Alaşehir'de skandalları ortaya döken Diker'e halkın desteği artarak devam ediyor

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde gündemden düşmeyen Seks Skandalı ve yolsuzluk iddialarını kamuoyuyla paylaşarak, yaşanan rezaletleri kendisine gelen iddia belge, fotoğraf, görüntü ve ses kayıtlarıyla ortaya döken 19.ve 20. Dönem Manisa eski milletvekili, araştırmacı yazar Tevfik Diker’e, her geçen gün Alaşehir ve yurdun her köşesinden halk desteği de büyüyerek devam ediyor.

Alaşehir'de skandalları ortaya döken Diker'e halkın desteği artarak devam ediyor

D.B. isimli hastane çalışanı dul kadının itirafları ve iddialarının olduğu ses kayıtlarının medyaya düşmesinin ardından,  bugüne kadar olaylara seyirci kalan ve gelebilecek baskılardan endişe çeken insanlarda, Diker’in kendisine yapılan tehdit ve saldırılara rağmen, inatla ve tamamen yasal yollarla sürdürdüğü bu temiz devlet, temiz toplum mücadelesi büyük, küçük herkes tarafından da takdir toplarken ilgili kurumlarda son süreçte sahaya inmek zorunda kaldı.

Diker’e ulaşan belgeler ve ses kayıtlarıyla pis kokuların geldiği Alaşehir Devlet Hastanesiyle ilgili kurumlarda gereğini yaparak, iddiaları araştırmaya ve sorgulamaya devam ediyor.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğünün kurum içi idari soruşturması devam ederken, olaya Sağlık Bakanlığı da el attı. Edinilen bilgilere göre bakanlık da her geçen gün artan ve patlak verdiği günden beri daha farklı başlıklarda ve iddialara göre olayların akışı içinde daha da artan kişi sayısı ortaya çıkınca, olayı soruşturmak için müfettiş görevlendirdi.

TEVFİK DİKER’İN HAYRAT ÇEŞMESİNE SALDIRI

Geçtiğimiz ay Alaşehir ilçesinde ilçe Belediye meclis kararıyla ilçede yapılan bir parka adı verilen Tevfik Diker’in parkın açılış töreni için Alaşehir’e geldiğinde bakanlığın talimatıyla etrafında artırılan güvenlik tedbirleriyle, olayın vahameti daha da ortaya dökülmüştü.

Tevfik Diker’in Manisa Alaşehir Uluderbent Kiraz Karayolu, Gülenyaka mevkiindeki Tevfik Diker Hayratı Çeşmesi tüm bu gelişmelerin ardından saldırıya uğradı. Yaklaşık iki hafta önce kimliği belirsiz kişi ve kişilerce Diker’e gözdağı verme amaçlı olduğu hemen anlaşılan bu saldırı sırasında Diker’in yıllar önce yaptırdığı hayrat çeşmesi param parça edilmişti.

Olayın ardından İlçe Jandarma Komutanlığı bu saldırının faillerini tespit etmek amaçlı soruşturma başlattı.

Çeşmenin eski hali ve saldırıdan sonra görülen görüntüleri medyada yayınlanınca ve Diker tarafından da sosyal medya hesaplarından paylaşılınca kamuoyunun duyarlılığı daha da artmaya başladı.

Kendisine gelen her türlü tehdit ve bu tür saldırılara rağmen, Alaşehir ilçesinde ortaya çıkan bu skandalların üstüne üstüne gitmeye büyük bir kararlılıkla devam eden Diker’in, bu skandal ve rezaletlerin belgelerini ve ihbarlarını ilgili kurumlara ve bakanlığa da iletmesi karşısında,  kurumların çalışmaya başladığının gözlemlenmesi, deyim yerinde ise, vicdanlı insanları da harekete geçirdi.

DİKER'E VATANDAŞ ÇOK GÜVENİYOR

Manisa Son Haber’e konuşan Diker, kendisine ulaşan duygulu bir mesajı da paylaşarak, duyarlı insanların bu mesaj ve destekleri karşısında çok duygulandığını ve bu mücadelesine yılmadan devam edeceğini söyledi.

Diker’e bir vatandaştan gelen mesaj aynen şöyle;

“Sayın vekilim bu çeşmeyi bu hale getirenleri esefle kınıyorum ve diyorum ki, eğer bu çeşmeyi 71 yıl sonra iktidar olmuş cumhuriyet halk partili bir belediye başkanı ve kendisini ve eşini her zaman takdir ettiğim arkadaşım kardeşim dediğim dostum, bu çeşmeyi en kısa zamanda yapmazsa ben size bir alaşehirli hemşeriniz olarak sizin adınıza şanınıza yakışır bir şekilde ben üstleneceğim size söz veriyorum ve de takipçisi olacağım o çeşmeden suyu da akıtacağım abone olunması gerekiyorsa bu bir hayır çeşmesi ama yinede ne gerekiyorsa maddi olarak ben üstleneceğim siz hiç merak etmeyin”

Bu mesajı Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ile de paylaştığını söyleyen Diker başkanın kendisine döndüğünü ve şu mesajı gönderdiğini açıkladı.

Öküzcüoğlu mesajında Diker’e şöyle dönüş yaptı. “Sayın Vekilim on gün Amerika'daydım. Üç günde Afyon kampındaydım Başkanlar çalıştayında. Bugün de Kuşadası'nda toplantıdaydım. Aklımda hiç merak etmeyin. Önümüzdeki hafta ilgileneceğim. Saygılarımla.

Diker’in verdiği bu mücadele ve yolsuzlukların ortaya çıkması, skandalların içinde yer alanların,  kamuyu ve toplumsal ahlakı zarar ettiren fiillerinin adalet makamlarına teslim edilmesi için verdiği mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini gören vatandaşlardan destekler gelmeye de devam ediyor.

Diker yaptığı açıklamasında;  Tevfik Diker’in yalnız olmadığını görmek bana güç verdi, duyarlı insanlarımıza bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum.

HAYRAT ÇEŞMESİNE SALDIRI YAPANLARIN YAKALANMASI AN MESELESİ

Hayrat çeşmesine saldırının hemen ardından soruşturma başlatan jandarma yetkilileri, Diker’in verdiği şüpheli isimlerin yanı sıra, olayı yapan kişi ve ya kişilerin tespiti için önemli bulgulara ulaştığı ve bu saldırıyı yapanların yakalanmasının an meselesi olduğu öğrenilirken, saldırıyı Diker’e gözdağı vermek ve bu skandalların üstüne gitmesine mani olmak için yapıldığı üzerinde de duruluyor.

Çeşme saldırısıyla ilgili yakın zamanda önemli bir gelişmenin ortaya çıkacağı ve fail veya faillerin yargı organlarına teslim edileceği, güvenilir kaynaklardan gelen iddialar arasında yer alıyor.

HABER-Mustafa Temiz-Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2019, 21:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER