Demirci'de Futbol Sahası Tarla Oldu

Demircili Vatandaşlar Futbol Sahasının Bu Haline Tepkili! " Demirci'de bu görüntülerden utanmıyor musunuz?"
Manisa'nın Demirci ilçesinde bulunan Turgut Özal Spor Kompleksi içindeki futbol sahasının içler acısı görüntüsü vatandaşların tepkisini çekiyor.


İlçede bulunan futbol sahasının Demirci Belediyesinden Gençlik Spor Müdürlüğüne devrinin gerçekleşmesinden sonra kaderine terk edilen futbol sahasında, duvarlarında deformeler meydana gelirken, yer yer yıkılmalar gözle görülebiliyor, çim saha ise adeta bir tarla görüntüsü içine girdi. Yaklaşık 1 metre yüksekliğinde dikenli bitkilerle örtülen top sahasında artık futbol oynanamıyor.


DEMİRCİ ZAMANINDA FUTBOL TAKIMLARININ KAMP MERKEZİYDİ
Demirci ilçesine daha bir kaç yıl öncesinde 3.lig ve 2. lig takımları kamp için geliyor, hazırlıklarını bu futbol sahasında yapıyordu.
Takımların kamp öncesinde yaptıkları araştırmalarda, sezon öncesi hazırlıklar için Başalan piknik merkezinin kondisyon için mükemmel olduğu, Turgut Özal Spor Kompleksindeki futbol sahasının ise bakımı çimlerin sağlıklı olması ve yüzölçümü anlamında ise UEFA kriterlerine uygun olduğu belirtiliyor, hazırlık kamplarının maçları ve taktik çalışmaları bu saha için uygun olduğu belirtiliyordu.


Demirci ilçesinde  sezon hazırlıkları için gelen takımlar ilçe ekonomisine de katkı sağlıyordu.
Demirci ilçesindeki ortaya çıkan sahanın bu görüntüsü vatandaşların tepkisini çekiyor. Sıralama hatalarıyla bir dizi işlerin ilçeye katkıdan çok maddi anlamda ve kamu kaynaklarının aktarılmasında da heba olmaya devam ediyor.
Demirci ilçesinde bu sahanın yıllardır kaderine terk edilmesi yüzünden, amatör ligde mücadele eden Demirci Beledispor'da maçlarını Mithatpaşa Mahallesi İbrahim Ethem Akıncı suni çim(plastik) futbol sahasında oynuyor.
Yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar, Turgut Özal Futbol sahasındaki bu görüntülerin bir an önce bitirilmesi, sahanın yılan hikayesine dönen düzenleme çalışmalarının bir an önce bitirilmesini istiyor.


Demirci'nin statü anlamında nüfus oranındaki düşme nedeniyle 50 binin altına inmesinin ardından 3. sınıf ilçe olmasıyla yatırımların da bu dereceye gelmiş olmasına dikkat çeken vatandaşlar " döneminde ilçemizin vizyonlu yöneticileri sayesinde, yaz döneminde bile Demirci'nin sokaklarında futbolcular gezerdi, ilçe esnafımız en ölü mevsimde bile kazanç elde ederdi, bir çok ünlü isim ilçeye gelirdi, ulusal medya bu kampları haber yapar ilçemizin uluslararası tanıtımı bile yapılıyordu, şimdi ne oldu, Demirci'nin üstüne ölü toprağı ekildi, yerinde kalmıyor , her geçen gün geriye gidiyor. Etrafımızdaki ilçeler gelişirken, geçici pansuman işler ve popilist alt yapısız işler yüzünden ilçemiz kaybetmeye devam ediyor" diyerek tepki gösteriyorlar.
 

YORUM EKLE