Seri katil Atalay Filiz İzmir Menderes'te yakalandı

Türkiye’nin gündeminde olan seri katil Atalay Filiz bugün sabah saatlerinde İzmir’in Menderes ilçesinde bindiği bir minibüsün içinde kıskıvrak yakalandı.

Seri katil Atalay Filiz İzmir Menderes'te yakalandı
Türkiye’nin gündeminde olan seri katil Atalay Filiz bugün sabah saatlerinde İzmir’in Menderes ilçesinde bindiği bir minibüsün içinde kıskıvrak yakalandı.

 İstanbul ve Ankara'da öldürülen 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, İzmir'in Menderes ilçesinde yakalandı. İlk anda bir parkta yakalandığı haberleri gelen Filiz'in, İzmir yönüne giden bir dolmuşa bindiği ihbarı alındığı öğrenildi ve dolmuşu durduran polis ekipleri seri cinayet zanlısını yakaladı. Hürriyet'in haberine göre, Filiz'in ilk ifadesinde dağlık arazide saklandığını ve "kurbağa böcek ne bulduysa yediğini" söylediği öğrenildi.
Tuzla'da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı Ankara'da öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz'in, İzmir'e kaçtığı saptandı.
Seri katil Atalay Filiz kendini daha önce de Selim olarak tanıtmış
Geçen 29 Mayıs'ta İzmir'e gelen Filiz'in, Buca'da bir kafeteryada 4 saat kaldığı, ardından bir üniversite öğrencisinin evinde 30 ve 31 Mayıs geceleri kaldığı ortaya çıktı.
Seri katil avı... Tekneler didik didik aranıyor
Görüntülerin televizyonlarda yayınlanmasından sonra durumu fark eden kafeterya sahibi ile üniversite öğrencisinin verdiği bilgiler doğrultusunda, polisin araştırmalarına da yön verildi.
Seri katile oda veren vatandaş konuştu
Bindiği dolmuşta yakalandı
Aradan geçen sürede çok sayıda ihbar geldi. Bütün ihbarları titizlikle değerlendiren polis, Atalay Filiz'i bugün İzmir'in Menderes ilçesinde yakaladı. İlk gelen bilgiler Filiz'in bir parkta yakalandığı yönündeydi. Ancak daha sonra yetkililerin verdiği bilgiye göre Filiz'in İzmir'e gitmek için bindiği dolmuşta yakalandığı kesinleşti. Gözaltına alınan Atalay Filiz, emniyete götürüldü.
Minibüse bindiği ihbarında bulunuldu
Atalay Filiz'i yakalatan ihbar, Menderes ilçesinden İzmir yönüne giden bir yolcu minibüsüne bindiği yönündeydi. Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınında minibüsü durduran ekipler, araçtaki Atalay Filiz'e benzeyen sırt çantalı kişiyi, kimlik tespiti ve parmak izi işlemleri için emniyete götürdü. Yapılan incelemede şüphelinin 3 cinayetin zanlısı olarak aranan Atalay Filiz olduğu tespit edildi.
Yakalanması için kurulan özel ekip kimliğini kesinleştirdi
Yakalanmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen bu kişinin uzunca bir süre Atalay Filiz olup olmadığı tespit edilmeye çalışıldı. Yakalanan kişinin Atalay Filiz olduğu ise, yakalanması için İzmir ve İstanbul'dan görevlendirilen polislerin ilçe emniyet müdürlüğüne gelmesiyle kesinleşti. 
İzmir Emniyet Müdürü Menderes'e geldi
Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğünde işlemleri devam eden Atalay Filiz sağlık kontrolünden geçirildi ve Bozyaka'da bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gönderilecek. Filiz'in yakalanmasının ardından İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Filiz'in işlemlerinin tamamlanmasının ardından da İstanbul'a gönderilmesi bekleniyor.
Gümüldür'de parklarda ve dağlık alanda saklandı
Son görüntüleri ortaya çıktıktan sonra Menderes'in Gümüldür Mahallesine giden Atalay Filiz, babası eski asker olduğu için buradaki askeri kampta geçmişte kalmıştı ve bölgeyi iyi biliyordu. Bu nedenle Gümüldür'de parklarda ve dağlık alanda saklanan burada yakalanacağından endişe duyunca dolmuşa binerek bölgeden ayrılmak istedi.
Öte yandan Filiz'in sanayi bölgelerindeki küçük işletmelerde günlük iş bulabilmek için bu ilçeyi tercih ettiği de iddia ediliyor. Kent merkezine çok yakın bir ilçe olan Menderes'ten ulaşımın, İZBAN ve ESHOT otobüsleri ile çok rahat olduğu biliniyor. Menderes, İzmir dışına çıkmak için de sahil ilçelerine ulaşımın kavşak noktasında da bulunuyor. Bu konumu nedeniyle Filiz'in Menderes'te kaldığı da ileri sürülüyor.
İlk ifadesi: "Kurbağa böcek ne bulduysam yedim"
Hurriyet.com.tr'nin haberine göre, Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Filiz, ilk ifadesinde, bir süredir Gümüldür civarında dağlık arazide saklandığını ve hayatta kalmak için kurbağa, böcek yediğini söylediği öğrenildi. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Atalay Filiz ilk ifadesinde, İzmir’in tatil beldelerinden biri olan Menderes’e bağlı Gümüldür civarında dağlık arazide bir süre saklandığını söyledi. Polisin, dağlık arazide nasıl saklanıp hayatta kaldığı sorusu üzerine Filiz'in, "Kurbağa, böcek ne bulduysam yedim" dediği öğrenildi.
Menderes Belediye Başkanı AKP'li Bülent Soylu, 3 kişinin katili olarak aranan Atalay Filiz'in, Menderes'e bağlı eski belde Gümüldür'den bindiği Gümüldür- İzmir dolmuşunda bir yolcunun kendisini tanıyıp polise ihbar etmesi sonucu, olayı fark edip değiştirdiği dolmuşta yakalandığını söyledi. Başkan Soylu, şunları söyledi: "Seri katil zanlısı Atalay Filiz, Gümüldür'den İzmir'e gelmek üzere dolmuşa binmiş. Dolmuştaki bir vatandaş kendisini tanımış ve polise ihbar etmiş. Bunun üzerine vatandaşın kendisini tanıdığından şüphelenen Atalay Filiz, hemen dolmuştan inmiş ve Bulgurca dolmuşuna binmiş. Menderes ilçe merkezinde emniyet güçleri Bulgurca dolmuşunu durdurarak, yakalamış. Biz belediye olarak temizlik işleri, park ve bahçeler biriminde çalışan personelimizi bu konuda uyarmıştık. Çünkü personelimiz sürekli halkın içinde geziyor. Emniyet birimlerimizi kutluyorum. İhbarı dikkat alarak titiz bir çalışma yürütmüşler. Milletimize geçmiş olsun."



Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2016, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER