Demirci Kaymakamı Kaya "Egzotik Meyve" Hünnap Hasadına Katıldı

Çin`de "ölümsüzlük meyvesi" olarak anılan ve şifalı olduğu belirtilen egzotik meyve olarak bilinen hünnabın Türkiye`de üretildiği merkezlerden biri olan Demirci ilçesinde çiftçiler hasat mesaisine başladı.

Manisa Son Haber
Demirci Kaymakamı Kaya "Egzotik Meyve" Hünnap Hasadına Katıldı
selcuk

İlçede büyük boy olarak yetiştirilen hünnabın tek yer olduğu Söğütçük mahallesinde üreticiler sabah erken saatlerde tarlalara giderek hünnap topluyor. Hasatta üreticilerle bir araya gelen Demirci Kaymakamı Adem Kaya, "Söğütçük Mahallemizde bu yıl 150 ton hünnap rekoltesi bekleniyor ve 3 ila 6 lira arasından bir fiyatla satış yapılmasını bekliyoruz. Söğütçük Mahallesi yöresinde büyük hünnaplar yetiştiriyoruz. Demirci ve bölgemizde de bunun küçüğünü yaygınlaştırıyoruz.”dedi.


‘Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği’ konusunda eğitim alan bayan kursiyerlerlerinde katıldığı hasat mesaisine Demirci Kaymakamı Adem Kaya ve Belediye Başkanı Selami Selçuk, İlçe Jandarma Komutanı Uğurcan Şahin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse, Orman İşletme Müdürü Tayfun Doğan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Çetinkaya, Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci MASKi Müdürlüğü sorumlusu Gökhan Aslan, Belediye Meclis Üyeleri Nurullah Ertaş, Hayati İmrenlerli ile Söğütçük Mahallesi muhtarı Mustafa Çiftçi katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER