Demirci Belediye Başkanı Selçuk başına iş açtı

Demirci Belediyesindeki “mobing” sürecinde yeni gelişmeler var. Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ‘un belediyede kadro açmak ve kendi yandaşlarını işe başlatmak amacıyla personele uyguladığı “ emekli olun” mobing iddialarında yargı kararı başkanı zor durumda bıraktı.

Demirci Belediye Başkanı Selçuk başına iş açtı
 Demirci Belediyesindeki “mobing” sürecinde yeni gelişmeler var.
Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ‘un belediyede kadro açmak ve kendi yandaşlarını işe başlatmak amacıyla personele uyguladığı “ emekli olun” mobing iddialarında yargı kararı başkanı zor durumda bıraktı.

Geçtiğimiz yıl ulusal yayın yapan gazetelerde de haberleri yayınlanan mobing olayı ortaya çıkan yargı kararı ve suç duyurusuyla bir kez daha canlandı.

İcikler Mahallesine görevlendirme yapılan personelin açtığı dava lehinde sonuçlandı ancak başkan mahkeme kararını tanımayarak personeli görevine iade etmedi. İlgili personel bu kez başkan hakkında görevini kötüye kullanmak ve yargı kararını uygulamamak iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Manisa Olay gazetesinin 11. Ağustos. 2017 tarihli sayısında manşetten verilen haber şöyle ;

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İhalelerle işiniz olmasın!”, “Mütavazı olun!” dedikçe, partisinin belediye başkanları tam tersini yapıyor... Bu gidiş hayra alamet değil... Şimdi de Demirci’den Erdoğan’ı kızdıracak haberler var

Demirci Belediye Başkanı’nın 

inadı başına iş açacak!


BAŞKANIN İNADI PAHALIYA MAL OLABİLİR!


*** Birlikte çalışmak istemediği belediye çalışanlarını emekli olmaya zorlayan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, olmayanı da sürgüne gönderdi. Sürgünü, mahkeme reddetti ama Başkan Selçuk bu kararı tanımadı.  Demirci Belediyesi’nde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak çalışan Abdul Vahap Dilşeker sürgün edildiği gerekçesiyle Manisa 1. İdare Mahkemesi’ne görevlendirmenin iptali davası açtı. Davayı kazanmasına rağmen işe iadesi gerçekleşmeyince Cumhuriyet Savcılığı’na Başkan Selçuk hakkında suç duyurusunda bulundu. 


*** Bu gelişmeler üzerine Demirci Belediyesi’ne muhakkik tayin edildi. Abdul Vahap Dilşeker, Manisa Valiliği tarafından 9 Ağustos tarihinde muhakkik olarak tayin edilen Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak’ın raporları doğrultusunda görevine iade edildi.  Yargı kararının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen görevlendirilmesi iptal edilmeyen ve göreve geri döndürülmeyen Abdul Vahap Dilşeker’in yaptığı suç duyurusunun ardından Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında soruşturma başlatıldı. Başkan Selçuk görevi kötüye kullanma suçlamasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası alabilir. 

SARUHANLI Belediyesi’nde yaşanan skandalların ardından bu defa da Ak Parti’li Demirci Belediyesi’nde gündeme bomba gibi düşecek olaylar patlak verdi. Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’un belediye çalışanlarına karşı takındığı tutum mahkeme salonlarına kadar yansıdı. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Demirci belediyesi memuru Abdul Vahap Dilşeker’in Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında Manisa İdare Mahkemesi'ne açtığı dava ile başlayan süreç, dün itibari ile İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak’ın belediyeye muhakkik olarak atanması ve Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında yargı kararını uygulamadığı gerekçesiyle soruşturma açılmasına kadar uzandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAVAYA GİRMEYİN DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ben belediye başkanıyım” havasından geçilmiyorsa yandık. Yahu mütevazi ol. Tevazu ehli olarak halkımızla kucaklaşacağız, bütünleşeceğiz. Bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle siyasi mücadelemizi yürütemeyiz” sözleriyle teşkilatlarını ve belediye başkanlarını uyarmasına rağmen Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’un personeline uyguladığı mobing ve belediye başkanı sıfatını kötüye kullanması AK Parti’ye zarar vermeye başladı.

“BAŞKAN SELÇUK ÇALIŞANLARINA MOBİNG UYGULUYOR”

Belediye Başkanı Selami Selçuk’un, belediye çalışanları üzerinde mobing uyguladığı ilk olarak, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak çalışan Abdul Vahap Dilşeker’in Manisa 1. İdare Mahkemesi’ne açtığı görevlendirmenin iptali davasıyla gündeme geldi. Dilşeker, 30 Mayıs 2016 tarihinde Demirci’ye 51 kilometre uzaklıkta bulunan İcikler Mahallesi’ne sürgün edildiğini öne sürerek,  Manisa 1. İdare Mahkemesi’ne görevlendirmenin iptali için dava açtı. 

SELÇUK’UN YAPTIKLARI ULUSAL BASINA KONU OLDU

Milliyet Gazetesi yazarı Muhittin Akbel’in de köşesine taşıdığı bu olay şöyle gelişti:

“Makam odasına çağrılıp emekli olması için baskı yapılan memurlardan Vahap Dilşeker ‘Daha gencim 50 yaşındayım çalışmak istiyorum ‘ deyince kendisi daha önce belediyelik olan bir mahalleye sürgün görevine gönderildi. 30 Mayıs 2016 tarihinde İlçeye 50 kilometre uzaklıktaki mahalleye sürgüne gönderilen memuru Abdülvahap Dilşeker, AK Partili Başkanı Selami Selçuk hakkında mobbing davası açtı. Dilşeker yerel mahkeme aracılığıyla Manisa İdare Mahkemesi'ne gönderdiği dava dilekçesinde Başkan Selçuk'un kendisine psikolojik baskı uyguladığını, İcikler Mahallesi'ndeki görevlendirmenin de bu baskının sonucu olduğunu belirtti. Dilşeker dilekçesinde başarılı bir memur olduğunu, sicilinde herhangi bir cezasının olmadığını, sürgün niteliğindeki görevlendirmenin,  657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan kadroya uygun görevlendirme kıstasına aykırı olduğunu belirtti.”

UYGULADIĞI MOBİNG 1 DEĞİL 5 DEĞİL!

Gazeteci Muhittin Akbel Başkan Selçuk hakkında farklı iddialarda da bulunarak, Selçuk’un uyguladığı mobingin tek bir isimle sınırlı olmadığını savundu. Akbel,  15 Haziran 2016 tarihli Milliyet gazetesindeki köşesine işte bu iddiaları taşıdı: 


 “AK Partili Belediye Başkanı Selami Selçuk'un Yazı İşleri Müdürü İsmail Avcı, Hesap İşleri Müdürü İlhami Bilgin, Nikah Memuru Mehmet Uzun, Zabıta Amiri Ahmet Er, Santral Memuru Münise Nihal Batmaz, memurlar Semiye Yücel, Hasan Dönmez ve Gönül Sönmez'e de emeklilik mobbingi uyguladığı, bunlardan Semiye Yücel'in emeklilik dilekçesini verdiği, diğerlerinin de birkaç aylık süre istediği öğrenildi.”

MAHKEME GÖREVE İADE ETTİ AMA BAŞKAN ETMİYOR

Bu zaman zarfında Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Abdul Vahap Dilşeker’in, Manisa 1. İdare Mahkemesi’ne açtığı görevlendirmenin iptali davasında 7 Nisan’da karar çıktı. Mahkeme tarafından göreve iade edilen Dilşeker,  9 Ağustos’a kadar işe geri döndürülmedi. 

Yargı kararına rağmen görevine iade edilmeyen Dilşeker, bu gelişmeler üzerine 21 Haziran 2017 tarihinde yargı kararını uygulamadığı gerekçesiyle Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında Demirci Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Demirci Cumhuriyet Savcılığı, personelin suç duyurusunun ardından durumu Demirci Kaymakamlığı’na da iletti. Belediye çalışanı Dilşeker, Demirci Kaymakamlığı’nın İçişleri Bakanlığı’na suç duyurusuna ilişkin bir bilgilendirme yazısı yollamasını da sağladı.

Yapılan değerlendirmelerin ardından İçişleri Bakanlığı, Manisa Valiliği’ne bir yazı yazarak Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında hukuki bir işlem başlatılıp başlatılmayacağının araştırılması için belediyeye muhakkik tayin edilmesini istedi.

MUHAKKİK TAYİN EDİLDİ

Manisa Valiliği tarafından 9 Ağustos tarihinde Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Demirci Belediyesi’ne muhakkik olarak tayin edildi. Sudak, Demirci’ye giderek iddiaları inceledi ve personel Abdul Vahap Dilşeker’in de ifadesine başvurdu. Evrakları inceleyen Sudak topladığı tüm verilerle birlikte Manisa’ya döndü. Sudak’ın raporları doğrultusunda,Demirci Belediyesi, personel Abdul Vahap Dilşeker’i dün itibariyle işe iade etti.

HARCIRAH DAVASI DA AÇTI

Personel Dilşeker ayrıca, görevlendirme süreci boyunca kendi arabasını kullanarak işe gidip geldiğini ifade ederek, 24 Nisan tarihinde Manisa 2. İdare Mahkemesi’ne harcırah davası açtı. Harcırah davasıyla ilgili yazışmaların devam ettiği bildirildi.

EMSAL DAVALARDA HAPİS CEZASI VERİLİYOR

Yargı kararının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen görevlendirilmesi iptal edilmeyen ve göreve geri döndürülmeyen Abdul Vahap Dilşeker’in  yaptığı suç duyurusunun ardından Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında soruşturma başlatıldı. Emsal davalarda yargı kararlarının yok sayılması suçlamasıyla kişiler hakkında TCK’nın 257/1 maddesinin gereği görevi kötüye kullanma suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verildiği görülüyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2017, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER