Demirci'de Sağanak Yağış Sonrası Zarar Bilançosu

Manisa'nın Demirci ilçesinde 2 gün önce meydana gelen sağanak yağış sonrasında oluşan sel  ve su baskınlarıyla ilçede bir çok ev, işyeri, cami ve kamu binası da zarar gördü.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi ekipleri akşam saatlerinde meydana gelen yağışın hemen ardından, trafiğin kapandığı ana artellerde ve su giren mesken ve işyerlerinde çalışmalara başladı.
M2 'YE 52 litre yağışın düştüğü ilçede Demirci Kaymakamlığı tarafından, işyeri, ev, kamu binaları ve selden ve su baskınlarından zarar görenlerin tespiti için çalışmalar başlatıldı.
İlçe genelinde yapılan tespitlerde yaşanan sel sonrası 6 adet ev, 5 adet işyeri 1 adet kamu binası, 3 adet ibadethane, 4 adet aracın zarar gördüğü belirtildi.
Vatandaşın mağduriyetini gidermek için ilçe belediyesi, Maski görevlilerinin de aralıksız çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Kaymakam Adem Kaya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerinin de çalışma başlattığını belirtti. Kaymakam Kaya, vatandaşları ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı. “Devletin millet için var olduğunu, bu ülkede yaşayan hiçbir ferdin asla yalnız bırakılmayacağını, devletin tüm imkanları seferber ederek yaşanan olumsuzlukların izlerini sileceklerini kaydeden Kaymakam Adem Kaya vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

YORUM EKLE