılarak halkın sağlığı tehlikeye atılmış. Yine Laboratuar çalışanların iddialarına göre bu olaylarda milyonlarca lira haksız kazanç söz konusu.

Laboratuar çalışanı. 6 kişinin ifadesi alınmış. İdari soruşturma ve adli yargılama sonucunda Laboratuar doktoru ve teknisyeni 5’er bin lira para cezası ve kınama cezası almışlar. Ama buna rağmen o iki sorumlu görevlerine devam etmişler. Bunlar yaşanırken hastanenin Başhekim koltuğunda oturan isim yine aynı…

Hastanede bakanlık müfettişi olduğunu söyleyen çalışanlar bu olayları bilen ve müfettişe konuşmak istediklerini söyleyen tam 11 kişilik bir listeyi Sağlık Bakanlığına mail ile ilettim.

Bugüne kadar tık çıkmadı.

Bakanlığı son kez uyarıyorum.

Hastanede inceleme yapan müfettiş bu korkunç iddiayı da incelemeli ve ilgililerin ifadesini almalıdır.

Soruşturmanın selameti için Başhekim acil görevden uzaklaştırılmalıdır.

HASTANEDE BU İŞLERİ BİLEN İKİ EVLİ PERSONELİN YASAK AŞKINA DAİR SES KAYITLARI DA ORTAYA ÇIKTI

Manisa Alaşehir Devlet Hastanesinde Sendikanın Temsilcisi evli hemşirenin, evli hastane müdürüyle yaşadıkları gayrimeşru ilişkiyi itiraf eden ses kayıtlarından bir bölümünü ileti ekinde ilginize sunuyorum. Diye Sendika Genel Başkanı, Bakanlığa ve Valiye gönderen Diker’in ifadesine göre bu ses kayıtlarında da yine yasak aşkın itirafı sayılabilecek konuşmalar ve hastanede ortaya çıkan yolsuzluk iddialarının ardından konuşma aralarında gelişmelerin değerlendirildiği, alınabilecek tedbirlerle ilgili şok açıklamalar da var.

İlkeli yayıncılığımız gereği Manisa Son Haber’e güvenilir kaynaklardan ulaşan ve ihbarlarla sızdırılan bu son skandal ses kayıtlarını yayınlamama kararı aldık.

İdari soruşturması devam eden olaylar ve iddialarla ilgili yetkili mercilere de ulaştırılan bu ses kayıtlarının ardından gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Soruşturması devam eden bu iddialarla ilgili dinleyenlerin hayretler içinde kaldığı yeni ses kayıtlarında iğrençliğin ve yobaz ahlaksızlığın zirve yaptığı da açıkça duyulabiliyor ve anlaşılabiliyor.

DİKER’İN ORTAYA ÇIKARDIĞI BU OLAYLARLA İLGİLİ TALEPLERE DÖNÜŞLER BAŞLADI

Tevfik Diker’in sosyal medya hesabında yayınladığı ve ilgili kurumlara da resmi yazı yazarak gereğinin yapılmasını talep ettiği iddialarla ilgili Diker’e ilgili kurumlardan cevaplar da gelmeye başladı.

Olayların patladığı ilk günlerde sessizliğini koruyan kurumlar, siyasiler ve ilgililer ise her geçen gün ihbarların peşi sıra devam etmesi ve halkın Diker’e gösterdiği güvenin artışını görerek, müracaatlarına dönüş yaptıkları görülebiliyor.

Alaşehir’deki iddiaların ortaya çıkmasının ardından Manisa’dan seçilmiş AKP, MHP ve CHP’li milletvekillerinin ise sessizliği sürüyor.

Soruşturmayla ilgili “işlerin kapatılması” gibi ön yargılı yaklaşımlarda her geçen gün azalıyor. Diker’e ulaşan ihbarların tepeden tırnağa tüm kademelere bulaşmış bir yolsuzluk, hukuksuzluk ve ahlaksızlık gibi devlet kurumlarını zafiyete uğratan bu olguların ortaya çıkarılması, suçluların cezalandırılması ve adaletin bu konuda karar vermesi kamuoyunda ve özellikle Alaşehirliler tarafından beklenir oldu.

HABER-Mustafa Temiz-Demirci

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2019, 02:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER