Motoru çalınan gazeteci polisten önce 24 saat sonra motorunu kendi buldu

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde geçtiğimiz akşam Turgutlu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi, Okçular Mahallesindeki bir dernek binasına haber çalışması için giden Ali Atan 2,5 saat sonra karşı kaldırıma park ettiği elektrik motosikletini bulamadı.

Manisa Son Haber
Motoru çalınan gazeteci polisten önce 24 saat sonra motorunu kendi  buldu

Turgutlu Emniyetine durumu ihbar eden genç haberci, kendi imkanlarıyla çevredeki bir güvenlik kamerası görüntüsünü bulup, polise teslim edip, ifade vererek elektrikli motorunu çalan kişi ve kişilerden şikayetçi oldu.

Gün boyunca elektrikli motosikletinin peşine düşen genç haberci Atan, kameraya yansıyan görüntülerden motorunu çalan kişiyi bulmaya çalıştı. Motosikletin kamera kayıtlarında Atan’ın dernek binasına girdikten yaklaşık 20 dakika sonra saat 19:32’de bir kişi tarafından çalındığı da ortaya çıktı.

DOĞALGAZ DÖŞENEN İSTASYON MAHALLESİNE HABER İÇİN GİTTİĞİNDE  DİKKATİ  SAYESİNDE MOTORUNU BULDU

Turgutlu İstasyon Mahallesinde devam eden doğalgaz altyapı çalışmalarını gözlemlemek ve haber yapmak üzere akşam saatlerinde bu mahalleye giden genç haberci dikkati sayesinde motorunu polisten önce kendisi buldu.

Yamaç Sokak’taki çalılıkların arasında kendi motoruna çok benzeyen bir motoru yerde yatık şekilde gören Atan, dikkatlice bakınca motorunda bulunan çıkartmaların çıkarılmasına rağmen yapışkan izlerinin henüz durduğunu görüp motorunu tanıdı. Çevrede bulunanlara motoru kimin bıraktığını soruşturan Atan, bir sonuç alamayınca yine emniyeti arayarak durumu bildirdi. Polise yeniden ifade veren Atan kamera görüntülerinede yansıyan ve motorunu çalan şahsın bulunmasını talep ederek şikayetini yineledi.

Genç haberci motorunun bulunması sevinciyle “ bu motor benim elim ayağım. Haberlere bu motorumu kullanarak gidiyorum. Turgutlu halkına en doğru, en hızlı ve halkın yanında haberler yapmayı kendime görev edindim. Ayrıca bu motorun bende manevi bir değeri de var, bu motoru benim çok değer verdiğim bir insan bana hediye etmişti, motorumu bulduğuma çok seviniyorum, helal mal döndü dolaştı sahibini buldu” dedi.

“Habere giderken, kendim haber oldum” diyen genç gazeteci Ali Atan motorunun bulunması sevinciyle “ hayata haberci gözüyle bakmak farklıdır, meslek büyüğüm bir ağabeyin sözü aklıma geldi, “habercinin arkasında da gözü olur, gördüğüne değil, gördüğünün arkasına bak haber oradadır, bu da benim için unutulmaz bir tecrübe oldu” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 01:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER