Şırnak ve Mardin'den yine acı haber 3 şehit

Acı haberler peşi sıra geliyor. Şırnak’ta sürdürülen operasyonlarda her geçen dakika şehit sayısı yükseliyor. Çatışmalarda 1 uzman çavuş, 1 özel harekat polisi şehit olurken yeni çıkan bir çatışmada da 1 polis memuru şehit olurken 7 poliste yaralandı.

Şırnak ve Mardin'den yine acı haber 3 şehit
Operasyonlar devam ederken şehit sayısı da yükseliyor. Haber ajanslarına bölgeden acı haberler gelmeye devam ediyor.  Şırnak’ta barikat ve hendeklerin kaldırılması ve il merkezinde bulunan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam ederken, Yeşilyurt Mahallesi'nde çıkan çatışmada 1 Özel Harekat polisi şehit oldu.


Sokağa çıkma yasağı uygulanan kent merkezinde PKK'lıların yakalanması, hendeklerin kapatılıp barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası için 14 Mart'ta başlatılan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu” sürüyor. Akşam saatlerinde Yeşilyurt Mahallesi’nde PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 Polis Özel Harekat memuru şehit oldu. Şehit polisin cenazesi ambulansla Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırıldı.


Mahallede operasyon ve çatışmalar devam ediyor.


Şırnak'ta güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu. Mardin’in Nusaybin ilçesinde ise güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, 1 polis şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi yaralandı.


Şırnak'ta PKK'lıların yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 14 Mart gecesi saat 23.00'ten itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından jandarma ve polis özel harekat timleri tarafından başlatılan 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi Operasyonu' sürüyor. Sabahtan bu yana yoğun çatışmaların yaşandığı Yeşilyurt Mahallesi'nde PKK'lıların keskin nişancı silahı Kanas ile açtığı ateş sonucu 1 jandarma özel harekat uzman çavuş şehit oldu.


Öte yandan Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan barikat ve çukurların büyük bir bölümünün temizlenmesiyle askerler de mahallelere girmeye başladı. Askerin mahallelere girmeye başlamasıyla birlikte sokaklardan da çatışma sesleri yükseldi. Çatışmaların yaşandığı mahallelerden patlama ve silah sesleri geliyor. Jandarma ve polis özel harekat timlerinin ortaklaşa düzenlediği 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi' operasyonu kapsamında dün gece 13 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.


Operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısının 28'e ulaştığı bildirildi. Devam eden operasyonlar kapsamında 6 adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi. Operasyon boyunca imha edilen patlayıcı sayısı ise 39 oldu. Ayrıca PKK'lılar tarafından asker ve polislerin mahalleye girişlerini engellemek için kurulan 3 tane barikat da kaldırıldı.


NUSAYBİN'DE ÇATIŞMA : 1 ŞEHİT, 7 YARALI


Mardin’in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, 1 polis şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi yaralandı.
Nusaybin’de 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile birlikte başlayan operasyon sürüyor. İlçenin Dicle ve Fırat mahallelerinde yoğunlaştırılan operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 1 polis şehit oldu, 7 polis yaralandı. Yaralılar, ambulansla kaldırıldıkları İlçe Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2016, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER