Başkan Selami Selçuk'un Cesareti, Sülün Osman'ın Cesaretiyle Yarışıyor

Sülün Osman 1950'li ve 1960’lı yıllarda dolandırıcılık işleri ile ün kazanır. Tramvay, Galata Kulesi, kent meydanlarındaki saat kulesi, şehir hatları vapurları gibi kamu mallarını saf vatandaşlara ‘satarak’ ya da ‘kiraya vererek’ efsane haline gelmiştir. Sülün Osman öylesine ün kazanmış ki zamanında, hakkında gazetelerde yazı dizileri yayınlanmış ve hatta televizyon kanallarında hakkında belgeseller bile çekilmiş ve gösterilmiştir.

Başkan Selami Selçuk'un Cesareti, Sülün Osman'ın Cesaretiyle Yarışıyor

Sülün Osman bir vatandaşa İstanbul’daki Galata Kulesini satarken suçüstü yakalanır ve uzun süre de cezaevinde kalır.

İşte tam burada Sülün Osman Demirci’ye Belediye Başkanı olsaydı “vay halimize” diyerek böyle bir hayal kurdum.

Sülün Osman’daki yasalara aykırılık ve korkmadan yaptığı işlerdeki cesaretini , kamunun mallarını satma cesaretini, yaşadığımız son süreçte Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’un cesaretiyle bir araya getirdim.

Valla bizim başkanın cesareti daha üstün çıktı. Hadi Sülün Osman sabıkalı bir dolandırıcı gözünü karartır yapar mı yapar, iyi de bizim başkan demokrasi ile sandıktan çıkmış, şehrin en emin adamı anlamındaki Şehri-emin. Belediyeyi de yasalarla yönetmesi şart değil mi? Gayri yasal iş yapar ise cezalandırılması veya engellenmesi gerekmez mi?  Başkan tüm bunlara rağmen bu işleri nasıl yapabilir sorusu beynimi kemirip duruyor.

Seçildiği günden beri belediyenin gayrimenkullerini bu yerlere dair fizibilite yapmadan bir mirasyedi mantığıyla satan Başkan Selçuk, Demirci’nin Büyükşehir içinde kalmasından sonra, yasa gereği mülkiyeti Demirci Belediyesine verilen köy mahallelerdeki fırın, arsa, köy konağı gibi yerleri bile satışa çıkarıp sattı.

Köylülerin imece usulüyle zamanında yaptığı fırınları, köy konaklarını ve hatta tüzel köy muhtarlığı iken Bardakçı’da muhtarlığın satışını yaptığı arsalara yapılan evleri bile Büyükşehir olunca bir puntuna getirip yeniden satarak, Sülün Osman kadar cesaretli işler yaptı.

DEMİRCİ AĞLANACAK HALİNE YA SUSUYOR, YA DA GÜLÜYOR

Son süreçte Demirci Belediyesinin AKP’li Belediye Başkanı Selami Selçuk’la yaşadığı işler pek öyle yenilir yutulur şeyler değil.

MHP’li Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel döneminde Akıncılar Mahallesinde Zafer Kalkınma Ajansı ile belediye arasındaki sözleşme gereği hibe ile başlanan Spor Kültür Aktivite Merkezi ve Düğün Salonu inşaatının devam etmeme kararını alan Başkan Selçuk bu bina için neler yapmadı neler! İlk önce bu hibe projeyi ret etti. Cayma parası da yine belediyeden çıktı, eski parayla bilmem kaç trilyon. Önce KYK ya vermeyi çok istedi beğendiremedi. İlim Yayma Cemiyetine verdi 2 yıl tek bir çivi çakmayan cemiyet, burayı geri verdi. Sonraki aşamaları biliyorsunuz, muhtarlar devreye girdi, sağlık ocağı, Aile Sağlık Hekimliği getirildi ve en üst kata Düğün Salonu yapıldı. Zemin kat ikiye bölündü ulusal marketlere kiraya verildi. Geçtiğimiz yıl burası bir ihaleye çıktı, gelen giden olmadı ihale geri kaldı.

17 Temmuz 2019 günü ilçedeki yerel bir gazetede ihale ilanı yayınlandı.

Başkan Selçuk, daha önce kaplıcadaki orman arazisine yaptığı kaçak kongre merkezi, hazine arazisine yaptığı kaçak balık pazarı misali, ben yaptım oldu mantığıyla hareket etmeye devam etti.

Bu ilanın yayınlanmasından sonra, gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince yanlışın son düğmede ortaya çıktığı örnek gibi, kanunsuz, vizyonsuz ve hukuksuz işler çorap söküğü gibi asıldıkça geldi, takke düştü, kel göründü, her şey ortalığa saçıldı.

BELEDİYE ALLAHA EMANET İŞ BİLEN, SORUP ÖĞRENEN DE YOK

İhale ilanına göre bu binanın zemin katı 8 Ağustos 2019 günü ihale edilecekti. Şimdi bunu gördükten sonra düşünmemek elde değil.

Belediyede bir tane teknik eleman yok mu?

Kanundan nizamdan anlayan belediye meclis üyeleri yok mu?

Bu atılan imzaların, verilen usulsüz yetkilendirmelerin, bir hukuki sorumluluğu var. Attığınız her usulsüz imza ve kamunun uğradığı zarar için günü gelecek bu bedelleri ödeyeceksiniz, o zaman meclis üyesi, başkan diyeniniz de olmayacak, kendi cebinizden devlet bunları cayır cayır alacak.

Başkan bey, Selami Bey her ne diyorsanız, bir tane adam bu işler sıkıntı yaratmasın, biz ne yapıyoruz diye sormaz mı, Demirci belediyesine alınmış, atanmış veya seçilmiş böyle bir adam yok mu?

Demek ki yok, bu kadar yanlış adamı bir araya getirmek de beceri, vallahi bu cesaretiyle Selami Başkan Sülün Osman’ı yine geçti.

İHALE İPTAL EDİLDİ, PEKİ NEDEN?

Bakın açık seçik yazıyorum. Burası Kocayiğit ailesinden kamulaştırıldı. Allah rahmet eylesin marangoz nam-ı diğer Goben Rafet (Rafet Kocayiğit)  ile bu yer için belediyenin çatır çatır pazarlık yaptığı günleri biliyor ve tek tek konuşulanları da hatırlıyorum. O aile burayı belediyeye verirken, bizim de kamuya faydamız olsun diye fedakârlık yaptılar. 2942 sayılı kamulaştırma kanununu açın bakın, buna da mı aklınız ermiyor yahu?

Kanuna göre kamulaştırılan alanlar, hiçbir zaman kamulaştırılma amacı dışında kullanılamaz.

Devlet sabırlıdır ama ben bugünden söyleyeyim. Burası kamulaştırılırken, sosyal tesis ve halkın yaranına alan olarak şerh düşüldü. Siz buraları amacı dışında kul-la-na-maz-sı-nız.

Hele hele ticari alan yaparız da satarız diye düşünüyorsunuz bakın büyük harflerle yazıyorum.

YA-PA-MAZ-SI-NIZ.

SA-TA-MAZ-SI-NIZ.

Daha ne çabuk unuttunuz, Cumhuriyet meydanına yaptığınız güya kent meydanı o ucubenin inşaatını Büyükşehir mahkemeye verince, yargı kararıyla inşaatı durdurmak zorunda kalmadınız mı? Yahu bunu ne çabuk unuttunuz, daha mahkeme kararının mürekkebi bile kurumadı. Daha ne diyeyim ben size. Mahkeme kararına rağmen belediye meclis toplantısının gündemine bu ucubedeki dükkânların satışı için karar alacaktınız, birisi yine kulağınızı büktü, bu dükkânların satışını da gündemden çıkardınız. Yahu ne çabuk unuttunuz.

Bu konuyu gelecek nesillere olan sorumluluğum, döneminde bu hamleyi yapmadığım için, ileride vicdan azabı duymamak için, kimse kusura bakmasın yargıya taşıdım. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Bu işte kim var ise, kimler el kaldırdı, kimler imza attıysa gidip yargıya ifadesini verecek, cezası var ise de aslanlar gibi çekecek. Öyle yağma yok arkadaş, Demirci sizin çiftliğiniz değil. Canınız istediği gibi davranamazsınız. Kamunun yararını, milletin hakkını gasp edemezsiniz.

Şu an bu ihaleyi yargının ucu gözükünce iptal ettiniz. Millet bunu bilsin.

Eğer hala hatada ısrar ederseniz, işi kılıfına uydurup tapu kadastrodan falan tescil işine girerseniz de çözüm değil, başınıza hukuk zemininde, yargının kudretiyle taş olur yağarım.

Demedi demeyin.

Tekrar ediyorum. SA-TA-MAZ-SI-NIZ.

Sattırmam.

Sülün Osman rahmetli kalkıp gelse, bu kendindeki saat kulesini, Galata Kulesini ve hatta tramvayı satan cesaretini unutup, Başkan Selami Selçuk’un elini sıkacak ve “ Helal olsun valla Başkan, sen benden de yaman çıktın” diyecek vallahi.

ÖZEL HABER-Mustafa Temiz-Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2019, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER