Demirci'de Çıkan Yangında Tarihi Ev İtfaiye Yetişmese Kül Olacaktı

Manisa’nın Demirci ilçesinde bir evde çıkan yangında maddi hasar meydana geldi.

Manisa Son Haber
Demirci'de Çıkan Yangında Tarihi Ev İtfaiye Yetişmese Kül Olacaktı

Olay yerinde edinilen bilgilere göre  bugün ilçenin Pazar Mahallesi, Mektep Caddesi No:25 adresinde  saat 19.55 ‘te yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine intikal eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci İtfaiye Amirliği ekipleri yangına sulu soğutma ile müdahale etti.

Yangın kısa süre içinde söndürülerek kontrol altına alındı.

Yapılan incelemeler sonunda yangının iki katlı evin alt katında ısınmak için yakılan sobanın bacasından çıktığı anlaşıldı.

Alt kata ait soba bacasının üst kattaki duvarın içinden geçmesi ve duvara bitişik olarak bulunan divanların üstündeki yünden yatakların aşırı ısı neticesi yanmaya başlaması ve kısa sürede alevlerin odanın tavanına da sirayet etmesi sonucu yangının böylece büyüdüğü anlaşıldı.

Yangın çıkan evde ikamet eden şahsın Zulkarneyn Arslan olduğu ve yangını fark ettiği anda itfaiyeye ihbar ettiği de öğrenilen bilgiler arasında yer alıyor.

Yangında adı geçen odanın içinde bulunan müştemilat ve tavan yanarak zarar gördü. Yangın çıkan evin Demirci eşraflarından Örnek ailesinin ilk evleri olduğu ve tarihi özelliğe sahip olduğu da öğrenildi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABER-Mustafa Temiz

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 00:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER