Baltayla Bankamatiklere zarar vermişti! Türkiye’nin konuştuğu emekli öğretmen: ATM’lere baltayla saldırmam kapitalist sisteme karşı bir eylemdir”

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 28 Mayıs 2022 günü ilçede bulunan ATM (Bankamatik) cihazlarına baltayla saldırarak zarar veren emekli öğretmen günler sonra Manisa Son Haber’den ALİ Atan’a konuştu. “ Bunu kapitalizme karşı bir eylem olarak yaptım” diyen  şahıs verdiği röportajda bunun için 32 gün cezaevinde yattığını da açıkladı.

Turgutlu’da geçtiğimiz Mayıs ayında elindeki baltayla ilçedeki 8 bankamatik cihazına zarar veren 59 yaşındaki emekli edebiyat öğretmeni Mehmet Alper Türkmen ilçede Acarlar Mahallesinde ikamet ediyor. Şu an esnaflık yaparak geçinen Türkmen olayı şöyle anlattı.

“ Bu olayı bilinçli olarak yaptım. Yıllarca kamuda çalıştım. Öğretmenlik yaptım, meslek hayatım boyunca sicilim temizdir, sabıkam hiç olmamıştır. Ben kapitalist sisteme karşı olarak yaşadım, kapitalist sistemi sözle baltalamak mümkün değildi, bunu eyleme dönüştürmekti. Gerçekten de sözle yapamadığımı, gerçek olarak baltayla zarar verdim. 8’inci ATM’yi baltalarken iki trafik polisi beni etkisiz hale getirdi. Adliye sürecimin ardından cezaevine gönderildim, 32 gün orada kaldım. Bundan sonra da kapitalist sistemle mücadelemi sürdüreceğim, bundan sonra bir kişiye veya mala zarar vererek değil sözle mücadelemi sürdüreceğim” dedi.

YORUM EKLE