Büyük Kurultay’da CHP’li Balaban ‘Ön Seçim’ Vurgusu Yaptı

CHP’nin Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi'nde "İktidar kurultayı" başlığı altında gerçekleştirdiği 37. Olağan Kurultay’ına tüm Manisa teşkilatlarıyla birlikte katılan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı konuşmada, ön seçim taleplerini yeniden gündeme getirdi. 
CHP Manisa İl başkanı Semih Balaban kurultayda yaptığı konuşmada, partinin Manisa delegasyonunun tamamının milletvekili, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinde ön seçimin talebinin olduğunu ifade etti. 
CHP İl Başkanı Balaban kurultayda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; 
“AKP 18 yıldır iktidarda. 18 yılda tarım, hayvancılık, esnaf, ekonomi, eğitim, hukuk ve en önemlisi ahlak bitti. Ülkemizi en kötü noktaya AKP getirdi. Bize düşen görev ülkenin geldiği bu noktada CHP olarak hep birlikte çözüme yönelik politikalarımızla insanlara dokunarak, halka giderek programımızı anlatarak, iktidarın en büyük alternatif olarak, halka umut olmaya ve bu umudu iktidar gerçeğine dönüştürmeye mecburuz. Bunuda dönüşterecek güç hepimizde mevcuttur. 
*CHP olarak biz Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ülkeye demokrasiyi getiren partiyiz. Fakat kendi içimizde de parti içi demokrasiyi en iyi şekilde uygulamak durumundayız. Parti içi demokrasinin kurumsallaşması Manisa delegasyonunu en önemli talebidir. Manisa delegasyonu olarak kesinlikle milletvekili adaylarının belirlenmesinde, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde, hatta belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde fermuar sistemiyle ön seçimi talep ediyoruz. Parti içi demokrasi olmadan Türkiye’ye demokrasi gelmez. 
*Yine aynı şekilde örgütlerle bağ kuran, iç içe olan, yüzünü örgütlere dönen bir parti meclisi ve MYK istiyoruz. Örgütler özellikle saygıdeğer ilçe başkanlarımız bu partinin yükünü en zor şartlarda korkmadan, yorulmadan çekiyorlar. Bu yükü taşıyorlar. 
*AKP’den kurtulmak an meselesi. AKP uzatmaların uzatmasını oynuyor. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimcileri, bu ülkenin aydın, korkusuz insanları her türlü baskı ile tehdide rağmen  dimdik ayakta duran CHP’lileriz. Biz omuz omuza birlikte mücadele ederek AKP faşizmine boyun eğmeyeceğiz. AKP faşizmini yeneceğiz. Bu birlik ve güç bizde var. Bu muhalefete yaptığımız son kurultay olsun. Bundan sonraki kurultayımızı iktidar olarak yapmak dileğiyle.

YORUM EKLE