Demirci'de Adayların Canlı Yayınlanacak Programa Çıkma İşi Suya Düştü

Demirci'de Adayların Canlı Yayınlanacak Programa Çıkma İşi Suya Düştü

Demirci'de seçime katılan belediye başkan adaylarının canlı yayına çıkarak projelerini ve halka kendilerine daha iyi tanıtması düşünülen program son gelinen aşamada suya düştü.

Sosyal medya üzerinden genç seçmenlerin fikri olarak bir anda ilçede gündem olun adaylar konuşsun başlıklı canlı yayın için yapılan tüm girişimler sonuçsuz kaldı.

Yerel bir gazetede bu konuyla ilgili toplanan bazı belediye başkan adayları bu konuda hem fikir olurken, yerel gazetedeki toplantıya arandığında mazeret bildirerek gelmeyen Cumhur İttifakı adayı Erkan Kara oldu.

DEMİRCİ TV AÇIK ÇAĞRI YAPTI

Demirci'nin ilk internet televizyonu Demirci TV'de gençlerin ve seçmenlerin bu taleplerini yerine getirmek için bir girişimde bulundu. Demirci TV yayınlanan spotla "Başkan Adayları Konuşuyor" programı için 21 Mart 2024 günü saat 22.00'yi belirledi. Programa katılmak isteyen başkan adaylarının 18 Mart 2024 günü spotta belirtilen telefon numarası üzerinden irtibata geçmeleri duyuruldu.

Geçtiğimiz gün saat 17:00'da sona eren süre sonunda CHP Belediye Başkan Adayı Şerif Akmeşe, Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı İhsan Temel, Gelecek-Saadet Partisi belediye başkan adayı Zekayi Yılmaz, Bağımsız belediye başkan Adayı Selami Selçuk ve Deva Partisi Belediye Başkan Adayı Kenan Doğru programa katılabileceklerini  belirtiler.

Cumhur İttifakı Adayı Erkan Kara yine sessizliğini korudu.

Televizyon yetkililerinden son alınan bilgilere göre Cumhur İttifakı Adayı Erkan Kara'nın belirtilen sürenin sonunda bile  programa katılıp katılmayacağının belli olmaması nedeniyle, diğer adaylar bu konuda söz hakkı doğabileceğini, bunun yayıncılık ve eşitlik ilkesine uymayacağını, Cumhur İttifakı Adayı Erkan Kara'nın katılması halinde programa katılacaklarını açıkladılar.

Süre içinde Erkan Kara'dan bir ses gelmeyince gençlerin çok istedikleri bu programda suya düşmüş oldu.

DEMİRCİ'DE SEÇMEN KARŞISINA ÇIKMAK BU KADAR ZOR MU?

Merakla beklenen canlı yayının gerçekleşmeyeceğini telefonlarla sorup öğrenen vatandaşlar, seçmenler ve özellikle bu canlı yayın için sosyal medyada gündem oluşturan gençler sepeti dolu olan bir siyasetçi neden böyle bir programa katılmaz, demokrasi şenliği olacaktı çok üzüldük, Erkan Kara benim için hayal kırıklığı oldu inanamıyorum, Demirci'de böyle bir program yapılsaydı demokrasi adına güzel şeyler olacaktı vb. tepki gösterdiler.

YORUM EKLE