Demirci'de Gasp ve Fuhuş Ticareti Zanlısı 3 Kişi Tutuklandı

Manisa'nın Demirci ilçesinde yağma, gasp, kadın ticareti ve darp etme olayının içinde yer alan 5 kişi gözaltına alındı, 3 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre ; geçtiğimiz gün saat 00.10 sularında Demirci ilçesi Dr. Mehmet Akarsu  Mahallesi, Turgut Özal Kapalı Spor Salonu ve Spor Kompleksi yakınlarında 5 kişinin 1 kişiyi o saatte tenha olan sokakta gasp ve darp ettikleri ve olayın polise ihbar edildiği öğrenildi.


Olaylara karışan V., Y., Y., E. ve N. isimli şahıslar polis tarafından gözaltına alındı. Gasp edilmeye çalışılan ve darp edilen bir kamu kurumunda görevli H.Ç. isimli şahıs iddialara göre o saatte görevden dönüyordu. Yaya olarak Spor kompleksinin arka bölümünden evine gitmekte olan H.Ç.'ye yanına yaklaşan iki erkek şahıs yol sorma bahanesiyle seslendi, yanlarına gelen H.Ç.'ye seslenen şahısın "Cüzdanını ve telefonunu ver, buradan hemen kaybol" demesi üzerine, H.Ç. direndi ve karşı koydu. Bu sırada yol soran erkek şahısın yanına bir erkek şahıs daha geldi ve H.Ç. 'yi darp etmeye başladılar. Bu sırada yere yatırılan şahsa orada bulunan bir kadın gözyaşartıcı gaz sıktı. Gazın etkisiyle görme yetisini kaybeden şahıs,yüzüstü yere yatırılarak şahıslar tarafından dövüldü. 


Bir anda yine direnen H.Ç.ellerinden kurtuldu ve şahısların geldikleri aracın şoför kapısından içeri atlayarak aracı çalıştırarak uzaklaşmak istedi. Bu sırada şoför kapısına yapışan Y. isimli şahıs H.Ç.'nin otomobili çalıştırıp hareket ettirmesiyle açık olan kapıdan direksiyonu sola doğru kırdı ve araç kaldırımda dikili bulunan ağaca ve bir evin bahçe duvarına çarparak durdu. Araçta bir kadının olduğu da ortaya çıktı. Maddi hasar meydana gelen araçtan inen H.Ç. şahıslar tarafından yine darp edildi, yere yatırıldı. O sırada mahalle sakinlerinin ihbarıyla olay yerine intikal eden Demirci Asayiş ekipleri, şahısları gözaltına aldı.
Darp ve gasp yaşayan H.Ç. olay yerine çağrılan 112 acil sağlık ekibi tarafından ilk muayenesinin ardından Demirci Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Darp edilen H.Ç.'nin özellikle yüz bölgesi olmak üzere vücudunun bazı yerlerinden yaralandığı anlaşıldı.


ZANLILARIN İDDİALARI DUDAK UCUKLATTI
Gözaltına alınan şahısların ise iddialarının arasında suçlamaları kabul etmedikleri,yollarını şaşırdıklarını Demirci'ye Balıkesir'den geldiklerini ve navigasyon yüzünden yanlış yere geldiklerini iddia etselerde, yapılan inceleme ve araştırma sonucunda şahısların otomobil ile İzmir'den direk olarak Demirci'ye geldikleri anlaşıldı. Kendi aralarında da çelişkili ifadeler veren zanlılar H.Ç. ile önceden görüştüklerini ve fuhuş için kadın getirdiklerini, H.Ç. ile 1500 TL vizite ve 200 TL yol masrafı için anlaştıklarını, ancak Demirci yolunun hem uzun hem de kötü olması nedeniyle 500 TL daha fark istediklerini, aralarında bunun yüzünden tartışma çıktığını, E. isimli kadınla H.Ç.'nin fuhuş için anlaştıklarını H.Ç.'nin kadına sarkıntılık ettiğini bu yüzden E. isimli kadının H.Ç.'nin suratına gözyaşartıcı sprey sıktığı, arbede sırasında kurtulan H.Ç.'nin araçlarını kaçırmaya kalktığını, o sırada aracın içinde bulunan Y.K.'nin de olduğu ve aracın ağaç ve evin bahçe duvarına çarptığı sırada kırılan otomobilin cam kırıklarından yaralandığını, kendilerinin şahısı gasp etmediklerini ve haklarındaki suçlamaları ret ettikleri de öğrenildi.

MAĞDUR H.Ç.'NİN GASP EDİLEN PARALARINI POLİS ELE GEÇİRDİ
Darp edilen H.Ç. yüzüstü iki erkek ve yanlarındaki kadınlar tarafından da pantalonunun arka cebindeki cüzdanının alındığı, cüzdanda bulunan paraların da zanlılar üzerinde çıktığı da öğrenildi.


DARPTAN KAÇARKEN BİNDİĞİ ARACIN KAZA YAPMASI ŞAHISLARI YAKALATTI
Darp ve gasp mağduru H.Ç. saldırganların elinden kurtulduğunda şahıslara ait otomobile binerek haraket ettiği sırada kendisine darp eden şahsın yetişip direksiyonu sola kırmasıyla kaza yapan araç ve aracın yürüyemez ve çalışamaz hale gelmesi sebeyle şahıslar olay yerinden kaçamadılar. Çarpışmanın etkisiyle otomobilin hava yastıkları yerinden fırladı ve araçta büyük hasar meydana gelince gasp, darp zanlısı şahıslar olay yerinden kaçamadılar ve polis tarafından gözaltına alındılar.


19 YAŞINDAKİ E.YE FUHUŞ YAPTIRILIYOR
Zanlılar arasında yer alan ve mahkemeye çıkarılan 19 yaşındaki E. isimli genç kadının Y.K. tarafından fuhuş ticaretinde çalıştırıldığı da iddialar arasında yer aldı. Hasar gören otomobilin de Y.K.'ye ait olduğu, aracın da emniyet tarafından incelenmek üzere el konulduğu dagelen bilgiler arasında yer alıyor.


DEMİRCİ ADLİYE SARAYINDA HAREKETLİ SAATLER
Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan şahıslar Adliyeye sevk edildiler. Adliyede baronun görevlendirdiği avukatlarca savunulan zanlıların savcılık ifadeleri ve mahkeme süreci yaklaşık 4 saat sürdü. Savcılıkça mahkemeye sevk edilen V., Y., ve Y.K. tutuklanırken, diğer zanlılardan E. ve N. ise adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldı.
Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğünün aldığı tedbirler gözetiminde tutuklanan şahıslar Salihli Cezavine sevk edildiler.
HABER-KAMERA-Mustafa Temiz-Manisa Son Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER