Başkan Selçuk Kent Meydanı işinde yine doğruları söylemedi! "Kendin Pişir, Kendin Ye" tipi programda Selçuk yine yargı kararlarını hafife aldı

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk 3 Temmuz 2021 günü Pamukkale TV'de katıldığı programda kent meydanı ile ilgili sorulan soruya yine doğru olmayan sözlerle karşılık verdi.

Başkan Selçuk Kent Meydanı işinde yine doğruları söylemedi! "Kendin Pişir, Kendin Ye" tipi programda Selçuk yine yargı kararlarını hafife aldı

Demirci Kent Meydanı inşaatının yargı kararları ile durdurulmasını siyaseten yapılmış bir hamle olarak niteleyerek, birbirinden alakasız örneklerle cevap vermeye çalıştı.
Kendisinin hukuksuz, gayriyasal ve hatta özel parseli bile işgal ederek başladığı yerin yargı kararı ile durdurulması gerçeğini halktan kaçırarak, kabahati siyasi partilerin ilçe yöneticilerine yüklemeye çalıştı.
Oysa işin aslı Başkan Selçuk'un anlattıkları gibi değil. Selçuk, yasalara aykırı, kanunlara aykırı ve hatta bitmiş iptal kararı olan mahkemeye rağmen, özel bir şahısa ait parseli de işgal ederek, yasaları çiğneyerek bu işi yaptı ve mahkeme " dur" dedi.
Ulusal medyada  da ülke gündemine düşen, başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da bildiği ve soruşturma izinleri olan bir başkanın  anlatamadığı ama halkın zihninde de yer alan gerçekler şöyle ;


1- Manisa Büyükşehir Belediyesi yasalara uygun olarak otopark ve üstüne kent meydanı yapmak istediğinde ittifak öncesi siyasi rakibi olarak sürekli eleştirdiği Manisa Büyükşehir Belediyesine buranın yer teslimini yapmayan Selami Selçuk idaresindeki Demirci Belediyesi idi.
2- Kent meydanı yapılmak istenen yerin imar planı değişikliği yapılması sırasında başkan tüccar siyasetçi anlayışıyla, kamusal alanı ticari alan yaparak buraya kent meydanı ismine rağmen beton yığarak adeta bir işhanı görünümünde dükkanları doldurdu.
3-MHP'li Büyükşehir belediyesi AKP'li Demirci belediyesinin bu imar değişikliğini yasal olarak kabul etmedi. Selçuk, imar değişikliğini Çevre ve şehircilik bakanlığına resen onaylatarak, belediyeye de kredi kullandırıp inşaata başladı.
4- Büyükşehir Belediyesi Mahkemeye verdi kazandı, mahkeme bu imar değişikliğini iptal etti.
5-ittifak sonrası bir önceki siyasi çekişmeleri unutan iki başkan yargı kararlarına rağmen bu imar değişikliğini bir de büyükşehir meclis kararıyla yapmak istedi.
6- Torba yasa gibi başka belediyelerin tekliflerinin arasından kabul edilen bu kaçak kent meydanı imar planı değişikliği ve devri kararı büyükşehir meclis üyesi Çetin Çavdarlı tarafından mahkemeye taşındı.
7- Yapılan tüm itirazlar geçersiz kaldı mahkeme yürütmenin durdurulması kararını aldı
9- İlk mahkeme kararını da istinaf mahkamesine gönderen bakanlık ve Demirci belediyesi yine bu üst mahkemeninde kararıyla bir kez daha tokat yemişken, son alınan yürütmenin durdurulması kararını bu kez büyükşehir ve Demirci belediyesi istinafa taşıdı ancak itiraz oybirliğiyle üst mahkeme tarafından da ret edildi.
10- Büyükşehir belediyesi yeni çıkan yürütmenin durdurulması kararına ve mahkemeye bilirkişi heyetine de itiraz ederek yeni bir mahkeme açmak istedi, ancak gerekçeler yeterli bulunmadı, savunmalar yetersiz bulundu, Demirci Belediyesi bu mahkemeye savunma bile yapamadı.
11-Yargı kararı kesinleşti. Bu işgali bitirmesi için belediyeye dilekçe yazıldı. Şu an kamusal alan olarak kalan bu yerdeki yarım inşaat kamusal alanı işgal mahiyetinde. Buranın tahliyesi ve boşaltılması ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi, büyükşehir meclis üyeleri, Cengiz Ergün, Demirci Belediyesi , meclis üyeleri, bürokratlar ve Başkan Selçuk hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Yargı kurumlarında burasının tahliyesi için süreç devam ediyor.

EGE TV'DE BAŞKA İFADELERİ KULLANAN BAŞKAN SELÇUK'UN BU PROGRAMIN ARDINDAN SÖYLEDİKLERİNİN AKSİNE BELGELERİYLE VE YARGI KARARLARIYLA OLAYI ORTAYA ÇIKARAN GAZETECİ MUSTAFA TEMİZ BU VİDEOYLA HALKA SESLENMİŞTİ...

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2021, 22:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER