Sokak hayvanları için Haybulans hizmeti vermeye başladı

Alaşehir Belediyesi sokak hayvanları için Haybulans hizmeti vermeye başladı. Yeni hizmete giren Haybulans yaralanan, hasta olan , kazaya uğramış sokak hayvanlarının nakli için kullanılacak.

Manisa Son Haber
Sokak hayvanları için Haybulans  hizmeti vermeye başladı

Alaşehir Belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Alaşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve  Tedavi Merkezi’nde bulunan sokak hayvanlarını ziyaret etti, belediye tarafından yeni alınan Haybulansta incelemelerde bulundu. 

Alaşehir Belediyesi hasta, kazaya uğramış, yaralanmış sokak hayvanlarının nakli için  Haybulans aldı. Sokak hayvanlarının nakli amacıyla kullanılacak olan ilk Haybulans hizmet vereye başladı. Haybulansın hizmete girmesi nedeniyle Alaşehir Belediyesi   Sokak Hayvanları  Geçici Bakım ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret etti. Tedavi edilmiş sokak hayvanlarını ziyaret eden Alaşehir Belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu,
Haybulans, kısırlaştırılması gereken,  kazaya uğramış, yaralanmış ve hasat olan sokak hayvanlarını nakil amacıyla kullanılacak. Alaşehir Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’nda sokak hayvanları kısırlaştırma işlemleri tamamlanıp, tedavileri yapıldıktan sonra  5199 Sayılı Hayvan Haklarını Koruma Kanunu  gereği, iyileştirme süresi tamamlandıktan  sonra, alındıkları ortama tekrar bırakılıyor.  Vatandaşlarımız  Mahallesinde,  hasta, yaralanmış, kazaya uğramış ve kısırlaştırılması gerekli  olan sokak hayvanlarımızı  24 saat 153 Alaşehir Zabıta veya 02366531409 Nolu telefona ihbarda bulunabilirler. Ekiplerimiz  gelen ihbarları değerlendirerek, araçla giderek, hayvanı Geçici Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezine getirerek, gerekli işlemleri yapacaklardır. Geçici Hayvan Barınağımızda,  2 veteriner hekimi ,1 memur  ve bu alanda eğim almış 4 personel olmak üzere toplam 7 personelimiz  24 saat hizmet vermektedir, diyerek, “  Alaşehir’imizin geçici hayvan barınağındayız.  Biz burada 1 araç ve 7 tane personelimizle hizmet vermekteyiz. 2 Tane veteriner hekimimiz var, her gün yaklaşık 15 civarında kısırlaştırmamız var. Bu araçlarımızın içerisine bu gün de Hayvan Ambulansımızı dahil ettik. Bu aracımızla sokakta yaralanan , kaza geçirmiş, hastalıklı sokak hayvanlarımızı geçici hayvan barınağımıza ulaştırmayı hedefliyoruz.  7- 24 hizmet verecek olan bu aracımız  Alaşehir’imize hayırlı olsun.  Alo 153 hattından gelen ihbarları değerlendireceği   ve o bölgedeki sokak hayvanlarımıza hizmet götürme fırsatını bu aracımızla beraber yakalamış olacağız.  Alaşehir’imize ve Alaşehirlilere hayırlı olsun “ dedi. 


ARTIK YEMEK VE EKMEK ARTIKLARINI ÇÖPE DÖKMEYİN
Alaşehir Belediyesi  Sokak Hayvanları Geçici   Bakım  ve Tedavi Merkezi  görevlileri,  barınakta bakılan sokak hayvanları için,  düğün,  sünnet ,  mevlit ve sosyal etkinliklerde artan yemek  ve   ekmekleri hayvan barınağına vermelerini,  işyerinde yemek veren tüm işyerlerinin yemek ve ekmek artıklarını çöpe atmaları yerine  barınakta bulunan hayvanlara bağışlasınlar.153  Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne haber vermelerini istediler.  Haber verilmesi halinde,  çağrılan yere giderek, yemek ve ekmekleri alacaklarını belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2021, 03:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER