Bizim Özgür oğlan genel başkan oldu

Hayatın belli süreçlerinde böyle ilk anlarda tavrını ve duruşunu ilk önce ifade edebilmek ve tarihe not düşebilmek çok önemlidir.

Manisalıların Eczacı Özgür'ü  Atatürk'ün kurduğu partinin genel başkanı oldu.

Kendisini yıllardır takip ederim.

Haberci olduğumuz için sık sık bir araya geldiğimizde kalkar yanıma kadar gelir, sarılır, tokalaşır ayaküstü de olsa hasbihal ederiz.

Kendisi Demirci'ye geldiğinde mutlaka beni sorar. Oradaysam da kesinlikle iletişime geçer. Benim sorularıma mutlaka cevap verir ben de haberini yaparım.

Özgür Özel Demirci'deki CHP'liler iyi bilirler ki, samimidir, sıcaktır, partilileriyle bir araya geldiğinde sohbetleri olan biteni izahı gayet samimi ifadelerdir.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde geldiğinde Kemal bey Cumhur reis olarak seçilse idi seçimlerin hemen arkasından gelen Kurban Bayramının ilk günü Özel, Demirci'de olacak ve kurbanını da Demirci'de kesecekti mesela...

Yine bir gün ülke gündeminde yer alan bir kanun teklifinde hukukçularla ilgili bir yasa için basına düşmüş haliyle kendisine o dönem için eleştirisel bir soru sormuştum. 

Demirci CHP ilçe binasında çok iyi hatırlıyorum sorum şuydu " Bir gazeteci ve bir hukukçu babası olarak bir soru soracağım" diye söze başlamış, bu kanun teklifinin basına yansıyan yönüyle kendisini eleştirmiş ve "bunu nasıl kanun teklifi olarak siz verebilirsiniz, bu haksızlık değil mi?" demiştim. 

O dönem TBMM sitesinde yayınlanan haliyle kendisinin bu kanun teklifinin sayfasının kırpılarak maksatlı olarak sosyal medyada yaydıklarını izah etmişti. 

Ben tekrar söz almış "bunu gazeteci olarak anladım ama beni bu konuda arayan Avukat kızıma bunu lütfen izah ediniz, çünkü size çok kırılmış avukatlar" deyince, mutlaka arar izah ederim Mustafa Abi demişti. 

O gün yoğun programı içinde gece yolda Ankara'ya giderken benimle bağlantıya geçip kızımın telefonunu istemişti ve sonra kızımdan da bilgi geldi. Aramış durumu izah etmiş ve daha sonra da iyi hatırlıyorum, bu konuda hem mecliste hem de basın açıklamasıyla kamuoyuna işin doğrusunu anlatmıştı.

Diyeceğim o ki Özgür Özel samimidir. Özgür Özel, duyarlı biridir.

Kendisinin TBMM'de grup başkanı olmasından itibaren, kendisinin bir sonraki hamlelerini tahmin edecek kadar da yine kendisini iyi tanırım.

Mesela Özgür Özel'e daha ortada fol yok,  yumurta yokken, "Genel Başkan adayı olsanız, destek bulacağınıza inanıyorum, halk bunu ah keşke diye dillendiriyor, genel başkan adayı olacak mısınız?" diye soran Türkiye'deki tek gazeteci de yine benim.. Ki bunu kendisi de bu soruyu sorduğumda "az sonra kürsüde açıklayacağım abi bu sorunu" deyip gidip salondaki yerine oturmuştu. Kürsüye çıktığında da bu adaylıkla ilgili konuşmasına girerken de kürsü de beni gösterip "gazeteci abim sordu , buradan cevabımı bekliyor" diye girmiştir. Diyerek genel başkanlık adaylığı için niyetinin olduğunu ama seçmen ne derse onu yapacağına mealen bir açıklama yapmıştı.Yani böyle bir soru sormasam, o gün ilçe kongresi havasında belki de sebep yokken, ilinti yokken böyle bir açıklama yapmayacaktı.Hadi adını koyalım...CHP genel başkanlığı ile ilgili ilk açıklamasını Demirci'de yapmıştır.

Özgür Özel ile ilgili öngörülerimin neredeyse hepsi bu güne kadar doğru çıkmıştır.

Yıllar önce Manisalı bir siyasetçi büyüğüm, üstelik kendisi tanınmış bir MHP'li siyasetçidir, kendisinden izin almadığım için buraya ismini yazamıyorum.  Yine Özgür Özel ile ilgili yaptığım bir haberi okumuş beni Manisa'dan telefonla aramıştı. 

Konuşmamız sırasında kendisi "haberini okudum, bu bendeki fotoğrafın sende olması gerektiğine inanıyorum diyerek Özgür Özel'in düğününde çekilmiş bu fotoğrafını göndermişti. Bu fotoğrafı yıllardır saklıyorum. Ve inanın bu fotoğrafı böyle bir gün gelecek diye iki ayrı yerde saklıyordum. Böyle bir günde bunu yayınlayacağımı da ta yıllar önce biliyordum...

Bence o gün de bugün...Özgür Özel seçileli daha gün olmadı saatler geçti sadece....

Bizim evin oğludur Özgür Özel...
Dostlarımla da paylaşıyorum,  bizim oğlanın dünya evine girdiği, düğün fotoğrafını buraya koyuyorum...

Yolun açık olsun bizim oğlan, inan umudu ateşleyeceksin. Allah yar ve yardımcın olsun. İnanıyorum ki bu ülkenin siyasetinde de yine akışı değiştireceksin...

Gözlerinden öperim bizim oğlan... 

05 Kasım 2023
Mustafa Temiz

YORUM EKLE