Boşuna Köstebek Arama Selami Başkan, Bu Defa Bilgileri Leylekler Getirdi

Demirci Belediyesinin internet sitesinde 19.10.2020 tarihli saat 15.40 'da bir haber yayınlandı.
Haberde günlerdir söylentilerini duyduğumuz Demirci'ye kurulacak güneş enerji santrali için sözleşmenin imzalandığı yazılıydı.
Güneş enerji santralinin Demirci Hacı Hamza Mahallesi Kocahisar Mevkii'nde 19 Bin metrekare alana kurulacağı,  enerji santralinde 1500 adet panelin yer alacağı, ayda 500 kw enerji üretim kapasitesinde olacağı da yazılıydı.
İhalenin Eylül ayında yapıldığı (haberde ayın kaçında yapıldığı belli değil), firma ile sözleşmenin imzalandığı. santralin 45 gün içerisinde bitirileceği de yazıyordu.
Haberde,güneş enerji santralinin içerisinde trafolar ve tesis kontrol merkezinin de yer alacağı, güneş enerji santralinin 45 gün içerisinde kurulmasının ardından aynı güzergahta bulunan 250 metre mesafedeki enerji nakil ana hattına bağlantısı yapılabileceği de belirtilmişti.
Habere Başkan Selami Selçuk'un yaptığı açıklamada eklenmişti, başkan şöyle diyordu " Güneş enerji santralinin kurulumu için sözleşmeyi imzaladık. 45 içinde kurulacak santral ile sokak aydınlatmaları başta olmak üzere, belediyemize yük olan enerji giderleri sıfırlanacak. Dünyada fosil yakıt tüketimini en aza indirerek, çevremize de çok faydalı olacak. Enerji de büyük bir tasarruf olacak. Demirci'ye 3 milyonluk bir yatırım olacak. 5 yıl içerisinde kendisini amorti edecek bir yatırım, Demirci'mize söz verdiğimiz her yatırımın gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Seçim çalışmalarımızda sözünü verdiğimiz güneş enerji santralini de ilçemize kazandırıyoruz. Daha güzel bir Demirci için halkımıza her alanda hizmet sunmaya devam edeceğiz " 


PEKİ HABERDE EKSİK OLAN NEYDİ? DİYECEKSİNİZ
Bir önceki köşe yazımı 15.10.2020 günü " Başkan Selçuk'la Hasbihal" başlığıyla yazmıştım. O yazımı okuyanlar hatırlayacaklardır, başkan Selçuk'un olağanüstü meclis toplantısı öncesinde AKP+MHP grup toplantısı yaparken memurları dışarı çıkarıp, yarım saat sonra yapılacak olağanüstü meclis toplantısı gündeminin dışında meclis üyelerine almak istediği mıcır taş ocağı ile ilgili sözlerini harfi harfine yazmıştım. (Bu yazımı merak edenler, detayları bu yazımda okumak için
TIKLAYINIZ)
Bu meclis öncesi yapılan grup toplantısında sadece meclis üyelerine yapılan konuşmayı ben köşemde yayınladıktan sonra, belediyede köstebek operasyonu başladı. Toplantıda bulunan AKP ve MHP Demirci İlçe Başkanlarının bile belki başını ağrıttık bu yazdığımız yazıdan dolayı. Başkanların ellerinde telefon onlarda köstebek avına çıktılar. Kimisi Whatsapp gruptan yazdı çizdi, kimisi elinde telefon ona sordu buna sordu, köstebek bulunamadı.
Benim kaynak açıklamama gibi hem bir huyum vardır, hem de anayasal bir hakkım. Bu huyumdan ve hakkımdan hiç vazgeçmediğimi herkes bilir. Başkan Selçuk'un da elinde telefon köstebek aradığı da yine kulağıma geldi. Memlekette ölçmekten, biçmekten iyi anlayan aklı başında birine bile telefon edip " köstebeği biliyor musun" dediğini de hadi buraya yazayım. Köstebek arayacağınıza bu başkanın konuştukları yalan mı, doğru mu siz onu söyleyin.


ŞİMDİ GÜNEŞ ENERJİSİ İHALESİ HABERİNDEKİ EKSİKLİĞİ YAZIYORUM  
Haberi okuduğunuz zaman firma ibaresi dışında firmanın tüzel kişiliğiyle ilgili ismi yok. İhalenin yapılış tarihi Eylül ayı denmiş, ayın kaçında ihale yapıldı bu bilgi yok. 
İhale tarihleri resmiyette önemlidir. Zira ihalelerin belli tarihlere göre şartları ve yerine getirilmeyen hallerde bir cezai bedeli ve hatta ihaleyi iptal etme sebepleri tarihlerle ilişkilendirilir. 
Başkan açıklamasında ihale bedelinin 3 milyon TL olduğunu açıklamış ama ihalelerde bedeli kesin rakam haberlere yazılır, yazılmalıydı. 
Bu firmanın ismi ve ihale bedelinin virgüllerde dahil yazılmadığı dikkat çekiyor ister istemez. Sözleşmeyi firma adına kim imzaladı, başkan makam masasında sözleşme imzalanırken gerine gerine poz vermiş ama imzalayan kim? Bu belli değil.


ŞİMDİ SİZ DE MERAK ETTİNİZ DEĞİL Mİ BU EKSİK YAZILAN BİLGİLERİ
Neyse daha fazla sizleri merakta bırakmayayım. 
Demirci'de güneş enerji santralini kurmak için ihaleye giren ve ihaleyi kazanan firmanın adı EGESA ENERJİ
Ankara merkezli bir firma.  Adresi, Mustafa Kemal Mh. 2139. Sk. No:19/ 17-18 Reyhan Plaza Çankaya/ANKARA Telefon:+90 (312) 496 40 96 - +90 (312) 219 46 45
İhale bedeli başkanın haberde yaptığı açıklama gibi 3 milyon TL falan da değil. Başkanın dediğiyle firmanın alacağı para arasında 200 bin lira gibi memleketin, milletin ve  saçı bitmedik yetimin hakkı olan para var. İhale bedeli 2.8 küsur milyona bitti.
Firma ile ihale yine bir Selami Selçuk klasiği olarak pazarlık usulü yapılmış. İhale ilanını okuyamayışımızın sebebi de bu zaten. Pazarlık usulü yapılan ihalelerin ihale ilanına çıkma resmiyeti yok.
Firma ile ilgili şöyle biraz aralandım araştırdım. Firma Simav'ın yapılan güneş santrali ihalesinde ikinci olmuş, Kütahya, Manisa ve ilçelerinde de iş almış, iş yapıyormuş.
O haberde çıkan fotoğraftaki başkanla sözleşme imzalayan da firma sahibi falan değil, firmanın mali müşaviri.
İhale yapıldı, sözleşme imzalandı. Bu saatten sonra taşerondan taşerona aktarma olur mu biter mi bilemem. Güneş panelleri bizim İsmail Özdağlar sanayi sitesinde falan üretilir mi? Halı fabrikalarının birini dönüştürüp imalattan halka durumlar olur mu olmaz mı? Valla bunleri heç Bilemem. İhale bu kadar miktarla parçalanır mı? E bak buna bir şey diyemem. Ucundan kenarından etrafına da birşeyler düşer mi? Bak buna da birşey diyemem. Ama 45 gün işi karışık yine de bir çarpan-oğlu çıkabilir mi diye içim çürüdü ne yalan söyleyeyim.. Bizim başkanın böyle klasikleşmiş işleri vardır da ne olur ne olmaz bunları yazayım.
Belediyenin internet sitesinde bile yapılan haberde bu haberin can damarı olacak bilgileri yazmazsanız böyle biri çıkar yazar önünüze koyar.
1,5 dönemdir Demirci'de belediye başkanlığı yapıyorsun ama senin huyun bu başkan. Senin ihale bilgilerini açıklamama huyunu herkes biliyor. Senin Cumhuriyet meydanına diktiğin şu durdurulan kaçak kamuya açık alanda  senin hokus pokusunla ticari alan yapılan yerdeki ucubeninde hiç böyle bir levhası olmadı. İhale bedeli, süresi, firması nerde yazıyordu, gören oldu mu?
Bir belediye başkanı bu bilgileri gururla paylaşır. Bu işin bedeli bu kadardı biz bu fiyata yaptık gibi açıklamalar yapar. Sen tüccarlıktan geldiğin için belki bunları önemsemiyorsun, valla Demirci Belediyesinin işleri Ankara'daki fuarda hünnap, ceviz badem satıp, dostun post cihazından satış yaparak, cami halısı döşerken fiyat kırıp herkesten saklamakla yapılmaz.
Demirci belediyesinin mahrem işi, gizli kapaklı işleri olmaz, ihaleler şeffaf olur, herkes bilir. Sahi sen niye yıllardır bu alım satımları, ihaleleri, 4x4 kamyonetleri plakaları bir 45 bir 06 yaptırıp alırken hep gizli saklı yapıyorsun ya başkan? 
Açıklasana millet de öğrensin.
Siz ihaleleri göz önünde yapmazsanız, ihalelerde rekabeti sağlayamazsınız, bu gizli kapaklı yapılan işlerde de  kazançlı çıkan müteahhit, kaybeden her zaman şu ana kadar olduğu gibi hep Demirci olur.


BOŞUNA KÖSTEBEK ARAMA BAŞKAN BU DEFA BİLGİLERİ LEYLEKLER GETİRDİ
Endişem şu ki bu yazıdan sonra da Başkan Selçuk ve avanesi yine köstebek aramaya başlar mı?
Ben buradan başkanın son günlerde benim yazdıklarımdan sonra yükselen tansiyonunu düşüreyim. 
Başkan, köstebek arama, bilgiler yalan mı, doğru mu sen sadece onu söyle. 
Bir de şunu yap başkan, bu habere bu bilgiler niye yazılmamış, milletin kafası karıştırılmış, onu sor işi yapanlara.
Köstebek arama başkan tekrar ediyorum, ben yine yazıyorum, ensendeyim anlamıyor musun ? Ne köstebeği Allah aşkına ya?
Eskiden çocuklar sorarlardı. Anne ben nasıl dünyaya geldim. Ebeveynler cevap verirdi hani
 " Yavrum seni leylekler getirdi, bizim bacaya bıraktı, biz de seni ordan aldık" 
Aynı bu iş gibi bu bilgilerde, bu defa yeraltından köstebeklerden gelmedi,  bu defa uzaklardan geldi, leylekler getirdi benim önüme koydu. Millet de çarşıda bu eksik bilgilerle yazılmış belediye sitesindeki haberden sonra vıdı vıdı ediyordu, ben yazdım öğrenmiş oldular.
Bak hakkımı yeme başkan, buna gazetecilik derler. Temiz haber, temiz bilgi işte buna derler.
Yalan mı?
19 Ekim 2020
Mustafa Temiz


 

YORUM EKLE