Alaşehir'deki skandallarla ilgili AK Parti Manisa İl Başkanı Sessizliğini Bozdu

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaşanan seks skandalı ve hastanedeki yolsuzluk iddialarını kamuoyuyla ve yetkili makamlarla paylaşan, 19. ve 20. Dönem Manisa Milletvekili Tevfik Diker’in günlerdir, iddiaların merkezinde bulunan hastanede çalışan ilkokul mezunu ancak personel şefi ünvanı ile evraklara imza koyan, A.Ü. ile fotoğrafları bulunan, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli için yaptığı “açıklama yapın” çağrısı bugün karşılık buldu.

Alaşehir'deki skandallarla ilgili AK Parti Manisa İl Başkanı Sessizliğini Bozdu

Manisa Son Haber’e bu konuda açıklama yapan Diker AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli’ye telefon mesajı ile ulaştığını ve Mersinli’nin kendisini telefonla arayarak çeşitli açıklamalar yaptığını söyledi.

Diker günlerdir sürdürdüğü sosyal medya paylaşımlarında ve medya kuruluşlarına verdiği demeçlerde Mersinli ve AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile fotoğrafları ortaya çıkan, Alaşehir Devlet Hastanesindeki seks skandalı iddiaları ve yolsuzlukların içinde isimleri geçen şahıslarla çekilen fotoğraflar sonrası açıklama beklediğini paylaşmıştı.

Diker bugün sosyal medya üzerinden yazdı ve Mersinli’nin telefonuna da şu açıklamayı gönderdi.

“Anayasa ve ilgili yasalardan kaynaklanan hakkımı araştırmacı yazar ve duyarlı bir vatandaş olarak kamu adına kullanıyor ve soruyorum” diyen eski milletvekili,

 “Sn.AKP MKYK ÜYESİ ve Manisa Milletvekili M.Baybatur. Sn.AKP İL BŞK.B. MERSİNLİ.

Alaşehir Devlet Hastanesindeki Sex Skandalı ve İlk Okul Mezunu bir işçinin Personel Şefi atanması olayındaki Liyakat Dışı görevlendirme olayında faillerle özellikle A.Ü.  ile omuz omuza resimleriniz hakkında neden bir açıklama yapmıyorsunuz?

Olaylar ile ilgili İlçe Başkanlarına iftira diyormuşsunuz.

Doğru mu?

 İftira ise hakkımda iftira davası neden açmıyorsunuz?

İftira ise Sağlık Bakanlığı müfettişinin hastanede ne işi var?

 İftira ise neden Ayhan Ünal ve diğerleri tayin edildi?

Ayhan Ünal tarafınızdan korumada olmasa tayin edildiği Demirci de olur ama o hala Alaşehir de.

Bu isimleri partiden ihraç ettiniz mi?

Tevfik Diker Milletvekili Hayrat Çeşmesinin menfur bir saldırıyla parçalanmasına neden ilgisiz kaldınız?

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı C.Ergün'ün Damadını Belediyeye bağlı reklam panolarıyla da yetkili SPİLAŞ Genel Müdürü yapmasına ne diyorsunuz?

Akhisar Özel Hastane Müdürüyle bir sekreterin seks videoları ve Başhekimin hastaneyle ilişiğinin kesilmesi konusundaki düşünceniz nedir?

Kamuoyu ve bendeniz acil cevap bekliyoruz.” Dedi.

ESKİ İLÇE BAŞKANINDAN SAVUNMA İSTENDİ, İLKOKUL MEZUNU PERSONEL ŞEFİ İSTİFA ETTİ

Berk Mersinli’nin kendisiyle görüştüğünü fotoğraflar konusunda her siyasinin fotoğraflarının çeşitli yerlerle değişik insanlarla çıkabileceğini söylediğini belirten Diker ayrıca Mersinli’nin

D.B. isimli hastane çalışanı kadının ses kayıtları ve itiraflarında ismi geçen Alaşehir AK Parti eski ilçe başkanı A.R.P. ‘nin de kesin ihraç istemiyle soruşturmaya tabi tutulduğunu ve savunmasının alındığını söylediğini de açıkladı.

Diker ayrıca D.B.’nin iddialarıyla skandal ve yolsuzlukların merkezinde olduğunu iddia ettiği  A.Ü.’nün de, Mersinli’nin kendisine yaptığı telefon açıklamasında söylediğine göre, istifasının alındığını da açıkladı.

MERSİNLİ MANİSA SON HABER’E AÇIKLAYACAK

Diker’in bu açıklamalarının hemen ardından, günlerdir bu skandal iddiaları sütunlarına taşıyan Manisa Son Haber sitemizin ihbar telefonundan ulaşan AK Parti il başkanı Mersinli, sitemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Temiz’e açıklamalarda bulundu.

Olaylarla ilgili soruşturmaların sürdüğü bilgisini paylaşan Mersinli, Diker’in kamuoyu adına sosyal medya üzerinden sorduğu tüm sorularına gelecek hafta içinde açıklama getireceğini de söyledi.

Temiz ve Mersinli arasında süren konuşma esnasında olayların başlangıç noktasından itibaren bilgiler ve ihbarlar güncellendi. Mersinli’nin bu açıklamaları yine Manisa Son Haberin yayınlayacağı haberlerle kamuoyu ile paylaşılacak.

BAKANLIK TARAFINDAN GÖREVLENDİRİLEN MÜFETTİŞ SORUŞTURMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Alaşehir Devlet Hastanesi ile ilgili ortaya çıkan iddialar ve belgeler sonrasında başlatılan soruşturma ile birlikte, olaya Sağlık Bakanlığı da el atmış ve olayları soruşturmak üzere müfettiş görevlendirmişti. Bugün alınan son bilgilere göre bakanlık müfettişi hastane çalışanlarının iddialarla ilgili ifadelerini almaya devam etti.

Soruşturma devam ederken, Diker tarafından kendisine ulaştırılan yeni iddialar ve yasak aşk görüntü ve ses kayıtları da Bakanlığa ulaştırıldı.

Diker’e ulaşan ve kendisinin de yetkili bakanlığa ve makamlara gönderdiği yeni iddialar arasında, hastanede evli bir hemşire ile hastane müdürünün yaşadığı yasak aşka dair itirafların olduğu ses kaydının da bulunduğu, soruşturmanın devam ettiği süreçte ortaya çıkan yeni ihbarlarla, yeni süreçlerin başlayabileceği de iddia ediliyor.

HABER-Mustafa Temiz-Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2019, 00:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER