Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Mezuniyet Şenlikleri Başladı

Manisa'nın Demirci ilçesinde bulunan Demirci Eğitim Fakültesinin mezuniyet şenlikleri başladı.

Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Mezuniyet Şenlikleri Başladı

HABER-Mustafa Temiz (Manisa Son Haber)

Yıllardır ilçede geleneksel hale gelen şenliklere pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilmişti.
Etkinlikler boyunca ilçenin  Üniversite caddesine stantlar kuruldu. Yaklaşık 5 gün sürecek etkinlikler boyunca sergiler, konserler ve konferanslar devam edecek.
Etkinliklerin ilk gününde kampüste verilen konserde coşku tavan yaptı.
Konserde fakültede gelecek yıl eğitime başlayacak olan Müzik öğretmenliği öğretim görevlilerinden oluşan orkestra Aşkın Çelik'in solistliğinde birbirinden güzel türkülerle binlerce insanın doldurduğu alanda coşkuyu zirveye taşıdı.


KAYMAKAM HORON ÇEKTİ (TIKLA İZLE)


Etkinliklerin ilk gününde verilen konser sırasında protokolde  bulunan Karadenizli Demirci Kaymakamı Adem Kaya konser sırasında çalınan Karadeniz türküleri sırasında ayağa kalkarak kızıyla birlikte horon çekti. Renkli görüntülerin oluştuğu konserde ilçede bugüne kadar ilk kez binlerce kişinin katıldığı halay da çekildi.
Şenliklerde üniversite caddesi üzerinde satış stantları, Tecelli Arı parkı yanında lunapark hizmet vermeye başladı. 
Eğitim Fakültesi Basri Koçyiğit Kültür Merkezinde Demirci Akıncıları Derneğince Grup 3. Müfreze tarafından Türkülerle Demirci Akıncıları müzik dinleti programı düzenlendi.
7 Haziran Salı günü Aşkın Çelik Halk Konseri, 8 Haziran Sanatçı Mine Gez Halk Konseri, 9 Haziran Perşembe Zafer Işıldar Halk Konseri, Meslek Yüksek Okulu Halk Oyunları Gösterisi,10 Haziran Cuma günü de Sanatçı Bora Duran konseri düzenlenecek. 
Konser faaliyetleri belirtilen tarihlerde Eğitim Fakültesi kampüs alanında saat: 21.00'da yapılacak. 
Demirci'de geleneksel olarak gerçekleşen mezuniyet yürüyüşü ise 10 Haziran Cuma günü saat: 15.30'da Eğitim Fakültesi önünden başlayarak Belediye Hizmet binası önüne kadar devam edecek. 
Mezuniyet törenleri ise 10 Haziran Cuma Saat: 17.30'da Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı stadında gerçekleşecek. 


TÜRKİYE'DE EMSALİ YOK


CBÜ Demirci Eğitim Fakültesinin mezuniyet şenliklerinde Türkiye'de emsali olmayan kortej yürüyüşü de düzenleniyor. Etkinliklerin son gününde fakültenin önünden başlayan yürüyüşe Akademisyenler, Siyasiler, öğrenciler, Demirci Halkı ve mezun olan öğrencilerin cübbelerini giyerek Atatürk Anıtına kadar yürüyüş yapılacak. Mezun olan öğrencilerin aileleri de yürüyüşte bu coşkuyu yaşayacak. Yürüyüş sırasında 4 yıl boyunca eğitim hayatını sürdüren öğrencilere Demirci halkı ve esnafları veda edecek. Yürüyüş sırasında korteje katılanlar çevrede bulunan dükkanlar ve evlerden çiçek yağmuruna tutulacak.
Mezuniyet töreni Kaymakam  İbrahim Ethem Akıncı stadında son bulacak. Gece ise etkinlikler Bora Duran Konseriyle son bulacak.
 

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2022, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER